Lyon verliest in Franse beker

Paris Saint-Germain en Olympique Marseille staan in de halve finales van de Coupe de France, het Franse bekertoernooi. Marseille ontnam Olympique Lyon de kans op de dubbel.

Olympique Marseille sloeg met 1-2 toe in het Stade Gerland van Olympique Lyon. Toifilou Maoulida bracht L’OM na een kwartier aan de leiding, door handig de buitenspel te ontwijken. Het antwoord van Lyon liet niet lang op zich wachten: Fred scoorde uit een corner van Juninho. Een fout van Grégory Coupet leidde de uitschakeling van Lyon in: de doelman taxeerde een voorzet van Franck Ribéry verkeerd en Mamadou Niang profiteerde. In de 93e minuut miste Sydney Govou nog een zeer grote mogelijkheid.

Paris Saint-Germain won in het eigen Parc de Princes met 2-1 van Lille, dit jaar nog Champions League deelnemer. De ploeg uit de hoofdstad knokte zich via Bonaventure Kalou (die met zijn schouder een inzet van Edouard Cissé verlengde) en Pauleta terug van een achterstand. Efstathios Tavlaridis had de bezoekers op voorsprong gezet. Vanavond zijn de laatste twee kwartfinales: Stade Rennes speelt tegen Montpellier en Calais ontmoet Nantes.