Vooruitblik: Ajax - PSV

Komend weekend is het weer zover. Dan staat de topper tussen Ajax en PSV weer op het programma. Het is voor de 50ste keer dat de clubs tegenover elkaar staan in de vaderlandse competitie. Hieronder volgt een vooruitblik.

De Amsterdammers doen het dit seizoen niet geweldig. Op dit moment staat de formatie van Danny Blind, op gepaste afstand van PSV, op de vierde plaats. Het onderlinge verschil bedraagt momenteel twintig punten en dat is voor Ajax een onoverbrugbaar aantal. Misschien dat Klaas-Jan Huntelaar opnieuw voor een overwinning kan zorgen. De aanvaller is de laatste weken op dreef wat doelpunten betreft.

Nourdin Boukhari zal zaterdag zeker niet spelen. De aanvaller zit namelijk een schorsing uit en zal de wedstrijd tegen PSV vanaf de tribune moeten bekijken. Ook Johnny Heitinga zal niet in actie komen. Hij heeft nog teveel last van een blessure. Verder zal Zdenek Grygera zal ook niet in actie komen tegen de Eindhovenaren. De Tsjech heeft momenteel last van een scheurtje in zijn rechterkuitspier en staat nog zeker een maand aan de kant. Verder is het nog niet zeker of Wesley Sneijder en Thomas Galásek zullen spelen. Beiden hadden nog te maken met enkele blessures.

PSV staat er op dit moment erg florisant voor. De kans is ook groot dat de club uit Eindhoven dit seizoen wederom landskampioen wordt. Om Ajax op nog grotere afstand te zetten zal er komende zaterdag gewonnen moeten worden. De kans is groot dat Jan Vennegoor of Hesselink en Michael Lamey weer terugkeren bij de selectie. Afgelopen woensdag, in het Champions League-duel tegen Olympique Lyon (4-0) ontbrak het tweetal door verscheidene blessures.

"Schade hebben we niet echt opgelopen, we moeten voor nu even kijken hoe Michael Lamey heeft gereageerd op de training. Dat geldt ook voor Jan Vennegoor of Hesselink." aldus een optimistische Guus Hiddink, coach van de Eindhovenaren. "Hij heeft redelijk kunnen trainen, morgen moeten we even kijken of hij een reactie krijgt. We hebben hem behoorlijk explosief belast in het schieten. Het zou kunnen dat hij zaterdag begint. Dat geldt ook voor Michael Lamey."

Wat de statistieken betreft staat PSV er het beste voor. Van de laatste vijf ontmoetingen in Amsterdam, in competitieverband, won de Eindhovense formatie er drie. De laatste keer won de ploeg zelfs met 4-0 van de Ajacieden. Of het deze keer weer een afstraffing wordt weten we zaterdagavond. Om 19:30 wordt er afgetrapt in de Amsterdam ArenA voor de 50ste topper in competitieverband.

Submitter:  Bron: FOK! Sport