Boonen gretig om te winnen

Met Omloop het Volk wordt in België het wegseizoen weer traditioneel ingeluid. Wereldkampioen Tom Boonen is er in ieder geval klaar voor.

Na een flink aantal voorbereidingswedstrijden in de meer zonnige oorden, start nu ook in België het professionele wielerseizoen. Voor Omloop het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne staan de klassieke renners te trappelen van ongeduld. Met Tom Boonen in de regenboogtrui is hij natuurlijk de grote favoriet voor Omloop het Volk. Hoewel teamgenoot Nick Nuyens en Peter van Petegem van concurrent Davitamon-Lotto ook veelvuldig in de voorspellingen worden genoemd.

Tom Boonen zegt in ieder geval er klaar voor te zijn. Alhoewel hij de verkenning van het parkoers met de ploeg oversloeg en zo lang mogelijk in Zuid-Europa bleef, heeft hij goed moed. Hij heeft goede moed gekregen door diverse overwinningen in het voorseizoen, terwijl hij naar eigen zeggen in Qatar bijvoorbeeld nog maar op 43% van zijn topconditie zat.

Hoewel hij absoluut wil winnen, gaat Boonen de druk liever wel iets uit de weg: "Van Petegem zegt ook dat ik alles te verliezen heb. Maar ik zie het anders: ik kan zaterdag toch alleen maar winnen? Ach, de mensen willen van mij de Sven Nys van het wegwielrennen maken. Kan me niet schelen wat ze zeggen."

Met Van Petegem is voor Omloop het Volk ook zijn grootste concurrent genoemd volgens Boonen: "Als ik één naam moet noemen, dan is het die van Peter wel. Hij is mijn uitgesproken favoriet en bovendien één van de weinigen die me pijn kan doen. Mijn spurt is een wapen maar hij heeft andere troeven. Een voorbeeld? Als Peter met mij vooroprijdt, kan hij de benen stilhouden en zeggen dat McEwen eraan komt. Die luxe heb ik niet. Maar ik vrees hem niet. Ik vrees niemand."