"Ajax nog niet klaar met winkelen"

Na het aantrekken van Jaap Stam, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli en doelman Dennis Gentenaar voor volgend seizoen is Ajax nog niet klaar op de transfermarkt. Althans, dat zei de technisch directeur van de Amsterdamse club, Martin van Geel.

"We zijn zeker nog niet klaar. Dat kan ook niet, gezien het grote aantal spelers dat vertrekt of is vertrokken. We hebben nog wel wat financiële ruimte, het geld is niet op. Maar we zullen wel creatief moeten zijn. Krohn-Dehli en Gentenaar hebben we bijvoorbeeld transfervrij gehaald. Dat zijn jongens die niet meteen op een basisplaats kunnen rekenen en dat weten ze ook. Voor Stam en Perez zien we die plek in principe wél: rechts in het verdedigingscentrum en op positie nummer 11", aldus van Geel.

Van Geel sprak ook nog over de perikelen rond de contractverlening van Zdenek Grygera, wiens huidige verbintenis tot medio 2007 doorloopt. "We zijn er nog niet in geslaagd een vervolgafspraak te maken. Er ligt een aanbieding van onze kant, we wachten nu op een antwoord van zijn zaakwaarnemers."