Ullrich wil de Tour winnen

De Tour de France is komend jaar het belangrijkste voor Jan Ullrich. Nadat Lance Armstrong vorig jaar afscheid nam van de ronde van Frankrijk zet T-Mobile alles op alles deze editie van de Franse wielerronde te winnen. Hierdoor is de vernieuwde ploeg van T-Mobile in zijn geheel om Ullrich heen gebouwd.

"Dit jaar staat voor mij nog eenmaal alles in het teken van de Tour. Ik word niet jonger en veel kansen de Tour nog eens te winnen heb ik niet meer." aldus de Duitser tijdens de teampresentatie op het Spaanse Mallorca. Of het de laatste keer is dat Ullrich aan de Tour deelneemt liet hij in het midden: "Op dit moment kijk ik niet verder dan juli. Pas na de Tour ga ik over mijn toekomst denken."

Na het vertrek van onder andere Erik Zabel (Milram) en Aleksandr Vinokoerov (Liberty Seguros) zijn er een aantal vervangende renners aangetrokken. Zo is Michael Rogers, wereldkampioen tijdrijden, toegevoegd aan de wielerploeg. Ook het Duitse talent Patrick Sinkewitz kreeg een plaats in de ploeg van Der Jan.

Tot slot nam Olaf Ludwig de algemene leiding over van de Belg Walter Godefroot. Volgens hem is de Tour de France het hoogtepunt van het seizoen, maar de ploeg wil zich ook bij de voorjaarsklassiekers laten zien. Parijs - Roubaix is de enige klassieker die T-Mobile nog nooit wist te winnen.