Cambuur van faillissement gered

Cambuur Leeuwarden is vanochtend op het nippertje van een faillissement gered. Vier financiërs waren gisteravond bereid de ¤ 350.000,- die nodig was om de club te redden, te betalen.

De situatie van de club uit de Friese hoofdstad was penibel. Voor 10.00 uur donderdagochtend moest het geld op de bankrekening staan, anders werd de club failliet verklaard. Doordat aan deze eis nu voldaan is, kunnen de lonen van spelers en medewerkers betaald worden en aan uitstaande betalingen kan worden voldaan.

Volgens Voetbal International zijn de anonieme geldschieters voormalig voorzitter Wim Sleijfer, oud vice-voorzitter Jan Riedstra, ex-bestuurslid technische zaken Dirk Hoekstra en sponsor Klaas Buwalda. Eerder probeerde Cambuur al geld te lenen van de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed, maar had daarbij geen succes.

Roy Wesseling, de coach van Cambuur, had de training uitgesteld tot het nieuws van een mogelijk faillissement naar buiten werd gebracht. Was de club failliet gegaan, had de training niet doorgegaan.