Koeman roept Sonck op het matje

Wesley Sonck moest zich maandag melden bij Ajax trainer Ronald Koeman. De Belg werd zondag in het duel met NEC (1-0) na 59 minuten gewisseld en liet daarna ergernis blijken.

Sonck verkeert de laatste tijd in een vormcrisis. Koeman maakt derhalve niet altijd gebruik van de spits, ondanks de schaarse bezetting voorin. Afgelopen zondag wisselde hij Sonck na een uur. Na diens wissel kwam de onvrede over diens situatie te nadrukkelijk over volgens Koeman. Hij dient zich derhalve te melden. Voor de tweede keer in korte tijd.

Sonck verklaarde onlangs in de Belgische media dat hij het niet naar zijn zin heeft in Amsterdam. Koeman probeerde hem al uit als diepe spits, schaduwspits en rechtsbuiten. Het rendement is vooralsnog echter te laag. "Hij heeft het moeilijk en zoekt vertrouwen. Ik begrijp zijn teleurstelling wel, maar hij moet beseffen dat wij met één ding bezig zijn en dat is winnen. Als dat ten koste gaat van jezelf dan moet dat maar. En dat moet je begrijpen. Hij had zich niet zo moeten uiten."

Het lijkt er al met al op dat Ajax Sonck zal laten vertrekken. Koeman zei in NOS Langs de Lijn het volgende: "Hij moet om kunnen gaan met moeilijke situaties. Als spelers dat niet kunnen opbrengen, dan moeten ze op de deur kloppen en weggaan."