Arsenal blijft op koers

Arsenal is ook dit weekeinde op koers gebleven voor het kampioenschap. Met een 0-2 overwinning wisten ze de voorsprong op Chelsea te behouden en op Manchester United te vergroten.

In een matige uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers werd met 0-2 gewonnen. Na in de eerste helft drie keer dicht bij een doelpunt te zijn geweest, was in de tweede helft de vierde keer toch scheepsrecht voor Henry. Een andere Fransman, Pires, wist vervolgens ook nog de 0-2 aan te tekenen. Al met al een vrij gemakkelijke overwinning in deze drukke week.

Chelsea, dat op negen punten van Arsenal staat, wist ook met 2-0 te winnen. In de uitwedstrijd tegen de Bolton Wanderers wist Chelsea in de laatste 20 minuten de wedstrijd te beslissen. Verdediger Terry scoorde in de 71ste minuut de 0-1. Duff verdubbelde in de 74ste minuut die score.

Leicester City zorgde dit weekeinde voor een verrassing. De club verkeert in de onderste regionen en kreeg de afgelopen weken veel over zich heen door de uitspattingen van een aantal spelers. Nu wisten ze met 0-1 te winnen van de nummer zes Birmingham City door een doelpunt van Les Ferdinand in de 53ste minuut.