UFC naar WII en portables

Als het aan gameontwikkelaar THQ ligt komt de über- martial arts beat 'm up franchise: Ultimate Fighting Championship, binnenkort naar de Wii en een aantal portable consoles. Dat maakte THQ president en CEO Brian Farrell gisteren bekend tijdens een conference call met investeerders.

Volgens Farrell heeft THQ grootse plannen met UFC. Zo zou de ontwikkelaar vanaf nu jaarlijks met een nieuwe versie willen komen en wordt de game uitgebreid naar 'meer platformen'.

"Over time, we plan to build our UFC franchise by expanding international sales and by developing games on new platforms, such as handhelds and Nintendo Wii," aldus Farrell.

Farrell wilde niet zeggen wanneer de serie op de nieuwe platformen uit gaat komen. Ook zei hij niets over de vraag of het een pure port van de ene naar het andere platform wordt, of dat de verschillende consoles en portables ook verschillende games krijgen.

Farrell hield eveneens de lippen strak op elkaar wat betreft de nieuwe UFC die voor volgend jaar op de planning staat. Het enige dat hij daarover kwijt wilde was dat het 'nieuwe gameplay modes en nieuwe opties' zou bevatten.

UFC 2009: Undisputed geldt inmiddels als een groot succes. De game is al meer dan 2,9 miljoen keer over de toonbank gegaan.