Verbeteringen PS3-versie Alone in the Dark op een rijtje

Het veelbelovende Alone in the Dark kwam een aantal maanden geleden uit voor de PC en Xbox 360. Helaas voor Atari werd de game niet heel erg goed ontvangen. Op Metacritic heeft de game een gemiddeld cijfer van 58% behaald. Grootste struikelblok van de game zijn de slechte controls. De game is nog niet op de Playstation 3 verschenen, en heeft Atari belooft dat ze de game flink hebben verbeterd voor deze console.

Atari heeft nu bekend gemaakt welke aspecten van de game ze hebben verbeterd. Om te beginnen is de camera verbeterd waardoor je beter je omgeving kan zien en het besturen makkelijker gaat. Ook zijn de control sneller en reageren deze beter op de speler. Het inventory-systeem is ook verbeterd en vergemakkelijkt. Zo is het nu mogelijk om met de D-pad spullen makkelijk en snel te selecteren. Ook het besturen van de auto's is makkelijker gemaakt.

Voor mensen die de game te moeilijk vonden of die op sommige plaatsen geen idee meer hadden wat ze moesten doen zitten er meer tips in de game en zal er een tutorial zijn om je helemaal op de hoogte te brengen van de Spectral Vision.

Naast deze verbeteringen zijn er ook dingen toegevoegd die in de vorige versies niet zaten. Zo zijn er spannende elementen aan het 59th Street-level toegevoegd en krijgt de PS3 versie een extra stuk in Episode 6 om de game meer variatie en spanning te geven.

Of deze veranderingen de 58% omhoog kan schoppen moeten we afwachten. De game zal in november in de winkels liggen.