Gore Verbinski gaat Bioshockfilm regisseren

Na redelijk wat geruchten omtrent de verfilming van de game Bioshock heeft Universal nu definitief een regisseur in de arm genomen; Gore Verbinski zal de film in goede banen moeten gaan leiden. Verbinski is onder meer bekend van de Pirates of the Caribbean-trilogie, The Ring en The Mexican.
Om de film goed aan te laten sluiten op de game, heeft Verbinski al een aantal keer overlegd met Ken Levine, de creative director van Bioshock.

Een scriptschrijver is er nog niet, maar Universal is in onderhandeling met John Logan, die eerder het script voor onder meer de musicalfilm Sweeney Todd en The Aviator voor zijn rekening nam.

De deal tussen Universal en Take Two Interactive is zo opgezet dat het fiasco met de afgelaste Halo-film zich niet zal herhalen. Take Two ontvangt een percentage van de winst die de film moet opleveren en heeft bovendien al een miljoenenvoorschot op dat winstpercentage mogen ontvangen.
Daarnaast heeft de directeur van Take Two, Strauss Zelnick, direct met Universal onderhandeld in plaats van met een producent. Hiermee houdt Take Two meer controle over het uiteindelijke eindproduct.

Dit is de eerste game van Take Two die verfilmd gaat worden, nadat ze verschillende verzoeken om Grand Theft Auto te verfilmen hebben afgewezen. Volgens Take Two leent Bioshock zich veel meer om zich te laten vertalen naar het witte doek door de sterke verhaallijn die de game kenmerkt.

Een releasedate voor Bioshock is er nog niet, maar Verbinski heeft aangegeven direct aan het werk te gaan zodra het script goedgekeurd is door zowel Universal als Take Two.