Ubisoft-verkopen stijgen, Haze en Splinter Cell vertraagd

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat de eerste helft van het fiscale jaar een positief geluid had, met verkoopcijfers die met 52% gestegen zijn. De omzet van Ubisoft bedraagt daarmee 261.4 miljoen euro. De bruto-winst was 167.6 miljoen euro, waar het bedrijf een jaar eerder een winst van 102.2 miljoen euro boekte over de eerste helft van het fiscale jaar. Het netto inkomen voor het bedrijf bedroeg 30.6 miljoen euro, een jaar eerder was dat nog een verlies van 20.5 miljoen euro.
Ubisoft CEO Yves Guillemot had er het volgende over te zeggen:
"Ubisoft's excellent sales performance during the first half of fiscal 2007-08 has considerably boosted our earnings figures for the period. In addition, the early indications for our Christmas game launches have been positive, especially for Assassin's Creed, whose sell-through sales have already topped the record level of 1 million units.
These very strong trends further underpin our confidence that we will achieve our objectives for the current year and add further impetus for fiscal 2008-09, which we expect to be another year of robust growth for the Group.

75% van alle verkoop is afkomstig van de current-gen games, vorig jaar was dit nog 39%. Ubisoft verwacht in het derde fiscale kwart een omzet van 330 miljoen te boeken en 825 miljoen aan het einde van het fiscale jaar. Het fiscale jaar van Ubisoft eindigt op 31 maart 2008.

Het waren niet alleen maar cijfers die bekend werden gemaakt, er werd ook nog over games gesproken. Zo zal Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 in het vierde kwart van dit financiële jaar uitkomen, net als Haze, die oorspronkelijk voor een release in het derde kwart gepland stond. De release van Splinter Cell: Conviction is verplaatst van het vierde kwart van dit fiscale jaar naar een release in het volgende fiscale jaar.

Ook dank aan Laurenzo66 voor de submit van dit bericht