Beautiful Katamari naar Xbox Live Arcade?

Er blijven maar geruchten komen over de game Beautiful Katamari. Dit keer komt Gamespot met een preview over de game, maar het zou hierbij gaan om de Xbox Live Arcade-versie.

Het eerste gerucht was dat Beautiful Katamari exclusief naar de 360 zou komen. Het feit dat het nu om een Xbox Live Arcade-titel zou gaan versterkt dit gerucht alleen maar. Het is echter de vraag of het wel een Arcade-titel zal worden, want de game is aangekondigd als een volwaardige game die zou uitkomen op de Xbox 360 en de PS3.

Een user op het games-forum GAF zegt nu een persbericht van Namco te hebben dat alleen gaat over Noord-Amerika. Hier hebben ze het over een release op de Xbox 360 in oktober, maar er staat niet in of het een Arcade-titel is. Wel valt in dat persbericht te lezen dat er veel nieuwe content zal verschijnen en elke keer als je de game opstart zal het een nieuwe ervaring bieden. "The world's ever changing as your game will continue to give you joy through downloadable content ready to give you a fresh experience every time you fire up your system."

Er is ook een filmpje verschenen waarin je kunt zien hoe je de hele wereld kunt oprollen. Je kunt hier de trailer downloaden

Katamari op de PS2

Katamari Damacy was een sleeper-hit op de PS2 een tijdje terug. In het spel is het de bedoeling dat je de wereld op gaat rollen. Je begint heel klein met snoepgoed en andere rommel op de grond, maar je eindigt uiteindelijk met complete huizen en schepen die je kunt oprollen. Het eerste deel was alleen te koop in de US en Japan, maar het tweede deel was ook te koop in Europa en een groot succes. De next-gen versie van Katamari belooft nog grotere dingen die je kunt oprollen en je kunt ballen maken tot wel 10.000 kilometer in doorsnede.