Gamestop richt zich op ouders van gamers

Iedere gamer kent de ESRB-rating wel. Waar sommige developers er alles aan doen om de rating niet boven T for Teen te laten komen, zijn er developers die er juist op uit zijn om de game een M for Mature (17+) rating te laten krijgen. In de VS is het echter nog steeds niet verboden om een M-rated game aan een minderjarig persoon te verkopen.
Terwijl er bepaalde personen zijn die met alle geweld ter wereld alle games geschikt willen hebben voor alle leeftijden, heeft Gamestop nu een campagne gestart om de ouders te informeren over de ESRB-ratings. Met een pagina-grote advertentie in USA Today en een website Respect The Ratings wil de videogame-winkelketen de ouders informeren over het nut van deze ratings en wat ze betekenen voor hun kroost. Ook staat er algemene informatie over games en staan er veel gebruikte termen uitgelegd.

"There is an audience for every game, just like there is a system for every consumer out there. Gamestop is looking at providing as much information as possible so people can make an informed choice."