Meer PS2's verkocht in VS dan Xbox360s

Ook al heeft Microsoft als eerste een next-gen console uitgebracht, terwijl Sony alleen nog maar aan het opscheppen is over de geweldige functionaliteit en unieke eigenschappen van de - nog uit te brengen - PS3, lijkt het toch alsof in Microsofts thuismarkt een strijd wordt verloren.

Cijfers wijzen namelijk uit dat er in Amerika maandelijks meer PS2's dan Xbox360s worden verkocht. Zelfs als het enorme aantal van anderhalf miljoen verkochte PS2 consoles in de maand december buiten beschouwing wordt gelaten (wat er voor zorgt dat het maandelijks gemiddelde van dec. 05 tot mei 06 zakt van 427.000 naar 302.000 verkochte PS2's), kan Microsoft niet tippen aan Sony's verkoopcijfers. Uitzondering is de maand april, waarin Microsoft een kleine 100.000 consoles meer verkocht, maar in de maand mei was de PS2 wederom de best verkopende.

Overigens staat de anderhalf miljoen verkochte PS2's in schril contrast met de 281.000 Xbox360s die Microsoft wist te verkopen in feestmaand december. Hoewel leveringsproblemen hier Microsoft parten speelden, is deze problematiek ondertussen opgelost.

Deze cijfers laten zien dat de PS2 goed blijft staan als merk, en zeker hoop geeft voor de release van de PS3 later dit jaar. Maar er zijn ook andere factoren, zoals de veel hogere prijs die staat voor de Xbox360 en de verschillende posities die beide producten hebben in hun levenscyclus.