Dreamfall uitgesteld

Dreamfall, het vervolg op The Longest Journey, is uitgesteld tot de lente om een betere kwaliteit te kunnen garanderen. Ook denkt men dat de nieuwe releasedatum een gunstiger tijdstip zal zijn op de gamesmarkt. Dreamfall komt tegelijkertijd uit voor PC en Xbox.

Op de E3 won het spel de "Best Adventure Game of E3"-awards van Gamespot.com, Gamespy.com en IGN.com. Dreamfall moet het adventure-genre een nieuwe richting op sturen door een sausje van actie, stealth en elementen van actie-adventures toe te voegen aan een basis van klassieke adventure-gameplay.

"Kwaliteit is waar het bij ons om draait, het is altijd ons uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van games. We denken dat de nieuwe releasedatum ons de mogelijkheid geeft van Dreamfall een spel van alle tijden te maken in plaats van een kortdurend succes zoals bij een eigentijdse klassieker. Tegelijkertijd zien we meer marktpotentieel voor Dreamfall na de drukke kerstperiode. Door de releasedatum te verschuiven krijgt Dreamfall de aandacht die het verdient," aldus Trond Arne Aas, CEO van Funcom.