'Gratis geld': website Financiën plat

De website van het ministerie van Financiën is vandaag overbelast geraakt en de telefoon stond ’s ochtends roodgloeiend, dat heeft een woordvoerster gezegd. Aanleiding is een verhaal in het AD waarin staat dat mensen op de site kunnen kijken of ze in aanmerking komen voor een erfenis of geld uit een faillissement of schuldsaneringzaak.

Het gaat om geld dat in bewaring is gegeven aan de Staat omdat bijvoorbeeld erfgenamen niet gevonden zijn. Omdat er geld afgaat en geld bijkomt ligt daar al jaren in totaal ongeveer 30 miljoen, vertelde de woordvoerster. Bedragen boven de 45,38 euro worden twintig jaar bewaard. Daarna gaat het naar de schatkist.

Het geld is direct op te vragen. Voor bedragen boven de 45,38 euro betaalt het ministerie bovendien nog een rente van 1,06 procent per jaar. Wie wil weten of er een erfenis op hem of haar wacht, kan dat via de website van het ministerie van Financiën opvragen. Vanwege de drukte vanochtend adviseert het ministerie mensen het op een later tijdstip nog eens te proberen.

Overigens lag de website om dezelfde reden vorig jaar ook al plat toen weblog GeenStijl een artikel aan de zoekfunctie wijdde.


Website Financiën plat na bericht over 'gratis geld'  (foto: DAG)