Schotse politicus wint spraakmakende rechtszaak

Icoon JustitieDe Schotse politicus Tommy Sheridan krijgt 300.000 euro schadevergoeding van het Britse boulevardblad News of the World. De zondagskrant had geschreven dat de politicus vreemd ging en verslaafd was aan drugs. De artikelen verschenen de afgelopen twee jaar met veelzeggende koppen als 'Mijn kinky orgie met Tommy".

De politicus, destijds leider van de Socialisten in het Schotse parlement, spande een rechtszaak aan. Die zaak verliep ook vreemd, omdat Sheridan halverwege zijn advocatenteam ontsloeg en zelf de verdediging ter hand nam.

Dat deed hij met succes. Een Schotse jury had nog geen drie uur nodig om te oordelen dat de krant niet genoeg bewijzen heeft voor de verhalen. Tot grote vreugd van de moeder van Sheridan. "Al mijn gebeden zijn verhoord", zo huilde moeder Alice na de rechtszaak.

"De uitspraak van vandaag bewijst dat 'de arbeiders' van dit land de waarheid best van de rotzooi kunnen onderscheiden, als ze de juiste argumenten maar horen", zo zei de 42-jarige Tommy Sheridan zelf. Over de krant zei hij: "Zij zijn leugenaars en wij hebben bewezen dat ze dat zijn".