OS: Schutter mikt op verkeerde doel

Icon Sport - OS Athene 2004Matthew Emmons, in het dagelijks leven accountant, haalde zondag op de olympische spelen als scherpschutter belangrijke cijfertjes door elkaar. De Amerikaan was één schot verwijderd van zijn tweede olympische goud toen hij in de slotronde op het verkeerde doel mikte. Door deze fout maakte hij geen kans meer op goud, evenals zilver en brons.

Voor zijn grote fout van afgelopen zondag, werd hij gezien als de beste van de wereld in zijn discipline, het klein kaliber geweer, drie houdingen. De 23-jarige schutter werd "beloond" met een vette nul en ging hij van plaats één naar acht.

"Shit happens", merkte Emmons laconiek op. "Mijn leven houdt niet op op de schietbaan. Ik ga door met schieten. Mijn kans komt nog wel een keer."Het was voor Emmon de eerste keer dat hij in zijn zesjarige internationale carrière het verkeerde doel in het vizier nam.

Na zijn nul feliciteerde hij de medaillewinnaars en verdween zo snel mogelijk van de baan. "Ik keek niet naar het nummer boven het doel", bekende hij. "Normaal neem ik eerst het nummer in het vizier en daarna het doel. Ik was bezig mijn hartslag onder controle te brengen. Het was tenslotte mijn laatste schot en ik stond op goud."