Doden bij aanslag op Bengalese oppositie

Icoon Buitenlands nieuws Bij een aanslag op het hoofdkantoor van de grootste oppositiepartij van Bangladesh zijn zaterdag zeker zeven doden en tientallen gewonden gevallen. Dit is door ooggetuigen, de oppositiepartij zelf en de politie bevestigd. Bij een bomexplosie eerder deze maand kwam ook al een hoge functionaris van dezelfde partij om het leven.

Buiten het hoofdkantoor van de Awami League in de plaats Dhaka was een openbare bijeenkomst aan de gang tijdens de explosies. De partijvoorzitter en ex-premier Sheikh Hasina Wajed was net bezig met een toespraak. Een woordvoerder van de partij wist te melden dat Wajed zelf alleen lichtgewond raakte. Volgens de woordvoerder was het overduidelijk dat Wajed wel het doelwit van de aanslag was.

Volgens een woordvoerder van de lokale ziekenhuizen raakten er tenminste vijftig mensen gewond. De politieagent Mahabur Rahman wist daar aan toe te voegen dat er zich minstens tien politieagenten onder de gewonden bevinden.

"Na een ontploffing lag ik op straat. Toen hoorde ik nog zeven of acht andere explosies en raakte iets me tegen mijn hoofd, waarop ik het bewustzijn verloor," aldus Gaisuddin, een gewonde ooggetuige. Een cameraman van Reuters heeft bevestigd dat het om meerdere explosies ging. Diverse ooggetuigen meldden achteraf dat er nog twee onontplofte granaten op de straat lagen.