Bagdad weer zwaar gebombardeerd

IrakOok op de elfde dag van de oorlog ligt Bagdad weer volop onder vuur:

Vannacht heeft de Amerikaans/Britse coalitie wederom zware bombardementen uitgevoerd op Bagdad. Er werden zeker 30 zeer zware ontploffingen geregistreerd. Eerst werden vooral de elitetroepen van Saddam in het zuiden van de stad bestookt, maar daarna werden ook weer het centrum en het noorden van de stad gebombardeerd. Volgens CNN was een wooncomplex voor overheidsfunctionarissen het doelwit van die bombardementen. De wijk is verboden gebied voor gewone burgers. Er zou zich daar ook een grote ondergrondse bunker bevinden.

VS-militairen aan het front ten zuiden van Bagdad denken dat de opmars naar de stad nog weken kan worden uitgesteld. Eerst zouden luchtaanvallen op de Irakese hoofdstad 'hun werk moeten doen'.

VS-generaal Richard Myers heeft gezegd dat de troepen het zich kunnen permitteren om de tijd te nemen voor het kiezen van de juiste taktiek. Volgens Myers moeten in de oorlog tegen Irak de zwaartse gevechten nog komen. Hij zei daarbij dat de gevechten lang genoeg moeten zijn om Irak te ontwapenen en het regime ten val te brengen.