KNVB: CDA plan simplistisch

Het plan dat CDA-lijsttrekker Balkenende gisteren lanceerde om alleen thuis-supporters toe te laten bij voetbalwedstrijden in het betaalde voetbal, is slecht ontvangen door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Directeur betaald voetbal Kessler van de KNVB reageerde afwijzend op het CDA-voorstel: ,,Voetbalvandalisme is een maatschappelijk probleem. Dat los je niet op door de boosdoeners te negeren. Je moet ze juist aanpakken. Via de aanscherping van het bestaande beleid proberen we het probleem gezamenlijk, dus met politie, justitie en stadsbestuur, terug te dringen. Balkenende wil een hek om de stad zetten en denkt daarmee dat het voetbalvandalisme is opgelost. Maar rellen worden echt niet alleen maar veroorzaakt door fans van de uitspelende club'', aldus een verontwaardigde Kessler.

Kessler doet het voorstel van het CDA af als verkiezingsretoriek: ,,Ik heb hem nog nooit bij een voetbalwedstrijd gezien. Ik ben benieuwd of Balkenende na de verkiezingen ook nog zoveel interesse in voetbal heeft.''