Schiphol zo lek als een mandje

Kookaburra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De veiligheid van Schiphol is ''excellent'' zo beweerde onze vaderlandse premier Wim Kok onlangs nog. ''Schiphol is zo lek als een mandje'', zo beweren nu bronnen die het kunnen weten; namelijk binnen de Koninklijke Marechaussee.

Al eerder waarschuwde de marechaussee dat bij de privatisering van de luchthaven de veiligheid in het geding zou kunnen komen. De organisatie heeft nu de problemen op een rijtje gezet en concludeert dat kwaadwillenden de beveiling super simpel kunnen omzeilen. De door Wim Kok, maar ook door Koninklijke Marechaussee bevelhebber Neisingh veelgeprezen veiligheid van de nationale luchthaven is slechts schijn.

Kop in het zand

Dat onze premier de beveiliging ,,excellent'' noemt en Schiphol directeur Cerfontaine mogelijke problemen wegwappert, ''is de kop in het zand steken'', meent een insider. Zij wekken de indruk van ,,ga maar rustig slapen, het komt allemaal wel goed. Maar het komt niet goed''.

Een woordvoerder van Schiphol reageerde vanochtend stomverbaasd op alle commotie:. ,,De Nederlandse premier Kok en notabene marechaussee bevelhebber Neisingh hebben afgelopen dinsdag nog geroepen dat Schiphol een voorbeeld is voor de luchtvaartwereld" ''Er is niks mis met onze veiligheid".