Liquidatie in binnenstad Alkmaar

De voormalig kickboxer Koen de Nijs is vrijdagmiddag in het centrum van Alkmaar van dichtbij doodgeschoten. Na een klopjacht werd rond kwart voor vijf een verdachte aangehouden op de A9, iets ten zuiden van de Wijkertunnel. De automobilist bleek echter niets met de zaak van doen.

De Nijs werd van zeer korte afstand door het hoofd geschoten, waarna de dader in een gereedstaande auto sprong. De schietpartij vond rond drie uur 's middags plaats op het Zevenhuizen voor de ABN/Amro-bank, een van de drukste punten in de binnenstad van Alkmaar.
De politie begon een klopjacht naar de schutter. Kort hierna werd een auto, die aan de kenmerken voldeed, aangetroffen in Egmond aan Zee. Met behulp van een helikopter is het voertuig vervolgens gevolgd. Het bleek een verkeerd spoor.

De echte vluchtauto werd vrijdagavond verbrand teruggevonden op de Havikweg in Alkmaar. De wagen bleek gestolen.
Bij de politie hebben zich direct na de schietpartij veel getuigen gemeld. Volgens omstanders was sprake van een liquidatie. De politie spreekt eveneens van een mogelijke afrekening.

De moord op De Nijs zou te maken hebben met drugsschulden van het slachtoffer. De politie kon deze informatie nog niet bevestigen. Het slachtoffer zat onlangs nog een celstraf uit.