Michael Schumacher op pole position

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher mag morgen de grand prix van Canada vanaf de eerste positie starten. Hij was met een tijd van 1'15"782 de snelste coureur in zijn Ferrari. Opvallend was dat de Duitser daar maar 8 ronden voor nodig had. Tweede werd zijn broer Ralf Schumacher in zijn Williams BMW bolide. De derde plek werd op het laatste moment gereden door David Coulthard.

Jos Verstappen kende een goede training. De Nederlander zette een dertiende tijd neer met zijn OrangeArrows AsiaTech bolide. Dit was voor Verstappen zijn beste startpositie dit seizoen. Zijn teamgenoot Bernoldi zette een zeventiende tijd neer en was daarmee zes tiende langzamer dan de Hollander.

Tot tweemaal toe werd de race met een code rood stilgelegd. Eerst was het Rubens Barrichello die in de laatste bocht voor start/finish via de curbstone de buitenkant van de muur raakte. Daarna overkwam Nick Heidfeld precies hetzelfde. Met nog iets meer dan een minuut te gaan begonnen de wagens na deze code rood aan een optocht naar de vlag toe. De enige coureur die in deze lange rij wagens zijn tijd kon verbeteren was David Coulthard die vooraan reedt.