UPC koers valt als baksteen

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Beleggers vrezen het ergste voor kabelbedrijf UPC. Het vertrouwen leek gisteren volledig weg. Dat leidde er toe dat de koers van het aandeel in het nog jonge beursfonds finaal in elkaar klapte. Aan het einde van de dag werd er voor een aandeel UPC nog maar 5 euro 20 betaald. Dat was maar liefst 18,2 procent minder dan een dag eerder.

Als belangrijkste reden voor het geschokte vertrouwen worden de enorme schuldenlast van de onderneming, plus de steeds verder oplopende verliezen gezien.

Eerder deze week meldde de kabelaar een verlies van meer dan vier miljard gulden over het afgelopen jaar. Na dit schokkende nieuws werd een aandeel UPC al bijna 6 procent goedkoper.

Ruim een jaar geleden werd nog 80 euro voor het aandeel van het kabelbedrijf neergeteld. Beleggers zagen in de periode tussen maart en juni vorig jaar al met lede ogen aan dat het fonds werd uitgekleed tot 20 euro. Sindsdien tekent de neergang zich steeds sterker af.

Deskundigen sluiten zelfs niet uit dat UPC binnen nu en zes jaar failliet is. "Hun lange termijn doelstelling is veel te ambitieus", stelt een analist. Hij verwacht dan ook niet dat de kabelaar na het koersverlies van gisteren al het diepste punt heeft bereikt.