Nuon betaalde voor belastende info

kremez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

NUON heeft informatie gekocht die belastend was voor Karel Aalbers. Dit meldt De Gelderlander donderdag Volgens directeur communicatie Peter Knoers heeft zijn bedrijf in november vorig jaar 'enkele tienduizenden guldens' betaald aan Harold Klap, de opvolger van Aalbers bij het bedrijf van de ex-voorzitter.

In eerste instantie verwees de hoofdsponsor van Vitesse Klap door naar de club en het accountantskantoor KPMG. De club kon echter niets met de informatie vanwege een zwijgafspraak met de oud-voorzitter en beperkte financiële middelen.

Het accountantskantoor deed op verzoek van NUON een vooronderzoek naar de betrouwbaarheid van de informatie en concludeerde dat het om waardevolle informatie ging. NUON besloot de eisen van Klap in te willigen. 'Iemand beschikt over informatie die jij heel graag wilt hebben. Alleen wil hij daar wel geld voor hebben. Op een andere manier konden wij die informatie niet krijgen"

Karel Aalbers is donderdag weer op vrije voeten gesteld. De oud-voorzitter van Vitesse werd ruim twee weken geleden aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, oplichting en belastingfraude. Details over de vrijlating van Aalbers zijn nog niet bekend gemaakt.