Nieuwe aanhouding in cokezaak

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een inval in een woning aan de Eindhovense Planetenlaan zijn gistermorgen twee mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een van de twee Antilliaanse mannen wordt door de politie beschouwd als een organisator van de cokelijn Curaçao-Eindhoven die vorige week werd opgerold. De man zat in het huis aan de Planetenlaan ondergedoken. De tweede verdachte werd bij een vorige inval in het pand ook al aangehouden en was net weer op vrije voeten.

Het is de zestiende aanhouding in de zaak van de cokelijn. Die zou voor miljoenen aan cocaïne ons land binnen hebben gesmokkeld vooral met behulp van koeriers die in condooms verpake bolletjes drugs inslikken. Vijftien politiemensen deden twee maanden lang naspeuringen voordat de organisatie opgerold kon worden.

De politie ging over tot de inval in de Planetenlaan na klachten van overlast uit de omgeving van het pand. Bovendien constateerde de politie zelf dat de bewoners weer volop aanloop hadden van drugsklanten. Bij de inval gistermorgen werden geen drugs aangetroffen.