FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 januari 2008

Van Marwijk: ''Ik schaam me kapot''

Bert van Marwijk was niet te spreken over het resultaat van het duel tussen Excelsior en Feyenoord. De Rotterdamse derby eindigde in een 2-1 overwinning voor de Kralingers.

"Ik ben ontgoocheld", verzuchtte hij. "Ik schaam me kapot. Ik heb hier geen woorden voor. Het is schandalig wat ik hier vanavond heb gezien. Dit kan natuurlijk niet."

Volgens de oefenmeester lag het vooral aan een slechte instelling. "Zeker in deze omstandigheden, met veel wind en regen moet je er direct staan als ploeg. Maar na elf minuten was het al 2-0 voor Excelsior. Het was zo afwachtend en apatisch bij ons. Ik heb hier even geen oplossing voor. Dit is in elk geval een heel slecht moment voor Feyenoord. De titel kunnen we voorlopig wel uit ons hoofd zetten."

Trainer Ton Lokhoff van Excelsior kon zijn geluk niet op na afloop van het duel. Toch was hij niet al te enthousiast over de overwinning. "De weg naar lijfsbehoud is nog lang, maar dit voelt wel even lekker." De ploeg van Lokhoff had het de laatste minuten van de wedstrijd moeilijk, mede door blessure gevallen van Aykut Demir (gebroken neus) en Ronald Graafland (knie). Vervangers Daniel Guijo-Velasco en Jörg van Nieuwenhuijzen weerden zich echter uitstekend.

"Knap dat we het hebben gered. Na Ajax hebben we nu ook Feyenoord op Woudestein verslagen. Dat is leuk en prima, maar het zijn pas bonuspunten als we ook van onze concurrenten gaan winnen. Dan hebben we echt iets aan deze onverwachte overwinningen."

Levenslang voor Canadees om samenzwering

Icoon BuitenlandsEen rechter in New York heeft de 26-jarige Canadees Mohammed Mansour Jabarah vandaag tot levenslang veroordeeld wegens samenzwering tot het doden van Amerikaanse burgers. Jabarah had in 2001 een ontmoeting met Osama bin Laden.

De leider van terreurnetwerk al-Qaeda stuurde hem naar Zuidoost-Azië om aanslagen te beramen op de Amerikaanse ambassades in Manilla en Singapore. De voorbereidingen werden tijdig ontdekt. Jabarah had verklaard dat hij een "naïeve, jonge en gehersenspoelde 20-jarige" was toen hij zich inliet met al-Qaeda.

Lindsay aan de slag in mortuarium

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse actrice Lindsay Lohan (21) is vrijdag veroordeeld wegens rijden onder invloed. Als taakstraf moet zij twee dagen werken in een mortuarium en twee dagen bij de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis.

Volgens de Californische wet moet dit soort taakstraffen dronken automobilisten confronteren met de mogelijke gevolgen van hun gedrag.

Lohan was herhaaldelijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.


Lindsay Lohan

Uitslagen Jupiler League speelronde 24

In de Jupiler League werd vrijdag bijna een geheel programma afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Go Ahead EaglesFC Volendam1-2
MVVRKC Waalwijk1-1
RBC Roosendaalsc Cambuur1-0
BV VeendamFC Zwolle2-2
FC EindhovenHFC Haarlem2-2
ADO Den HaagFC Dordrecht2-1
Stormvogels TelstarTOP Oss1-1
AGOVV ApeldoornFortuna Sittard2-4
FC OmniworldFC Emmen4-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk24139256-3148
2FC Zwolle24128446-2844
3MVV24126640-2942
4FC Den Bosch22132738-2841
5FC Volendam23118455-3141
6Go Ahead Eagles241301142-4239
7ADO Den Haag24106838-3636
8RBC Roosendaal2498733-2735
9Helmond Sport2395928-3232
10TOP Oss2488837-4232
11FC Dordrecht2487945-3331
12BV Veendam24710738-4031
13FC Emmen2478935-4629
14Stormvogels Telstar24831324-3227
15AGOVV Apeldoorn24831336-5927
16FC Omniworld24591038-3524
17HFC Haarlem24591029-3624
18Fortuna Sittard24651326-4023
19sc Cambuur24651329-4523
20FC Eindhoven24651333-5423

Topscorers

#NaamClub Doelpunten
1ThiebautMVV17
2TuypFC Volendam15
3CaraccioloFC Eindhoven14

Programma zondag

FC Den Bosch - Helmond Sport

Europa boos over straf om islam-cartoons

Icoon EuropaWit-Rusland is door een Europese organisatie bekritiseerd voor de veroordeling van de krantenuitgever die de welbekende Deense spotprenten had afgedrukt. De spotprenten gingen over de Islamitische profeet Mohammed. Vandaag werd de uitgever veroordeeld tot drie jaar cel.

Afkeurend reageerde de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) over de beperking van de persvrijheid. De OVSE-vertegenwoordiger voor persvrijheid benadrukte nogmaals dat eind 2005 de cartoons "overal" al te zien waren geweest.

De editie met de spotprenten is door het ingrijpen van de directie nooit verspreid. De regering verbood in 2006 de krant dit te doen.
Met dank aan mouthman voor de submit.

'Een op tien pokerspelers in problemen'

Icoon OnderzoekDoor het pokeren raken een op de tien spelers in de problemen, aldus verslavingsinstelling Tactus en de Universiteit Twente. Dit melden de instanties op basis van een onderzoek. Geldproblemen, problemen op het werk, ruzies en schuldgevoelens behoren tot de soorten problemen.

Onder 590 pokerspelers is het onderzoek verricht waarvan het merendeel mannen. 150 duizend Nederlanders spelen volgens de pokerbond regelmatig om geld, waarbij de recreanten en pokerspelers op internet niet meegerekend zijn.

Het onderzoek is overigens niet representatief voor de pokerpopulatie in Nederland, aldus de onderzoekers. Door middel van het onderzoek pleiten ze wel voor een landelijk onderzoek.
Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Uitslag Excelsior - Feyenoord

Vandaag werd er één wedstrijd afgewerkt in de Eredivisie. De uitslag van deze wedstrijd kun je hieronder vinden.

Excelsior - Feyenoord 2-1
5' v. Guldener 1-0 (assist: Luijckx)
11' Den Ouden 2-0 (assist: v. Guldener)
80' D. Buijs 2-1

Toeschouwers: 3.500
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Woudestein
Gele kaart: Braber (Excelsior), Mols, Hofland (Feyenoord)

Opstellingen

Excelsior: Graafland (46/ v. Nieuwenhuijzen), Bandjar, v. Nieuwstadt, v. Steensel, Zijm, Braber, Demir (30/ Guijo-Velasco), Luyckx, Piqué, v. Guldener (81/ Steur), Den Ouden

Feyenoord: Timmer, D. Buijs, Greene, Hofland, De Cler, Chun-Soo Lee (46/ Mols), Lucius, De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins (66/ Wijnaldum), Makaay

Naaktmodellen staken voor hoger loon

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De naaktmodellen van de Italiaanse kunstacademies eisen betere arbeidsvoorwaarden en hogere lonen. Uit protest hebben ze daarom weer hun kleren aangetrokken.

De vrouwen en mannen eisen een voltijdscontract en professionele erkenning. Slechts vijftig van de driehonderd modellen van de kunsthogescholen hebben een arbeidsovereenkomst. De rest wordt gehuurd per uur.

Model Antonella Migliorini: "Naakt poseren is een veeleisende en 'koude' baan. We zijn geen pornosterren. Als je een vast contract hebt, verdien je 25 euro bruto per uur. De freelancers halen dat bedrag bijlange niet".

Rouvoet tegen 'Baby te huur' op tv

Icoon TelevisieMinister André Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft grote twijfels over het BNN-programma Baby te huur dat vanaf zondag op de buis verschijnt. De ChristenUnie-minister heeft de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd het programma te onderzoeken.

Jonge koppels oefenen in het programma met echte kinderen. Rouvoet zei vandaag het een slechte zaak te vinden dat jonge kinderen worden gedropt bij vreemde mensen. Wel vindt hij het een goede zaak dat aanstaande ouders op het ouderschap worden voorbereid.

Rouvoet verwacht dit weekeinde het advies van de Raad van de Kinderbescherming. Mogelijk neemt de overheid dan actie tegen het programma. De acht deelnemers zijn 17 tot 20 jaar oud en en verblijven drie weken in een huis dat Endemol heeft geregeld. Ze leren samenwonen, de vrouwen worden zogenaamd zwanger en krijgen dan in sneltreinvaart kinderen onder hun hoede.

NASA komt met eigen MMO-game?

Altijd al bij NASA willen werken? Dan krijg je misschien binnenkort een (virtuele) kans, want het lijkt erop dat NASA met een soort MMO-game (massive multiplayer online) gaat komen. Ze willen een game gaan maken waarin NASA-missies gesimuleerd zullen worden. Spelers kunnen dan als ingenieur meehelpen in het proces.

NASA heeft alleen nog maar aan een aantal bedrijven gevraagd of zoiets mogelijk is en of ze met informatie willen komen. Deze deadline ligt op 15 februari en daarna zal NASA dus besluiten of er een NASA-game gaat komen. De game zal dus voornamelijk gebruikt worden om mensen kennis te laten maken met NASA en om werknemers aan te trekken.

The MMO will foster career exploration opportunities in a much deeper way than reading alone would permit and at a fraction of the time and cost of an internship program.. Via de game wil NASA dus laten zien hoe het er echt aan toe gaat binnen het bedrijf, en ze willen het laten lijken op een stage bij NASA.

De engine voor de game zou een goed physics-gedeelte moeten bevatten (om bijvoorbeeld lagere zwaartekracht na te bootsen) en zou in-game wetenschappelijke proeven moeten ondersteunen. Het klinkt dus allemaal erg ambitieus, maar als het ze lukt dan kan het wel eens een erg interessante game worden.



One small step for man, one giant leap for mankind

Lange gameplayvideo van Condemned 2

Over een paar maanden zal het vervolg uitkomen op een van de launch-titels op de Xbox 360: Condemned 2. Dit keer zal het spel zowel op de PS3 als op de Xbox 360 uitkomen en een Portugese website heeft een zeven minuten lang filmpje kunnen maken tijdens het spelen van dit spel.

In Condemned 2: Bloodshot zal je in de rol kruipen van Ethan Thomas, een ex-inspecteur van de Serial Crimes Unit, die terug is geroepen om zijn vermiste partner op te sporen. Met een vernieuwd combo systeem voor de handgevechten en veel verschillende wapens zul je op jacht gaan naar de moordenaar, dit uiteraard weer in donkere en spannende omgevinden.

Undertow gratis ter compensatie problemen Xbox Live

Xbox Live had het heel zwaar aan het einde van 2007 en veel gebruikers ondervonden hierdoor problemen. Microsoft besloot daarom een paar dagen geleden om een gratis Xbox Live Arcade game weg te geven.

Nu is bekend geworden dat het zal gaan om de game Undertow (800 punten). De mensen die de game al hebben kunnen contact opnemen met de klantenservice en een passende oplossing zal dan worden gevonden. De game zal vanaf woensdag tot zondag gratis te downloaden zijn voor zowel de Gold-leden als de Silver-leden.

Undertow is een side-scrolling shooter in een waterwereld. De game bevat een singleplayer-mode met een verhaal, off- en online co-op en multiplayer via Xbox Live tot 16 spelers.

Prijs superlicentie fors gestegen

Om in de Formule 1 te mogen rijden, moet je in bezit zijn van een superlicentie van de FIA. De kosten van een superlicentie zijn dit jaar fors gestegen.

Vorig seizoen kostte een superlicentie nog 1.690 euro, en voor elk behaald punt uit het seizoen ervoor 447 euro. Voor een superlicentie betaal je dit jaar 10.000 euro, plus 2.000 euro voor elk behaald punt. Ferrari zal voor Räikkönen en Massa dit jaar 428.000 euro kwijt zijn. Waarom de FIA de prijzen voor de superlicentie omhoog doet is niet bekend. Maar men zegt dat het een manier moet zijn om minder gekwalificeerde coureur uit de Formule 1 te houden.

[upd] Seksrel door sms-je in EO-programma

Icoon TelevisieRond het EO-programma ’40 dagen zonder seks’ is een flinke rel ontstaan. De 19-jarige deelneemster Bregje, die in de aflevering van afgelopen dinsdag trots zei dat ze met meer dan vijftig jongens het bed te hebben gedeeld, liet volop in beeld het sms’je zien waarin duidelijk de naam van de jongen te zien was die met haar af wou spreken voor een potje seks. De jongen was zo boos geworden omdat zijn naam te zien was, en heeft uit wraak haar toplessfoto’s en haar mobiele telefoonnummer op internet gezet.

Daardoor werd Bregje bedolven onder de telefoontjes en smsjes. “Ze heeft smerige, denigrerende, respectloze dingen over zich heen gekregen”, zegt presentator Arie Boomsma. “Allerlei viespeuken beginnen meteen te bellen.” Volgens hem is Bregje flink geschrokken. Ze heeft de jongen gesproken en hij heeft besloten om de foto’s van internet af te halen. “Hij heeft zich waarschijnlijk ook niet gerealiseerd wat het allemaal losmaakt als er bijna 700.000 mensen naar een programma kijken”, aldus Boomsma.

Bregje krijgt begeleiding van de juridische afdeling van de EO voor het geval de foto’s ergens anders opduiken. Ook heeft ze een nieuw telefoonnummer gekregen. We hebben elke dag contact met haar. Ze kan altijd bellen. “Ze was zojuist alweer een stuk kalmer. Gelukkig heeft ze ook een heleboel positieve reacties gehad.” Boomsma vindt wel dat hij ook een beetje schuld heeft. “Als er iemand iets te verwijten valt, zijn wij het. We hadden het beeld van het sms’je er misschien uit moeten halen. We hebben er simpelweg niet aan gedacht.

Let op, hier vind je de foto's: NSFW!

Update 19.54 uur
Website GeenStijl onthult dat de foto's helemaal niet online zijn gezet maar dat ze zijn gemaakt tijdens een professionele shoot. Ook schijnt Bregje in lesbo-action te zien zijn tijdens spannende feesten. En Arie Boomsma probeert te redden wat er te redden valt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Schaaklegende Fischer overleden

In Reykjavik is voormalig wereldkampioen schaken Bobby Fischer overleden. Fischer, die al lange tijd ziek was, is 64 jaar geworden.

Fischer werd op 9 maart 1943 geboren in Chicago. Hij werd op zesjarige leeftijd lid van een club en was op zijn veertiende al nationaal kampioen. In 1972 won hij in Reykjavik de WK tweekamp tegen Boris Spasski. Een wedstrijd die de geschiedenis in ging als de ‘Match van de Eeuw’. Een wedstrijd tegen Anatoli Karpov ging door de hoge eisen van Fischer niet door. Karpov kreeg daarop de FIDE-titel toegewezen.

Daarna leidde Fischer een teruggetrokken leven en haalde alleen het nieuws door anti-Amerikaanse en antisemitische uitspraken. In 1992 speelde hij in Joegoslavië een revanchematch tegen Spasski, ondank VN-sancties tegen het land. Hij bleef vervolgens twaalf jaar uit handen van Amerika. Pas in 2004 werd hij in Tokyo aangehouden met een vals paspoort. Hij kreeg vervolgens de IJslandse nationaliteit en werd aan dat land uitgeleverd.

Garri Kasparov is lovend over Fischer: "Ongeacht zijn relatief korte carrière en zijn omstreden persoonlijkheid heeft Fischer een geweldige erfenis voor de schaaksport nagelaten". FIDE-president Kirzan Iljoemzjinov betitelt Fischers prestaties zelfs als "belangwekkend voor de hele mensheid". Hij noemde de overleden schaker in één adem met de wetenschappers Isaac Newton en Albert Einstein en met de eerste mens in de ruimte, Joeri Gagarin.

Engelse agentes te dik voor uniform

Icoon PolitieDe politiepet past ons allemaal, maar niet het Britse politieuniform. Agentes klagen namelijk massaal over hun uniform. Hun billen zijn namelijk te dik voor de broeken, omdat die veel te hoog sluiten. De vrouwen vinden de broeken te onhandig om achter criminelen aan te rennen.

Het probleem is zo serieus, dat sommige vrouwen zelfs mannenbroeken aandoen, omdat die niet zo hoog dichtgaan. Een agente vertelt: "Ik vind de broeken verschrikkelijk. Je achterwerk lijkt er enorm in, en ze zijn gigantisch rond bij de heupen."

Daarnaast hebben de vrouwelijke agenten nog meer klachten. De vesten die hen beschermen tegen steekwapens zitten ongemakkelijk en verder zouden hun truien onpraktisch zijn. De Londense modeacademie is gevraagd een oplossing te zoeken.

Command & Conquer: Tiberium debuut trailer

Met Command & Conquer: Tiberium slaat EA een nieuwe weg in. De game zal geen RTS worden waarbij je de troepen van bovenaf aanstuurt, maar een first person shooter, waarbij je alles door de ogen van de hoofdrolspeler ziet.

Al eerder was er een FPS die zich in het Command & Conquer universum afspeelde, Command & Conquer: Renegade. Hier was je echter geheel op jezelf aangewezen, bij Tiberium zul je een squad onder je hoede hebben. De game zal verschijnen op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en hieronder alvast de eerste trailer.

Scholieren wisselen naaktfoto's uit op gsm

Icoon TelecomScholieren uit de Amerikaanse staat Utah hebben elkaar naaktfoto's van zichzelf gestuurd via hun gsm. Volgens de politie waren in totaal zes jongens en meisjes van dertien en veertien jaar oud betrokken bij het uitwisselingsproject.

De zaak kwam aan het rollen toen een moeder naaktkiekjes op het mobieltje van haar oogappel vond. Zij bracht direct de politie op de hoogte. De scholieren hebben de agenten verteld dat ze het puur voor de lol deden. Toch kunnen hun activiteiten in Amerika als misdrijf worden beschouwd. Een rechter zal zijn oordeel over de zaak moeten geven.

[AO] Kohlschreiber klopt Roddick

Philipp Kohlschreiber heeft zich na een marathonpartij geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. Hij klopte Andy Roddick met 6-4, 3-6, 7-6(8), 6-7(3), 8-6.

De als zesde geplaatste Roddick leek hard op weg naar de zege toen de Amerikaan in de tiebreak van de derde set drie setpoints kreeg. Hij wist deze echter niet te benutten en verloor de set. In de vierde set liepen de frustraties hoog op. Roddick schold de scheidsrechter uit omdat die niet optrad tegen de luidruchtige Duitse fans op de tribune. Roddick kreeg echter geen waarschuwing en won zelfs de set in de tiebreak.

In de vijfde set gingen tot 5-4 alle games op service. Op dat moment was Roddick aan service en in een moeizame game kreeg hij vier matchpoints tegen. Dankzij drie aces en een bal op de lijn werkte hij ze weg. Op 7-6 wist Kohlschreiber Roddick alsnog te breken en plaatste zich daarmee na een partij van meer dan vier uur voor de volgende ronde.

Riquelme in olympische ploeg Argentinië

Juan Roman Riquelme zal als dispensatiespeler met Argentinië deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking.

Behalve Riquelme zullen ook Mascherano (Liverpool) en verdediger Martin Demichelis (Bayern München) als dispensatiespelers meegaan. Elk land dat deelneemt, waaronder Nederland, mag drie spelers ouder als 23 meenemen. Riquelme, die inmiddels in eigen land bij Boca Juniors speelt, zal met Argentinië de Olympische titel van vier jaar geleden verdedigen.

Hamilton verlengt contract bij McLaren

Lewis Hamilton blijft tot 2012 bij McLaren. De vice-wereldkampioen heeft zijn contract met vijf jaar verlengd. Hamilton is sinds 1998 verbonden aan het McLaren team.

"Het is fantastisch dat Vodafone McLaren Mercedes mijn contract heeft verlengd tot 2012. Hoewel vorig seizoen mijn eerste jaar in de Formule 1 was met het team, ben ik al sinds 1998 verbonden met McLaren en Mercedes. Ik kan me goed voorstellen dat ik mijn hele carrière voor dit team rij," aldus de 23-jarige Brit.

Ron Dennis is tevreden over de contractverlenging van Hamilton: "Sinds de bekendmaking in 2006 heeft hij de verwachtingen meer dan overtroffen. Zelfs voor de mensen binnen het team die hem al jaren kenden. Gezien de prestaties heeft hij het financieel meer dan verdiend."

Ron Dennis vervolgde "De bekendmaking van vandaag houdt in dat de duur van onze relatie vijftien jaar gebonden is. Dat is volgens mij de langste samenwerking van een sportman en een team in de motorsport. Een geweldige prestatie voor iedereen, ook voor Anthony Hamilton, die tijdens de onderhandelingen erg vriendelijk was."

"Lewis is een bijzonder mens op persoonlijk en professioneel vlak. Het McLaren-team kijkt dan ook erg naar komend seizoen uit en we verwachten mede door de komst van Heikki Kovalainen een erg competitief jaar," besluit Ron Dennis.

Hamilton stond lang aan de leiding van het kampioenschap in 2007. Maar de Brit verspeelde in de laatste race het kampioenschap aan de Fin Kimi Räikkönen. Hoeveel Hamilton nu gaat verdienen is niet bekend.

Agent heeft seks met gearresteerd hoertje

Icoon OpmerkelijkEen Antwerpse agent is geschorst na dat een heroïnehoertje hem 'in natura' betaald heeft.

De agent, vader van drie kinderen, hield 's nachts een prostituee aan en nam haar mee naar het bureau. Zij had echter weinig zin om achter de tralies te gaan zitten en deed de agent een voorstel. De agent had blijkbaar niet genoeg aan zijn eigen vrouw ging graag op het voorstel in. Het duo ging vervolgens even flink tekeer in de toiletten van het politiebureau.

De zaak kwam aan het rollen nadat de agent het zo'n stoer verhaal vond en het vol trots vertelde aan zijn collega's. Een collega vond dit niet kunnen en lichtte de baas in. Die was hier uiteraard niet blij mee en de agent riskeert nu ontslag.

Met dank aan MIZZ_ydneW voor de submit.

[gerucht] Nintendo straft retailers na afprijzen Mario Galaxy

Volgens een Japanse bron hebben een aantal Japanse winkeliers Super Mario Galaxy verkocht onder de SRP (Suggested Retail Price) van Nintendo, om zo meer te verkopen na de tegenvallende verkoopcijfers van de game in zijn launchweek.
Nintendo was hier niet bepaald blij mee en heeft de retailers gestraft door de alle Nintendo-shipments naar die retailers stil te leggen. Gezien de grote successen die Nintendo first-party games en hardware boeken in het land van de rijzende zon, zal dat een flinke klap zijn voor de retailers.

Johan Vlemmix scoort eerste toptienhit

Johan VlemmixDe altijd aandachtsgeile Johan Vlemmix heeft na 54 platen uitgebracht te hebben zijn eerste toptienhit te pakken. Zijn single 'Een bussie vol met Polen' komt maandag op nummer 9 binnen in de Single Top 100. Hij heeft de single opgenomen samen met iemand die zich zanger noemt, Nol Roos. Hij is heel misschien bekend als wederhelft van après-skiduo Bad Brothers.

De 48-jarige oranjegek is dolblij met deze notatie. Hij noemt het zelfs de koninklijke kroon op zijn werk. "Ik heb hiervoor al 54 platen uitgebracht en dit is de eerste keer dat dit me lukt", aldus Vlemmix. Het nummer is een cover van het nummer 'Een bossie rooie rozen', ooit uitgebracht door eendagsvlieg Alex.

Ook Duitsland moet binnenkort gaan geloven aan de talenten van Johan & Nol. Binnenkort komt 'Ein omnibus mit Polen' namelijk uit de Duitse speakers knallen.


De eerste toptienhit van Johan: 'Een bussie vol met Polen'

Top of Flop User's Choice: The Tellers

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.
Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De Top of Flop van woensdag met m.o.v.e was geen echte top maar ook geen flop.
Daarom wist
Tactic_to jullie mening het beste te verwoorden: "jah weet niet wat ik er van moet vinden, aan de ene kant wel een beetje lekker maar toch niet helemaal."

Van de week kreeg ik van Steven de volgende clip opgestuurd:

Glenn Mills school geen succes

Icoon OnderzoekDe resultaten van heropvoedingsinstituut Glenn Mills blijken flink tegen te vallen, zo meldt onderzoeksinstituut WODC, het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie. Er werd lange tijd vanuit gegaan dat de harde aanpak door middel van discipline en groepsdruk zou werken, maar dit blijkt toch niet zo effectief als jarenlang is gedacht.

Van de jongens die het Glen Mills-traject doorlopen gaat binnen een jaar de helft weer de fout in. Na vier jaar is zelfs maar liefst 78 procent weer op het criminele pad beland. Dit houdt in dat de jongeren in Glenn Mills het een stuk slechter doen dan in de reguliere jeudinrichtingen; daar is namelijk binnen vier jaar 58 procent weer vervallen in hun oude patroon.

De hoge recidive is deels te verklaren vanuit het feit dat alleen de zwaarste categorie criminele jongeren op het Glenn Mills terecht komt. Daarvan mag verondersteld worden dat een relatief hoger percentage weer terug valt in hun criminele gedrag. Om deze reden stelt het WODC dan ook dat het systeem niet volledig gefaald heeft. Wel dienen de verwachte resultaten flink bijgesteld te worden.

Milli Görüs: laat je niet door film provoceren

Icoon BinnenlandsDe Turkse islamitische beweging Milli Görüs heeft vrijdag de achterban gewaarschuwd zich niet door de komende film van PVV-leider Geert Wilders te laten provoceren. De imams en bestuursleden riepen tijdens het vrijdaggebed de aanhang op het hoofd koel te houden.

Dat liet Milli Görüs vrijdag weten. Volgens de beweging bereikt Wilders juist zijn doel, als moslims zich tot onrechtmatige en overdreven acties laten verleiden. Want de PVV-leider is juist uit op eigenbelang en eigen succes ten koste van een vreedzame en harmonieuze samenleving.

Wilders mag zijn mening geven, aldus Milli Görüs, maar het is wel kwalijk dat hij zo kortzichtig, respectloos en onfatsoenlijk het heilige boek en het geloof van de moslims aanvalt.

"Laat je niet provoceren.."

PS3 TV-Tuner Play!TV in actie

In 2008 zal de PS3 een digitale TV-functie krijgen. Via het programma Play!TV zul je digitale TV kunnen kijken en opnemen. Dankzij de Remote Play-functie kun je ook Play!TV gebruiken met je PSP. Mocht je die belangrijke voetbalwedstrijd willen zien, maar je zit ergens vast, dan kun je via WiFi verbinding maken met de PS3 bij je thuis en met behulp van Play!TV toch kijken.
Hoe het allemaal in z'n werk gaat kun je hieronder bekijken.

Play!TV zal in Europa eerst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn, over een Nederlandse release is vooralsnog niets bekend.

Vuurwerkterrorist

the_waiter stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Als ik het nieuws en de Postbus 51-spotjes moet geloven is Nederland in de ban van explosies. Alles knalt de laatste tijd, steeds harder en steeds vaker. Aan de ene kant maken we ons druk om mogelijke terroristische aanslagen en valt de RVD ons lastig met berichten als “de schoonmaker tegen terrorisme.” Aan de andere kant zie ik de schoonmaker in de straat.

Ajax vangt bot bij FC Twente over Engelaar

FC Twente zal niet meewerken aan een transfer van Orlando Engelaar naar Ajax. De Amsterdammers zouden al een bod voorbereid hebben voor de middenvelder, maar Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft aangegeven dat er niet te praten valt.

Joop Munsterman gaf aan dat Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, hem benaderd heeft. "Hij vroeg nog: hebben jullie geen geld nodig? Ik zei: nee", aldus Munsterman in TC Tubantia. "En ook al had hij een bedrag genoemd, dan nog was dat te laag geweest. Wij laten nou eenmaal niemand gaan."

Meer dan 2,5 miljoen verkochte Rock Band DLC-tracks

Rock Band doet het al een paar maanden erg goed in de VS. Zowel de PS3- als de X360-versie zijn moeilijk verkrijgbaar door de hoge vraag en het lage aanbod. De productieproblemen van de plastc instrumten zijn helaas nog niet helemaal de wereld uit.
MTV heeft in een interview met IGN bekend gemaakt dat ook de DLC het erg goed doet. Wekelijks zijn er nieuwe tracks voor Rock Band te downloaden en tot nu toe zijn er meer dan 2.500.000 tracks gedownload. MTV en Harmonix zijn echter niet van plan om op hun laueren te rusten: in 2008 zullen er nog eens meer dan 200 songs uitkomen.
De strategie achter het release-schema van de DLC lijkt te werken. Paul DeGooyer, Senior Vice President bij MTV Games, legt uit dat de eerste golf van DLC een uitbreiding was op de artiesten die op de disc stonden, zoals Queens of the Stone Age, The Police en Metallica. Maar ook tracks die enorm leuk zijn om te spelen, maar niet op hun plek waren in de disc-line-up (bijvoorbeeld Rockaway Beach die op het laatste moment werd vervangen door Blitzkrieg Bop, beiden van The Ramones) werden in de eerste DLC-releases uitgegeven.

Momenteel worden voornamelijk leuke mainstream-tracks uitgebracht (Should I Stay Or Should I Go van The Clash of All The Small Things van Blink 182) om een solide basis te creëren waar later op gebouwd kan worden. In de toekomst kunnen we dus tracks verwachten die alleen de echte fans aanspreken. Ook zullen we minder bekende bands en nummers aantreffen in de DLC-releases.
Daarnaast zal Rock Band meer games-muziek gaan kennen. Dit is als reactie op de gratis Halo 3-track van Guitar Hero III. DeGooyer vindt dit een goede zet van Activision en hij gaat er voor zorgen dat Rock Band ook dergelijke content zal krijgen.

Later dit jaar zullen ook de eerste volledige albums aangeboden worden. Het was de bedoeling dat het legendarische "Who's Next" van "The Who" in de eerste week beschikbaar zou zijn, maar technisch gezien was dat nog te riskant. Nu de DLC stabiel lijkt te werken, wordt er langzaamaan naartoe gewerkt om volledige albums uit te brengen.

Veel rock-fans wachten nog altijd op DLC van de heilige drie-eenheid van rock: Led Zeppelin, The Beatles en Pink Floyd. DeGooyer kon hierover niet in detail treden, zijn enige commentaar was dat er met iedereen gesproken wordt. Hij zei wel dat hij Tool en Journey als goede toevoegingen aan het repertoire van Rock Band ziet en dat MTV momenteel in bespreking is met beide bands.

MTV onderzoekt ook de mogelijkheid om een MP3 bij de DLC te voegen, zodat je je gekochte tracks ook op je favoriete MP3-speler kan zetten. Technisch is dit nog lastig te realiseren, maar DeGooyer ziet het wel als een mogelijke extra service voor zijn klanten.

Over een eventuele opvolger werd niet concreet gesproken, maar DeGooyer zei wel dat ze in Rock Band 2 een uitbreiding van features willen bouwen, in plaats van een nieuw aanbod van tracks. Volgens DeGooyer krijgt DLC in Rock Band veel meer de nadruk dan in de meeste andere games, dus zal een opvolger hier rekening mee gaan houden. Dit zou kunnen betekenen dat DLC voor Rock Band ook in Rock Band 2 te gebruiken is, maar uitsluitsel kan daar pas over worden gegeven wanneer er echt aan de sequel gewerkt gaat worden.

Britney ongesteld gefotografeerd

Icoon OpmerkelijkRoddel- en achterklapfotografen hebben de gevallen popster Britney Spears op de gevoelige plaat vastgelegd tijdens haar maandelijkse periode. Vermoedelijk had La Spears vergeten voorzorgsmaatregelen te nemen, want haar slip is op de foto's vuurrood van het bloed.

Geruchten over een mogelijke zwangerschap zijn met de foto's wel meteen naar het land der fabelen verwezen. De foto's werden genomen toen Spears aan het winkelen was en gevolgd werd door een horde paparazzi.

Beelden zijn hier te zien (NSFW). De site is een beetje traag omdat veel wereldbewoners Spears' bloed willen zien.

Met dank aan Scorpionsworld, Tha023, SubMan, femmeke en kaminawanalaya voor de submit.

KNVB schorst drie scheidsrechters

De KNVB heeft drie scheidsrechters geschorst naar aanleiding van de arbitrale dwalingen van het afgelopen weekend. Bas Nijhuis, Ben Haverkort en Pieter Vink zullen 'een week vrij' zijn.

De vorige speelronde werd gekenmerkt door blunders bij de arbitrage. Nijhuis bestrafte een elleboogstoot van Dingsdag niet bij FC Utrecht - SC Heerenveen en Haverkort onthield NEC een strafschop, waarna FC Twente aan de andere kant scoorde. Vink gaf Hofs een onterechte rode kaart bij Feyenoord - PSV.

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg was geschrokken van alle fouten maar vond een schorsing niet op zijn plaats. De KNVB heeft echter besloten om dit weekend andere arbiters in te zetten.

Henk Kesler gaf een reactie in zijn wekelijkse column: "Ook de KNVB neemt maatregelen wanneer scheidsrechters, respectievelijk assistent-scheidsrechters, niet presteren zoals wij graag willen. De KNVB regelt dat intern en wij spreken niet van het schorsen van scheidsrechters, zoals in Engeland. Het niet aanstellen van scheidsrechters die er het afgelopen weekend naast zaten komt echter in de praktijk op hetzelfde neer."

Aardbewoners

"Earthlings" is een documentaire die gaat over de verhouding tussen mens en dier op aarde. Met verborgen camera's gaan de filmmakers op pad om je de gruwelen van onze tijd te laten zien op het gebied van consumptie. Geen grapjes meer over vegetariërs ... na het zien van deze 95 minuten durende docu zou jij er misschien ook over nadenken om de lachende clown in rood en geel eens een trap te verkopen. (let op : schokkende beelden!)

Kenia pakt docu-maakster Van Dissel op

Icoon TerrorismeDe Keniaanse politie heeft gisteren de Nederlandse documentairemaakster Fleur van Dissel opgepakt. Samen met een Duitser en een derde buitenlander wordt de Amsterdamse verdacht van terroristische activiteiten.

De drie hadden zich bij binnenkomst in het land uitgegeven voor journalist. Zij gedroegen zich evenwel ''op verdachte manier'', aldus een politiewoordvoerder. De autoriteiten beraden zich nog de te nemen stappen tegen de drie.

Kennissen van de documentairemaakster hebben het nieuws tegenover het ANP bevestigd. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat geen identiteit bekend wil maken, maakt zij het ''naar omstandigheden goed''.

'Feyenoord verhuurt Jansen aan Heracles'

Heracles heeft zich versterkt met Michael Jansen. De verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van Feyenoord, dat hem eerder vandaag contracteerde. In het verleden speelde Jansen voor Vitesse.

De verdediger tekende een contract voor een half jaar bij Feyenoord, met een optie voor nog drie seizoenen. "Als hij weer helemaal de oude is, kan hij een waardevolle speler worden voor Feyenoord", aldus Peter Bosz. "Voldoet hij aan onze verwachtingen, dan leggen we hem langer vast en maakt hij volgend seizoen deel uit van de selectie. Met Jansen kijken we al iets verder vooruit. Hij is een sterke verdediger die zowel in het centrum als links achterin uit de voeten kan. We hebben veel vertrouwen in hem."

Jansen speelde zijn laatste wedstrijd op 15 mei 2005 tegen Ajax. In die wedstrijd kwamen hartproblemen aan het licht, waarna hij diverse specialisten bezocht. Inmiddels heeft hij een defibrillator in zijn lichaam om nieuwe problemen te voorkomen.

Van Gaal wil Van Basten opvolgen

Louis van Gaal heeft aangegeven dat hij graag bondscoach van het Nederlands elftal wordt. Eerder zeiden Foppe de Haan en Giovanni van Bronckhorst al dat de trainer van AZ de ideale opvolger is van Marco van Basten.

"Ik wil graag bondscoach van Nederland worden", aldus Van Gaal op het wekelijkse perspraatje. "Mijn contract loopt nog door. De KNVB zal met voorzitter Dirk Scheringa moeten praten om te horen wat er mogelijk is. Scheringa weet hoe graag ik dit nog een keer wil."

Van Gaal, die eerder weinig succes had als bondscoach van Oranje, reageerde ook op de woorden van De Haan en Van Bronckhorst. "Dat streelt mij. De Haan is een kenner. Hij is al dertig of veertig jaar trainer en zit langer in het vak dan ik. Ook doet het me goed om positieve geluiden van internationals te horen."

Ondanks al het optimisme heeft de oefenmeester nog niets vernomen van de KNVB. "Maar ik denk dat er bij de KNVB veel interne support zal zijn. Of Henk Kesler er ook zo over denkt? Dat weet ik niet. Kesler beslist dit niet alleen."

Bobson op huurbasis naar NEC

NEC heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Kevin Bobson zal voor een half jaar gehuurd worden van Willem II. Eerder werden Jeroen Drost, Bas Sibum en Daniel Fernandez aan de selectie toegevoegd.

Het contract van Bobson bij Willem II loopt na dit seizoen af maar beide partijen vonden het beter om nu al uit elkaar te gaan. De aanvaller speelde eerder bij Ajax, NAC Breda en Espanyol. Hij scoorde 26 doelpunten in bijna twee honderd officiele wedstrijden.

Pedofiel hield kind in kofferbak in Mexico

Icoon ShockingEen 13-jarig meisje heeft acht maanden lang gevangen gezeten in de kofferbak van een auto. De eigenaar van de auto, een 36-jarige man, is inmiddels door de Mexicaanse politie aangehouden in de stad Guadalajara. De politie kwam de man op het spoor toen ze zagen dat het meisje uit de kofferbak gehaald werd.

Het Openbaar Ministerie in Jalisco meldt dat het meisje werd misbruikt door de man. Toen ze probeerde te vluchten werd ze geslagen en bracht hij haar brandwonden toe. Ook zou hij het meisje gedwongen hebben om de prostitutie in te gaan.

Israël grendelt Gaza volledig af

Icoon Isra�l/PalestinaIsraël heeft de Gazastrook donderdag volledig van de buitenwereld afgegrendeld. Dat meldden Israëlische media.

Minister van Defensie Ehud Barak sloot alle grensovergangen tussen Israël en de Gazastrook wegens de voortdurende raketbeschietingen vanuit Gaza op Israël. De afsluiting gaat enkele dagen duren.

Volgens de Israëlische premier Ehud Olmert zal de "oorlog" tegen Palestijnse groepen die in de Gazastrook raketten op Israëlische grensplaatsen afschieten, niet stoppen. "We gaan door met de strijd tegen de Islamitische Jihad, Hamas en hun bondgenoten, zonder compromis, zonder concessie, zonder genade", aldus Olmert. "Deze oorlog zal niet stoppen."

Bij Israëlische aanvallen op Gaza kwamen donderdag tien Palestijnen om, meldde het persbureau AFP op basis van medische bronnen. Onder de doden is een leider van de Volksverzetscomités en zijn vrouw. Israëlische militaire operaties hebben de afgelopen drie dagen al meer dan dertig Palestijnen in Gaza het leven gekost.

Palestijnen hebben vanuit Gaza sinds dinsdag volgens het Israëlische leger 118 raketten en 62 mortiergranaten afgevuurd op Israël. Daardoor vielen geen doden, wel een aantal gewonden.

Israël laat al maandenlang slechts zeer beperkt vracht- en personenvervoer toe van en naar Gaza. Daardoor is de economie van de kuststrook met 1,5 miljoen inwoners bijna volledig ingestort. Israël verklaarde Gaza een "vijandelijke entiteit" nadat de streng islamitische Hamas in juni de macht in Gaza had overgenomen.

De Amerikaanse regering heeft Israël opgeroepen tot terughoudendheid. VN-topman Ban Ki-moon zei "diep bezorgd" te zijn over de escalatie van het geweld. De Palestijnse leider Mahmoud Abbas veroordeelde de Israëlische campagne in Gazastrook.

"War is Hell.."

'Verse vis' blijkt 1,4 ton levende slangen

Icoon BizarDe Vietnamese douane heeft meer dan een ton aan levende slangen in beslag genomen die werden vervoerd in een passagiersvliegtuig van Vietnam Airlines. De reptielen waren aangegeven als 'verse vis'.

Onder de slangen waren ook giftige cobra's, maakte de douane op de luchthaven van Hanoi vrijdag bekend. "Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als een van de slangen tijdens de vlucht uit zijn container was ontsnapt", aldus een beambte. De dieren, verpakt in zestig pakketten, kwamen uit Thailand en waren vermoedelijk bestemd voor restaurants in Vietnam en China. De slangen zijn aan een dierenasiel gegeven.

Het was volgens een woordvoerder voor het eerst dat in Vietnam in een vliegtuig levende slangen waren gevonden, aldus lokale media. In december kwamen vanuit Indonesië wel zevenhonderd dode reptielen aan. Ook die waren gelabeld als verse vis.

slang
"Snakes on a plane?"

Belgen doodgeschoten in Jemen

Icoon Terrorisme Gewapende mannen hebben vandaag in Jemen twee Belgische toeristen en een Jemeniet doodgeschoten. Volgens de politie opende een nog onbekend aantal gewapende mannen het vuur op een groep toeristen in het oosten van het land. Vier Belgen en twee Jemenieten raakten gewond.

Acht Spaanse toeristen kwamen in juli om het leven door een aanslag met een autobom bij archeologische opgravingen in het Arabische land. Die aanslag zou zijn gepleegd door het terreurnetwerk al-Qaeda.

Het straatarme land wordt door het Westen gezien als een broedplaats van moslimterroristen. De ouders van al-Qaeda-leider Osama bin Laden komen er vandaan.

In Jemen worden ook geregeld toeristen ontvoerd. Lokale stammen proberen op die manier druk uit te oefenen op de centrale autoriteiten.

Politie-acties treffen ook voetbal

Icoon StakingDe politiebonden ACP en ANPV hebben nieuwe acties aangekondigd uit protest tegen het cao-beleid van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP zei vandaag dat de actieperiode tot 1 februari is verlengd.

Het protest zal volgens Van der Kamp onder meer voetbalwedstrijden op de korrel nemen.

Vanaf volgende week donderdag hebben ook op landelijke schaal nieuwe acties plaats onder de parketpolitie. De studenten van de Politieacademie gaan ook meedoen met protesteren, maar het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

De bonden haalden zich al eerder de woede van voetbalbond KNVB op de hals door te tornen aan de begeleiding van wedstrijden in de eredivisie.

Extreem koud in Siberië

Icoon BuitenlandsHet is ongewoon koud in Siberië. Met temperaturen tot min 53 graden Celsius is het zeker 10 tot 12 graden kouder dan normaal in deze Russische regio en zo stevent Siberië af op een kouderecord.

Volgens meteorologen is een arctisch koudefront de oorzaak. In de regio Krasnojarsk in Centraal-Rusland bereiden de mensen zich voor op temperaturen van zeker min 55 graden Celsius.

In veel plaatsen is de stroom uitgevallen en tienduizenden kinderen zijn schoolvrij. Ook het leger past zich aan aan de extreme kou en heeft de veldoefeningen ingekort. Ook zijn de militairen voorzien van twee extra setjes warm ondergoed.

De kou in Rusland is dankzij het droge klimaat beter te verdragen dan in gebieden met een hoge luchtvochtigheid, aldus experts. In de zomer kan de temperatuur tot 40 graden Celsius oplopen.

Larry keert terug in Leisure Suit Larry: Box Office Bust

Het is alweer een tijdje geleden dat we konden genieten van de onderbroekenlol van Larry in Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. Maar het volgende avontuur van onze oversekste held is alweer in aantocht, namelijk Leisure Suit Larry: Box Office Bust

In Leisure Suit Larry: Box Office Bust krijgt de speler de kans om de glamour en de mooie vrouwen van Tinseltown te verkennen. Net als Magna Cum Laude zal dit ook een 3rd person adventure game worden. Deze keer zul je als Larry een vakantiebaantje nemen in de filmstudio van je oom, die ook Larry heet. Daar zul je rare klusje moeten opknappen en tegelijkertijd zul je een spion van een andere filmstudio proberen te ontmaskeren.

Leisure Suit Larry: Box Office Bust zal een open wereld kennen die de speler kan verkennen en waarin verschillende gameplay elementen aanbod komen zoals platforming, racen en puzzels oplossen. Ook zal er de mogelijkheid zijn om je eigen Larry filmpjes te maken in een nieuwe Directors-modus. Dit alles is natuurlijk overgoten met een humorsausje in de stijl van American Pie. De humor zal worden verzorgd door het schrijfwerk van Allen Covert en stemmen van beroemdheden zoals Carmen Electra, Peter Graves, Shannon Elizabeth, Jane Lynch en nog vele anderen.

Het spel zal verschijnen op de PC, PS3 en Xbox 360 en staat gepland voor de herfst van 2008.






Maduro vertrekt naar Valencia

Ronald Koeman heeft zich per direct kunnen verzekeren van de diensten van Hedwiges Maduro. De middenvelder van Ajax zal zijn handtekening zetten onder een contract van 4,5 jaar. Ajax krijgt naar verluidt drie miljoen euro voor Maduro.

Het vertrek van Maduro komt niet als een verrassing. Vorige week had Maduro aangekondigd dat hij wilde vertrekken bij de Amsterdamse club. Zijn contract liep aan het eind van het seizoen af, maar de 22-jarige middenvelder zinspeelde al op een eventueel vertrek in januari. Koeman zag de komst van Maduro wel zitten, aangezien Valencia aan een zwakke reeks bezig is in de Primera División. Ajax en Valencia zitten nog rond de tafel om de details van het contract te bespreken.

Koeman en Maduro kennen elkaar nog van hun tijd bij Ajax. Koeman was als trainer degene die hem op jonge leeftijd liet debuteren. Na een goed begin van zijn carrière raakte Maduro echter in een slop. Hij kreeg steeds minder speeltijd bij Ajax en ook kon hij niet meer rekenen op een uitnodiging bij Oranje.

M. Cech ziet Newcastle best zitten

Marek Cech heeft aangegeven een overstap naar Newcastle United wel te zien zitten. Toch gaf hij direct aan ook geen directe intentie te hebben zijn huidige club, FC Porto, te verlaten.

De Slowaakse international heeft zich ontwikkeld als basisspeler bij de Portugese topclub. In het seizoen 2005/06 pakte hij nog de dubbel onder trainer Co Adriaanse. Cech speelt meestal als linksback en was een gewilde speler van Sam Allardyce, de voormalig trainer van Newcastle United. De nieuwe trainer Kevin Keegan zal zijn eigen verlanglijstje hebben, maar als Cech erop zou staan is de Slowaak in ieder geval geïnteresseerd.

"Ik verlaat Porto alleen als ik een echt goede aanbieding krijg", vertelde hij aan Pravda. "Ik zoek een manier om nog een stap hoger te gaan. Ik reken Newcastle niet bij clubs die beter zijn dan Porto aangezien wij wel prijzen winnen en ieder jaar Champions League spelen, en hem zelfs wonnen vlak voor ik kwam. Maar ik zou graag eens van de Premier League willen proeven. Het niveau is zeker een stuk hoger dan in Portugal. Het probleem is alleen dat er een andere manager zit. Ik heb een goede positie opgebouwd hier en ik zou nu niet graag onzeker willen zijn over waar ik sta."

Bijbelse lessen in The Zoo Race

Je hebt soms spellen waar je niks over hoort maar die eigenlijk wel in de schijnwerpers horen te staan. The Zoo Race hoort hier niet bij maar toch zetten we het even in het zonnetje. Met een geweldig verhaal over Hannah die haar vriend Rueben belachelijk maakt omdat hij in het verhaal van de Ark van Noah gelooft. Maar als ze erover na begint te denken heeft ze een droom waarin iedereen in dieren verandert en met elkaar een race aangaat. Deze race is om te vieren dat de overstromingen voorbij zijn en heet dan ook 'Games of Celebration'. De racebanen zullen vol obstakels zitten zoals hordes, vuur geisers, raketten, kanonnen en nog veel meer. Om een goede indruk te krijgen van het spel kun je hier de trailer bekijken:


Ben je na het zien van deze trailer zo onder de indruk dat je het spel wilt kopen dan kan dat hier voor het zachte prijsje van $17,77. Voor dit bedrag krijg je acht banen en acht verschillende dieren, met ieder hun sterke en zwakke punten, om mee te racen. Hierbij krijg je nog eens een geweldige soundtrack, welke ook los is te verkrijgen, met 11 originele nummers. Ben je nog niet helemaal overtuigd dan kun je altijd nog de gratis demo downloaden, welke garant staat voor vele uren speelplezier.

Schaaklegende Bobby Fischer overleden

Voormalig wereldkampioen schaken Bobby Fischer is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de nationale radio in IJsland vandaag bekendgemaakt. De geboren Amerikaanse grootmeester met IJslands paspoort was van 1972 tot 1975 wereldkampioen. Hij werd in 2000 op internet uitgeroepen tot schaker van de eeuw.

Fischer raakte in 1992 in opspraak toen hij een VN-boycot negeerde en tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië in Servië opnieuw een match speelde met de Rus Boris Spasski, zijn tegenstander in 1972. De Verenigde Staten vaardigden later een internationaal arrestatiebevel uit tegen de schaakmeester wegens dit incident en een flinke belastingschuld.

In 2004 werd hij met een verlopen paspoort op de luchthaven in Tokio aangehouden. Fischer vocht zijn uitlevering aan en vond uiteindelijk in het schaakgekke IJsland een nieuw vaderland.


Met dank aan ScudRaket en slinxxx voor de submit.

Chopper Read

... Oftewel Mark Brandon Read, geboren 17 november 1954, Melbourne, Australië. Veroordeeld voor gewapende overvallen, kidnappen en geweldpleging. Inmiddels een gevierd Australisch schrijver, rap-artiest en beroemdheid door de film Chopper (2000). Waarschijnlijk het meest bekend voor het feit dat hij z'n oren in de gevangenis (waar hij tussen z'n 20ste en 38ste levensjaar slechts 13 maanden niet in heeft gezeten) verloor.
Jup ... de basis voor wat interessante / leuke filmpjes.

Seedorf in UEFA Team 2007

Clarence Seedorf is de enige Nederlander die is opgenomen in het UEFA Team van het Jaar 2007. De middenvelder van AC Milan staat op het viermansmiddenveld aan de linkerkant.

Edwin van der Sar, Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy waren naast Seedorf ook genomineerd. Zij moesten het afleggen tegen de volgende elf:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid CF)
Rechtsback: Dani Alves (Sevilla FC)
Centrale verdediger: Alessandro Nesta (AC Milan)
Centrale verdediger: John Terry (Chelsea FC)
Linksback: Éric Abidal (Olympique Lyon/FC Barcelona)
Rechtshalf: Cristiano Ronaldo (Manchester United FC)
Centrale middenvelder: Steven Gerrard (Liverpool FC)
Linkshalf: Clarence Seedorf (AC Milan)
Aanvallende middenvelder: Kaká (AC Milan)
Spits: Zlatan Ibrahimović (FC Internazionale)
Spits: Didier Drogba (Chelsea FC)

Anti-islam demo op de Dam mag doorgaan

Icoon BinnenlandsDe actiegroep Stop Islamisering van Europa (SIOE) kan volgende week zaterdag gewoon een demonstratie houden op de Dam in de hoofdstad. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zegt op dit moment geen reden te zien om de demonstratie te verbieden of beperkingen op te leggen. Vandaag heeft hij nog wel overleg met de politie.

Een demonstratie die de anti-islamitische actiegroep vorig jaar in Brussel wilde houden, werd wel verboden. De burgemeester van die stad was bang voor mogelijke incidenten tussen de betogers en de plaatselijke allochtone bevolking.

SIOE is opgericht door de Deense politicus Anders Gravers en de Brit Stephen Gash. De Nederlandse organisator van het protest, Monique van der Hulst, verwacht zo'n driehonderd demonstranten. Op de Dam worden toespraken gehouden, onder andere door Gravers. Een tocht door de stad wordt niet gehouden, dat zou volgens de organisatie ''te gevaarlijk'' zijn.

De organisatie heeft regels opgesteld waarin staat dat racistische teksten niet zijn toegestaan, net zo min als vlaggen van extreem-rechtse organisaties als Stormfront en Blood and Honour. Ook partijpolitieke uitlatingen zijn ongewenst.

De kans bestaat dat de demonstratie plaastvindt net nadat Wilders zijn anti-Koranfilm heeft uitgebracht. Maar volgens Van der Hulst is dat toeval en was het protest al eerder gepland. Vooralsnog worden er door de gemeente geen tegendemonstraties verwacht. Op enkele Marokkaanse sites wordt wel over het protest gediscussieerd, maar slechts een enkeling voorspelt dat het op rellen zal uitdraaien.

Gameplay-beelden van Prototype

In de free-roaming-game Prototype speel je Alex Mercer, die geïnfecteerd is met een virus die hem laat transformeren in alles wat hij absorbeert. Deze superpowers komen van pas, aangezien het leger, een geheime organisatie genaamd Blackwatch en andere geïnfecteerden achter je aan zitten. Je speelt niet de typische held of slechterik, maar je bewandelt het grijze gebied wat daar tussen in ligt. Mocht je je eenzaam voelen in New York City, dan is er de mogelijkheid om de game online co-op te spelen.
Een interview met de maker van de game, waarin ook gameplay-beelden te zien zijn van Prototype, kun je hier bekijken.

Prototype komt dit jaar op PS3, X360 en PC uit.

Crysis op weg naar de PlayStation 3?

De geruchten over een PlayStation 3 versie van Crysis doen al een tijdje de ronde. Volgens insiders van Crytek is deze ook in ontwikkeling. Het zou een port worden van de PC versie met extra modi en mogelijkheden. Ook de PS3 versie moet een grafisch hoogstandje worden. De speler zich zal begeven in een open wereld die bestaat uit een prachtig tropisch eiland, welke later zal veranderen in een barre plek als buitenaards gespuis probeert de wereld over te nemen. Volgens de bron is er om technische redenen geen Xbox 360 versie in ontwikkeling.


Wel op PS3 en niet op Xbox 360?

Wat hier allemaal van waar is is zoals gewoonlijk weer afwachten. Mocht het echt zo zijn dat Crysis alleen naar de PS3 wordt overgezet dan kan dit een leuke opsteker zijn voor Sony’s krachtpatser.

Lot bijstand-ouderen in handen van de PvdD

Icoon PolitiekDe Partij voor de Dieren heeft de macht in handen om te bepalen of ouderen met een aow-gat en aanvullende bijstand voortaan 26 weken per jaar in het buitenland mogen vertoeven in plaats van de huidige 13 weken. Dat bleek gisteren tijdens een debat met PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken.

De Tweede Kamer is zwaar verdeeld over deze kwestie. De PvdA, ChristenUnie, SP, GroenLinks en D66 vinden het prima dat deze groep een halfjaar in het buitenland kan doorbrengen. Samen zijn deze partijen goed voor 74 zetels.

Tegen zijn in ieder geval CDA, VVD en PVV. Zij vinden 13 weken ruim voldoende. Wat de SGP (2 zetels) en Rita Verdonk (1 zetel) willen, is nog onduidelijk, maar zij delen waarschijnlijk de mening van het CDA. Dit zijn samen ook 74 zetels.

Het lot van de groep bejaarden ligt komende week dus in handen van de Dierenpartij van Marianne Thieme.

1080 en Riot Zone in Virtual Console

Nintendo heeft de Virtual Console weer geupdate en dit keer zijn er twee games bij gekomen:

1080°: TenEighty Snowboarding – Nintendo 64
Deze winterse klassieker van de makers van Wave Race 64 is een mix van bliksemsnelle afdalingen en indrukwekkende stuntacties, begeleid door de opzwepende tonen van rock- en dancemuziek.

Riot Zone – Turbografx
In dit zijwaartsscrollende vechtspel, oorspronkelijk uitgegeven voor de TurboDuo, vecht je je als misdaadbestrijders Hawk en Tony een weg door de straten van New York, terwijl je geniet van de opwekkende soundtrack in cd-kwaliteit.

C'était un rendez-vous in Google maps

Heel misschien ken je korte film Rendezvous uit 1978 waarin een snelle sportwagen met een bloedsnelheid door de verlaten straten van Parijs jaagt onderweg naar zijn vriendin (vandaar de naam). Nu is dat filmpje zelf al een klassieker en bijzonder om te zien. Maar het is nog leuker als je ondertussen de route kunt zien op een kaart van Parijs.

Hoe het precies werkt staat op de site zelf.

[upd] Benny Neyman niet overleden

Icoon MuziekZanger Benny Neyman is overleden. Dat meldt althans Omroep Brabant die het nieuws weer zou hebben van de GPD (Geassocieerde Pers Diensten).

Merkwaardig genoeg kan het impresariaat van de zanger het nieuws niet bevestigen. Ook andere bronnen hebben het nieuws nog niet bevestigd.

Wel bekend is dat de 56-jarige zanger kanker had. De Telegraaf schreef deze week nog dat het juist weer iets beter ging met Benny. Het blad had een interview met Benny's echtgenoot Hans.

Update 12.06 uur
Ernstige miskleun van de GPD. Benny Neyman is vooralsnog gewoon in leven. Zijn manager Wil Jansen liet net na het middaguur aan NU.nl weten dat het overlijdensbericht ''absoluut niet waar'' is.

De canard zou de wereld zijn ingebracht door het Dagblad van het Noorden.

Met dank aan mangaan, Sc0rPi0n, USBlaster en Walter_Sobchak voor de submit.

Gameplay screens van Earth Eternal

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van de MMORPG Earth Eternal. In deze game speel je een van de dierenrassen die na het verdwijnen van de mens de macht op aarde hebben overgenomen. De makers benadrukken op de site dat met name de details als schaduwen en het uiterlijk van het terrein nog onder constructie zijn.

Het spel onderscheidt zich van de concurrentie door het tekenfilmachtige uiterlijk en belangrijker nog, doordat het gratis te spelen is.



Computers ontcijferen hondengeblaf

Icoon OpmerkelijkEen groep internationale gedragsbiologen is er in geslaagd het geblaf van honden te ontcijferen. Het programma herkent het verschil tussen blij blaffen, een blaf uit angst en vijandig geblaf. De onderzoekers analyseerden opnames van meer dan zesduizend blaffen van veertien herdershonden en kunnen inmiddels zes 'woorden' honds onderscheiden.

De computer wist het soort blaffen beter te herkennen dan de baasjes. Uit het onderzoek blijkt ook dat honden met hun baas proberen te communiceren als ze blaffen. Honden in het wild blaffen nauwelijks.

De onderzoeksresultaten werden gisteren gepubliceerd in het wetenschappelijk blad Animal Cognition.

Wekelijkse update PlayStation Store

Zoals elke week heeft ook deze week de PlayStation Store zijn wekelijkse update gehad. De Nederlandse store is onder andere verrijkt met de demo's van FIFA Street 3 en NBA 08. In de Amerikaanse Store is ook nog de demo van Turok te vinden. Hier volgt zoals gebruikelijk een complete lijst van de update:

Nederlandse Store

* FIFA Street 3 demo (310MB)

* NBA 08 demo (888MB)

* Folklore add-on Visions of the tower (€1,99)

* Guitar Heros III add-on
Trust - Antisocial Single (€ 1,99)
Ernten was wir säen - Die Fantastichen vier (€1,99)
Extremoduro - So Payaso (€ 1,99)
Warner pack (€5,99)
"No More Sorrow" - Linkin Park
"Sleeping Giant" - Mastodon
"Pretty Handsome Awkward" - The Used

* Brothers In Arms Hell's Highway trailer

* Borderlands trailer

* GT5 Prologue trailer

* Cloverfield trailer

Amerikaanse Store

* Mesmerize: Trace voor PS-Eye ($1,99)

* Tori Emaki voor PS-Eye ($1,99)

* Blast Factor Bundle ($12,99)

* Turok Demo (1133MB)

* FIFA Street 3 Demo (310MB)

* MotorStorm Double Track Pack add-on ($2,99)

* Rock Band add-on
"Action" ($1,99)
"All the small things" ($1,99)
"Last Train to Clarksville"($1,99)

* PixelJunk Monsters trailer

* Lost planet trailer

* Brothers in Arms: Hell’s Highway trailer

* Dynasty Warrior’s 6 trailer

* Syphon Filter Combat Ops trailer

* Borderlands trailer

AEL komt met tegenfilm op Wilders

Icoon FilmDe Nederlandse tak van de Arabische Europese Liga (AEL), waar we al een tijdje niks meer van gehoord hadden, gaat een tegenfilm uitbrengen op de dag dat PVV-leider Geert Wilders zijn anti-Koranfilm in omloop brengt. Dat vertelde Abdou Bouzerda van de AEL gisteravond op tv in het actualiteitenprogramma NOVA. Ook riep hij alle moslims op zich aan te sluiten bij het publieke debat.

Bouzerda: ''Wij willen de vrijheid van meningsuiting van de heer Wilders niet verloochenen, integendeel, wij zijn fervente voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Wij willen op de inhoud van zijn film ingaan. Wat wij willen is de islam en de koran in de juiste context zetten.''

Ook aanwezig in NOVA was PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken. Hij vertelde, mocht het nodig blijken, bereid te zijn om met zijn moslimachtergrond en kennis van de Arabische taal in moslimlanden tekst en uitleg te geven over de film van Wilders en waarom die in Nederland gemaakt en verspreid mag worden.

Bouzerda zei evenwel dat de AEL een offensief tegen de Nederlandse overheid zal beginnen ''als de regering mooi weer gaat spelen in het buitenland''. Nederland moet in het buitenland niet doen alsof het een tolerant land is dat geen problemen heeft met haar moslims. Als dat gebeurt ''gaan wij die boodschap absoluut verstoren.'' Wel voegde de AEL'er toe dat waar het de veiligheid van Nederlanders in het buitenland betreft, voor honderd procent achter de regering te staan.

Gisterenmiddag bevestigde hoofdredacteur Carel Kuyl van NOVA dat alle redacties van de actualiteitenrubrieken van de publieke omroep gaan overleggen hoe om te gaan met de film. Kuyl noemt de film van Wilders ''een complex iets'', omdat de rubrieken enerzijds te maken hebben met hun journalistieke verantwoordelijkheid en anderzijds met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Hardwareverkopen Japan: Dramatische dalingen

Het winkelseizoen is voorbij in Japan, en dat is te merken aan de verkoopcijfers. Geen enkele console/handheld haalt de 100.000 terwijl er vorige week drie waren die over de 200.000 gingen.

Qua volgorde is er niets veranderd, de lijst wordt aangevoerd door de DS en de 360 sluit de lijst af:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2008Totaal
NDS97.369266.568363.93721.536.988
PSP96.159218.234314.3937.915.987
Wii84.530207.97292.3274.908.487
PS338.90764.183103.0901.744.766
PS214.49932.01046.50920.973.546
3604.6909.76314.453521.794

Man belt 112 vanwege buikpijn

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige man uit Rotterdam belde vrijdagochtend de alarmlijn omdat hij in zijn buik gestoken zou zijn. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek dat de man de feiten iets had aangedikt: hij had gewoon last van buikpijn.

De man wilde dat zijn buikpijn snel onderzocht werd. Daarom besloot hij 112 te bellen. Het ambulancepersoneel concludeerde dat de man met zijn buikpijn niet eens naar het ziekenhuis hoefde.

De man is aangehouden door de politie vanwege een valse melding. Hij is ingesloten op het politiebureau. De man mag de kosten van de hulpdiensten zelf betalen.

Kettingrookster Lily Allen krijgt miskraam

Icoon GezondheidDe 22-jarige Lily Allen, ondermeer bekend van de hit 'smile', heeft een miskraam gekregen. De zangeres was zwanger van haar eerste kind dat ze samen met Chemical Brother Ed Simons (37) had verwekt. Sailaint detail: Allen rookte tijdens haar zwangerschap een pakje sigaretten per dag. Of de miskraam het gevolg is van haar rookverslaving is nog niet bekend, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Zover bekend is er geen aantoonbaar verband tussen roken en miskramen. Wel zouden rokende moeders een grotere kans hebben op een kleinere baby of babies met andere aandoeningen. Die kans lijkt echter vrij klein, gezien de grote hoeveelheid rokende moeders in de eerste drie kwartalen van de vorige eeuw en de relatief geringe hoeveelheid daaruit voortgekomen problemen.

Omdat de zangeres besefte dat haar verslaving niet echt gezond was voor de ongeboren baby overwoog ze eerder deze maand hypnosetherapie. Eerder wist Allen via hypnosetherapie af te vallen. Wel is het stel geshockeerd. "Het is absoluut verschikkelijk voor ze om dit nieuws te verwerken, hun hart is gebroken", vertellen bronnen rond het stel. "Lily keek er ontzettend naar uit om moeder te worden en een family te beginnen met Ed. Haar hele kijk op het leven is veranderd sinds ze erachter kwam dat ze zwanger was. Ze zijn omringd door vrienden en familie die ze steunen in deze moeilijke tijd."


Er valt even weinig te lachen voor Lily Allen.

Amerikaanse verkoopcijfers december én 2007

De maandelijkse verkoopcijfers vanuit Amerika zijn weer bekend gemaakt door de NPD. Bonus voor deze maand zijn de totaalcijfers voor 2007.

Allereerst de hardware:

ConsoleDecemberNovemberOktober2007Totaal
Nintendo DS2.470.0001.530.000458.0008.500.00017.591.150
Wii1.350.000981.000519.0006.290.0007.353.678
Xbox 3601.260.000770.000366.0004.620.0009.124.832
PS21.100.000496.000184.0003.970.00041.045.765
PSP1.060.000567.000286.0003.820.00010.512.920
PS3797.600466.000121.0002.560.0003.245.704

Software:

GameConsoleUitgeverAantal
Call of Duty 4Xbox 360Activision1.470.000
Super Mario GalaxyWiiNintendo1.400.000
Guitar Hero IIIPS2Activision1.250.000
Wii PlayWiiNintendo1.080.000
Assassin's CreedXbox 360Ubisoft893.700
Halo 3Xbox 360Microsoft742.700
Meer Brain TrainingNDSNintendo659.500
Madden NFL 08PS2EA655.200
Guitar Hero IIIXbox 360Activision624.600
Mario & SonicWiiSEGA613.000

Software 2007:

GameConsoleUitgeverTotaal
Halo 3Xbox 360Microsoft4.820.000
Wii PlayWiiNintendo4.120.000
Call of Duty 4Xbox 360Activision3.040.000
Guitar Hero IIIPS2Activision2.720.000
Super Mario GalaxyWiiNintendo2.520.000
Pokemon DiamondNDSNintendo2.480.000
Madden NFL 08PS2EA1.900.000
Guitar Hero 2PS2Activision1.890.000
Assassin's CreedXbox 360Ubisoft1.870.000
Mario Party 8WiiNintendo1.820.000

Chinese studente filmt moord op minnaar

Icoon ShockingIn China is een 19-jarige studente gearresteerd die de moord op haar 39-jarige minnaar en het in stukken hakken van het lichaam, heeft gefilmd. De studente had de getrouwde man, een manager bij een constructiebedrijf, ontmoet tijdens haar werk als gastvrouw in een nachtclub.

De moord werd uitgevoerd door haar 'echte vriend'. Zelf filmde ze hoe het lichaam van haar minnaar in honderden stukken werd gesneden. Het lichaam werd zo toegetakeld uit haat en om het onherkenbaar te maken.

Naast de studente en haar vriend verrichtte de politie nog een arrestatie. Het lugubere incident vond plaats in de zuidwestelijke provincie Yunnan.

Leraar wordt gek van 'zeg maar'

Icoon OnderwijsEen pabodocent handvaardigheid aan de Hogeschool Rotterdam ergert zich zodanig aan het gebruik van het stopzinnetje ''zeg maar'' dat hij een rapfilmpje heeft gemaakt om zijn irritatie vorm te geven. ''Telkens 'zeg maar' zeggen: het is zo storend. Het betekent niks, het heeft geen functie. En het lijkt alsof mensen het steeds vaker zeggen, al kan dat ook komen doordat ik er zo op let'', aldus Schot in het AD.

De docent heeft het filmpje op YouTube gezet. Volgens hem heeft de video, waarin hij zelf alsmaar 'zeg maar' rapt, effect. ''Studenten en docenten wijzen elkaar erop als ze weer eens 'zeg maar' horen. Zeker voor pabostudenten is dat belangrijk; toekomstige leerkrachten op de basisschool moeten zulke stopzinnetjes niet overbrengen op kinderen.'' Hij hoopt, zeg maar, dat het hele land straks stopt met 'zeg maar' zeggen.


'Bananenbar en Casa Rosso ook dicht'

Icoon JustitieNog even en 'op je ballen naar de Wallen' is er niet meer bij. Sloot de gemeente Amsterdam eerder ramen van Wallenkoning Charles Geerts , nu staan onder meer De Bananenbar en Casa Rosso van Jan Otten op de nominatie om gesloten te worden. Reden: de bedrijven zouden door Geerts met crimineel geld zijn gefinancieerd.

Naast bovenstaande seksbedrijven wil de gemeente ook het Erotisch Museum en peepshow Sexyland dicht hebben, waar Jan Otten ook eigenaar van is. De gemeente weigert al een jaar de vergunningen op grond van de wet Bibob. Hiermee kan georganiseerde misdaad via bestuurlijke weg worden bestreden. Otten krijgt zes weken om zijn onschuld te bewijzen of een bezwaarprocedure beginnen. Deze maand sloot Amsterdam ook al Yab Yum met behulp van de Bibob-wet.

Tom Boonen breekt met 16-jarige Sophie

Icoon WielrennenDe Belgische topwielrenner Tom Boonen heeft geen verkering meer met de 16-jarige Nederlandse Sophie Van Vliet. Boonen maakte het nieuws zelf openbaar in een interview met het Italiaanse 'La Gazetta dello Sport'.

Er was vorig jaar veel ophef toen de 27-jarige Boonen vertelde dat hij een relatie had met de 16-jarig dochter van oud-profwielrenner Leo van Vliet. Boonen zei toen onder meer dat hij al op Sophie viel toen ze 14 was, maar dat hij daar toen niks mee deed omdat ze toen nog wel erg jong was. Later was Boonen woest op de krant die dat allemaal op had geschreven.

In de Italiaanse sportkrant laat Boonen nu weten: ''Mijn corvette heb ik verkocht, mijn relatie is voorbij. Nu hoef ik nog alleen aan fietsen te denken.''



Link: Foto's van Tom en Sophie in gelukkiger tijden

Met dank aan EdwinW en Karolientjuh voor de submit.

Barça heeft Pinto bijna binnen

José Manuel Pinto is dicht bij een overstap naar FC Barcelona. De doelman van Celta de Vigo moet in Catalonië de tweede doelman worden achter Víctor Valdés.

Nu stand-in Albert Jorquera de rest van het seizoen moet missen moest Barcelona op zoek naar een extra doelman. De ervaren Pinto moet nu deze positie in gaan vullen bij de Spaanse titelkandidaat. Technisch directeur Txiki Beguiristain hoopt dat ondanks een paar heikele punten in de onderhandelingen er snel een verbindtenis komt.

"We hopen een volledige overeenkomst met Celta te bereiken", vertelde Beguiristain. "De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, maar aangezien we nog steeds aan het praten zijn is alles nog mogelijk."

[A1GP] Uitslag tweede vrije training Nieuw-Zeeland

Frankrijk heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de GP van Nieuw-Zeeland. Ierland reed de tweede tijd, gevolgd door Zwitserland en Duitsland. De top-vijf werd compleet gemaakt door de Verenigde Staten. Nederland kwam tot de negende plaats.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 FrankrijkLoïc Duval 1:15.54523
2 IerlandAdam Carroll 1:15.799 0.25419
3 ZwitserlandNeel Jani 1:15.919 0.37419
4 DuitslandChristian Vietoris 1:15.986 0.44123
5 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:16.000 0.45526
6 Groot-BrittanniëRobbie Kerr 1:16.027 0.48219
7 CanadaRobert Wickens 1:16.065 0.52018
8 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:16.074 0.52929
9 NederlandJeroen Bleekemolen 1:16.228 0.68322
10 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:16.268 0.72320
11 ItaliëEdoardo Piscopo 1:16.437 0.89226
12 AustraliëJohn Martin 1:16.463 0.91825
13 BraziliëSérgio Jimenez 1:16.553 1.00828
14 MaleisiëAlex Yoong 1:16.574 1.02927
15 IndiaNarain Karthikeyan 1:16.590 1.04525
16 LibanonChris Alajajian 1:16.777 1.23220
17 MexicoDavid Garza 1:16.810 1.26523
18 TsjechiëTomas Enge 1:16.967 1.42225
19 PortugalJoão Urbano 1:17.089 1.54430
20 ChinaCheng Cong Fu 1:17.316 1.77127
21 PakistanAdam Khan 1:17.674 2.12926
22 IndonesiëSatrio Hermanto 1:18.285 2.74026

Amsterdamse politie wil meer armslag

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie wil een aantal methoden gebruiken om criminaliteit tegen te gaan die nu nog wettelijk niet zijn toegestaan of stuiten op bezwaren van het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB). Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde notitie van de politie.

Het gaat om het inzetten van zogeheten bodyscans, apparaten die detecteren of personen binnen een bepaalde afstand een wapen bij zich hebben. Verder wil de politie het gebruik uitbreiden van automatische kentekenherkenners, die de nummerplaten scannen van voorbijrijdende auto's. Nu mag zij daarmee alleen op zoek naar bijvoorbeeld gestolen voertuigen of personen die nog boetes hebben uitstaan.

De hoofdstedelijke politie wil de apparaten echter ook gebruiken om bekende criminelen die op dat moment niet van een strafbaar feit verdacht worden in de gaten te houden. Het apparaat kan eveneens van pas komen om na te gaan wie na een misdrijf in de buurt van de plaats van het delict is.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen, korpschef Bernard Welten en hoofdofficier van justitie Leo de Wit willen de komende tijd een discussie over deze methoden voeren. Eventueel willen zij daarover overleggen met de wetgever en het CPB.

[A1GP] Uitslag rookie-training Nieuw-Zeeland

Canada heeft vanmorgen tijdens de rookie-sessie van de Grand Prix van Nieuw-Zeeland in de A1GP-serie de snelste tijd neergezet. Australië en Ierland kwamen tot de tweede en derde tijd. Nederland reed naar de zevende plek.

Uitslag eerste rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 IerlandAdam Carroll 1:17.31412
2 AustraliëJohn Martin 1:17.323 0.00914
3 DuitslandChristian Vietoris 1:17.577 0.26315
4 Nieuw-ZeelandBrendon Hartley 1:17.794 0.48014
5 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:17.840 0.52612
6 CanadaRobert Wickens 1:18.025 0.7117
7 LibanonChris Alajajian 1:18.182 0.86810
8 MexicoDavid Garza 1:18.229 0.91513
9 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:18.658 1.34414
10 ItaliëEdoardo Piscopo 1:18.678 1.36413
11 ZwitserlandTom Dillmann 1:19.276 1.96215
12 IndonesiëSatrio Hermanto 1:19.390 2.07614
13 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:19.495 2.18112
14 Groot-BrittanniëJames Winslow 1:19.600 2.28611
15 MaleisiëAaron Lim 1:20.580 3.26612
16 BraziliëClemente Faria 1:21.029 3.71515
17 IndiaParthiva Sureshwaren 1:23.902 6.5887
18 PortugalFrederico Duarte 1:24.006 6.6928
19 TsjechiëJarek Janis 1:31.810 14.49612

Uitslag tweede rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 CanadaRobert Wickens 1:17.07014
2 AustraliëJohn Martin 1:17.237 0.16716
3 DuitslandChristian Vietoris 1:17.444 0.37415
4 Nieuw-ZeelandBrendon Hartley 1:17.452 0.38216
5 MexicoDavid Garza 1:17.706 0.63617
6 IerlandAdam Carroll 1:17.752 0.68212
7 ItaliëEdoardo Piscopo 1:17.858 0.78816
8 LibanonChris Alajajian 1:17.980 0.91016
9 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:17.999 0.92919
10 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:18.183 1.11315
11 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:18.368 1.29817
12 Groot-BrittanniëJames Winslow 1:18.419 1.34914
13 IndonesiëSatrio Hermanto 1:18.837 1.76712
14 BraziliëClemente Faria 1:19.010 1.94016
15 ZwitserlandTom Dillmann 1:19.116 2.04612
16 MaleisiëAaron Lim 1:19.742 2.67215
17 PortugalFrederico Duarte 1:21.267 4.19714
18 TsjechiëJarek Janis 0
19 IndiaParthiva Sureshwaren 0

Gecombineerde uitslag rookie-sessies:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 CanadaRobert Wickens 1:17.070 -
2 AustraliëJohn Martin 1:17.237 0.167
3 IerlandAdam Carroll 1:17.314 0.244
4 DuitslandChristian Vietoris 1:17.444 0.374
5 Nieuw-ZeelandBrendon Hartley 1:17.452 0.382
6 MexicoDavid Garza 1:17.706 0.636
7 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:17.840 0.770
8 ItaliëEdoardo Piscopo 1:17.858 0.788
9 LibanonChris Alajajian 1:17.980 0.910
10 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:17.999 0.929
11 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:18.368 1.298
12 Groot-BrittanniëJames Winslow 1:18.419 1.349
13 IndonesiëSatrio Hermanto 1:18.837 1.767
14 BraziliëClemente Faria 1:19.010 1.940
15 ZwitserlandTom Dillmann 1:19.116 2.046
16 MaleisiëAaron Lim 1:19.742 2.672
17 PortugalFrederico Duarte 1:21.267 4.197
18 IndiaParthiva Sureshwaren 1:23.902 6.832
19 TsjechiëJarek Janis 1:31.810 14.740

Bod NOS op voetbalsamenvattingen

Icoon TelevisieDe NOS heeft geboden op de tv-rechten voor de samenvattingen van eredivisiewedstrijden. Dat vertelde NOS-directielid Jan de Jong vanochtend waar hij zich gisteren nog in stilzwijgen hulde over het wel of niet bieden op die uitzendingen. De Jong gelooft niet dat zijn omroep de enige is die een bod heeft uitgebracht.

''De race is nog lang niet gelopen'', zegt hij. Gisteren verklaarde SBS dat dat tv-bedrijf geen bod heeft uitgebracht omdat de voorwaarden van Eredivisie CV het niet mogelijk maken om zakelijk verantwoord de voetbalbeelden op het scherm te brengen. Het AD schrijft vandaag dat ook RTL zou zijn afgehaakt, maar dat gelooft De Jong niet. RTL wil tot het einde van de verkoopprocedure geen commentaar geven.

De NOS, die tot drie jaar geleden altijd de samenvattingen uitzond, heeft ongeveer 10 miljoen euro per jaar over voor de samenvattingen, zo melden bronnen in de voetbal- en tv-wereld. De Jong noemt dat bedrag echter uit de lucht gegrepen. John de Mol kocht de beelden drie jaar geleden nog voor 35 miljoen euro per jaar.

De Graaf wil af van burgemeestersreferendum

Icoon Politiek De benoemde Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf (D66) wil dat het burgemeestersreferendum wordt afgeschaft. De voormalige minister van Bestuurlijke Vernieuwing pleit daarvoor in een interview met het weekblad Binnenlands Bestuur, dat vandaag verscheen.

Hoewel De Graaf altijd een pleitbezorger is geweest van de gekozen burgemeester, is het referendum volgens hem niet het goede instrument. ''Het referendum is niet langer een opstapje naar de gekozen burgemeester, maar een afstapje.''

Vooral binnen gemeenten zou weinig bereidheid bestaan om te veranderen. ''Toen puntje bij paaltje kwam, kreeg ik te maken met wethouders die bang waren de macht te verliezen en raadsleden die bevreesd waren hun invloed op de benoeming kwijt te raken'', aldus De Graaf.

FOK! zoekt vroege vogels

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing, lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt en ben je iedere dag vroeg uit de veren? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zoeken namelijk enthousiaste posters voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zijn op zoek naar mensen die 's ochtends vroeg wakker zijn (06.00 / 07.00 uur) en dan tijd hebben om wat nieuws op de site te zetten. Daarbij kunnen wij duidelijk aan je merken dat je weet wat FOK! inhoudt. Je weet dat de FP groot is geworden met opmerkelijke en grappige berichten, aangevuld met het 'normale' nieuws.

Wij bieden een groot platform waarop je stukken gelezen worden en een gezellige club van zo'n 70 leden FP-crew in totaal. Helaas bieden we geen geld. Je werkt dus mee op vrijwillige basis, al ben je jezelf ervan bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent? Stuur dan voor vrijdag 18 januari, 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, je eventuele specialisaties, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent, je leeftijd en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten herschreven moeten worden).

Britten scheiden niet vanwege het geld

Icoon BuitenlandsMeer dan de helft van de Britten is niet gelukkig in het huwelijk en heeft daarom overwogen te scheiden. De vrees voor geldzorgen was voor velen een reden de stap niet te zetten.

Dat blijkt uit een peiling onder 2000 getrouwde stellen, waarover de Britse krant The Daily Telegraph vandaag bericht. Van de gepolste Britten liet 56 procent weten niet volledig gelukkig te zijn in het huwelijk. Iets meer dan de helft gaf toe dat het een scheiding had overwogen. Voor 29 procent was de vrees voor geldzorgen de belangrijkste reden om bij de partner te blijven. Voor 37 procent was het lot van de kinderen het voornaamste motief om geen echtscheiding aan te vragen.

[upd]Liever 'n ander bed dan 'n Beter Bed-bed

Icoon EconomieSteeds meer mensen willen een ander bed dan een Beter Bed-bed. De beddenfabrikant  heeft dan ook een winstwaarschuwing afgegeven voor 2007. De fabrikant rekent nu op een winst van slechts 27 miljoen euro. Eind oktober stelde het bedrijf de prognose juist nog bij naar minstens 29 miljoen euro.

De omzetgroei daalde in het vierde kwartaal naar 4 procent van 12 procent in de drie voorgaande kwartalen. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 94 miljoen euro en kwam over het hele jaar uit op 351 miljoen euro. Volgens Beter Bed lag de oorzaak van het lagere groeitempo in Duitsland. Het kan natuurlijk ook zijn dat uitgeslapen consumenten hun bedden elders kopen of gewoon geen nieuw bed nodig hadden in 2007.

Update 9.44 uur
Beter Bed maakte vanmorgen meteen na de opening van het Damrak een koersval van ruim 11 procent. Dat kwam door de winstwaarschuwing die de beddenfabrikant voorbeurs gaf.

CIA: Spanje werkte aan atoombom

Icoon BuitenlandsDe Spaanse dictator Francisco Franco (1939-1975) werkte aan een nucleair programma dat was gericht op het maken van een atoombom. Dat blijkt uit een geheim document van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

Deze week is dat vrijgegeven op verzoek van de niet-gouvernementele organisatie National Security Archives in Washington. De Spaanse krant El País meldt vrijdag dat de CIA in een document van 1974 alarm sloeg over de ambities van de dictator. In de CIA-stukken staat dat speciale aandacht voor Spanje op zijn plaats was omdat de regering van Franco het Non-Proliferatie Verdrag om de verspreiding van kernwapens tegen te gaan niet had ondertekend.

Spanje beschikte in die periode over verrijkt uranium en had drie kernreactors in werking. Bovendien waren er nog eens zeven reactors in aanbouw. Volgens de CIA had Spanje in 1974 nog zeker tien jaar nodig om een kernwapen te ontwikkelen. Franco overleed echter in 1975, waarna Spanje de overgang naar de democratie maakte.

Autodieven willen liever een motor

Icoon OpmerkelijkHet aantal diefstallen van personenauto's in 2007 is met 7,5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat bleek vandaag uit gegevens van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het aantal motoren dat werd ontvreemd steeg wel, met 11 procent naar 1676 stuks.

Vorig jaar werden er in Nederland in totaal 11.891 personenauto's gestolen. Daarvan zijn er bijna 6700 teruggevonden. Voor het eerst telde de stichting het aantal brom- en snorfietsen dat verdween. Het waren er 9774.

Van de 1676 motoren die verdwenen, werd bijna een kwart gestolen in en rond Amsterdam. Nog eens een kwart werd ontvreemd in Den Haag en Rotterdam samen.

Guus Wesselink van de stichting kan geen duidelijke oorzaak geven voor de stijging van het aantal diefstallen van motoren. Volgens hem is er in de motorbranche en -rijders weinig aandacht voor de preventie van diefstal. De daling van het aantal autodiefstallen is volgens hem te danken aan diverse maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen. Vorig jaar daalde het aantal diefstallen ook al, met 7,7 procent.


Verstoppertje spelen

Tijdens een oorlog zijn er bepaalde dingen die je graag voor de vijand wil verbergen. Tanks en dat soort dingen zijn heel makkelijk gewoon een camouflagenet over het hele zaakje en ze zijn weg.

Maar stel dat je een hele vliegtuigfabriek aan het oog van vijand wil ontrekken, wat dan ? De Amerikanen deden daar in de tweede wereldoorlog met een Lockheed niet moeilijk over. Gewoon een camouflagenet over de fabriek...

"Liuzzi zou zomaar kunnen racen"

Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil zijn nog voordat de nieuwe bolide gepresenteerd is onder druk gezet bij Force India F1. Mike Gascoyne heeft laten weten dat Vitantonio Liuzzi bij een slechte prestatie van eerder genoemde racers zomaar in hun plaats zou kunnen racen voor het team.

Gascoyne, chef technische zaken van de Indiase renstal, was erg duidelijk tegenover persbureau Reuters: "Als ze motivatie nodig hebben, hoeven ze alleen maar naar onze testcoureur te kijken. Ze zullen moeten presteren, anders kan Liuzzi zo hun positie overnemen. Hij is snel, ervaren en wil races rijden. De boodschap voor de racecoureurs is duidelijk; als ze in 2009 willen rijden, zullen ze moeten laten zien wat ze waard zijn. Anders rijdt iemand anders in de auto," aldus Gascoyne.

Fisichella is sinds 10 januari bevestigd bij het team, evenals Liuzzi, die toen als derde rijder werd aangesteld. Sutil staat aan de vooravond van zijn tweede F1-seizoen.

Geen straf voor eerste vervangen motor

In het komende Formule 1-seizoen mogen coureurs één keer zonder straf hun motor wisselen. Tijdens een overleg in Parijs tussen alle teams is afgesproken om de straf van tien plaatsen achteruit op de startgrid, de eerste keer van het jaar niet toe te passen.

Sinds de invoering van de duurzame motor is het gebruikelijk dat een coureur naar achteren gezet wordt als het team zijn motor vervangt. Afgelopen jaar telde die regel niet voor de zogenaamde vrijdagmotor. Kort gezegd kon men dus op vrijdag zonder problemen de motor extreem belasten, want op zaterdag en zondag hing er een ander exemplaar in.

FIA-voorzitter Max Mosley heeft alle teams een brief gestuurd om de regelwijziging te bevestigen: "Elke eerste motor die ploft mag zonder straf vervangen worden. Dat geldt voor elke wagen dus eenmaal gedurende het seizoen 2008." De regel moet nog goedgekeurd worden door de FIA World Motor Sport Council, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Bassie: ik ben de Toon Hermans der clowns

Icoon OpmerkelijkClown Bassie, nooit te beroerd om zijn ongezouten mening te geven, meent dat hij de Toon Hermans onder de clowns is. Dat vertelde hij in de Coen&Sander-show op 3FM. Hij onderbouwde zijn stelling door te vertellen dat kinderen altijd om zijn grapjes lachen.

"Ik treed vaak op en dan vertel ik een verhaal waar kinderen dubbel om liggen. Voor kinderen ben ik eigenlijk een Toon Hermans." Bassie gaat met zijn mening regelrecht in tegen onderzoeken waaruit blijkt dat kinderen clowns, waaronder Cliniclows, eng vinden.

Overigens moet Bassie niet veel hebben van concurrenten. "De meeste clowns denken dat je er al bent met een beetje schminck en raar doen. Bijvoorbeeld Amerikaanse clowns, dat is helemaal niks. Nee, je moet kinderen iets meegeven. Zo heb ik cultuur in mijn optredens. En omdat het cultuur is kun je ook weer subsidie aanvragen."


De Bassie van Jakhals Frank is leuker dan de echte.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.