FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 augustus 2002

LPF: 3 kandidaten voor staatssecretariaat

Volgens Mat Herben heeft de LPF drie 'serieuze' kandidaten voor het staatssecretariaat voor Gezinszaken en Emancipatie. Herben, die deze 'klus van de formatie' zelf nog wil afmaken, wil er begin volgende week uit zijn.

Al diverse namen doen de ronde op het Binnenhof. Zo wordt Khee Lian Phoa, directeur van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik, genoemd.

De nieuwe fractieleider van de LPF, Harry Wijnschenk, wil voorzichtig werken omdat de LPF zich geen derde 'zeperd' kan veroorloven. Eerst vertrok Philomena Bijlhout, nadat ze haar verleden bij een volksmilitie had verzwegen en twee weken geleden bedankte De Vilder voor de eer.

Oudejaarsconference door Youp van 't Hek

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het einde van dit jaar zal worden afgesloten door Youp van 't Hek. Dit jaar zal hij namelijk de oudejaarsconference houden.

Het optreden van de 48-jarige cabaretier zal rechtstreeks door de VARA worden uitgezonden. De avond daarvoor staat net als vorig jaar het cabaretduo Lebbis en Jansen op het podium, zo bevestigde de VARA vandaag.

Nieuwe album De Dijk binnen op nummer 1

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe album van De Dijk, 'Muzikanten Dansen Niet', dat sinds een week in de schappen ligt, komt op nummer 1 binnen in de Mega Album Top 100, zo heeft directeur R. Betist van Mega Charts BV gisteren bekendgemaakt. Zowel Mega Charts als platenmaatschappij Universal van De Dijk konden overigens niet zeggen hoeveel exemplaren er precies waren verkocht.

In 1998 stonden De Dijk al eens met de compilatiecd 'Het beste van De Dijk' op nummer 1, maar dit is de eerste keer dat ze die plaats met een studioalbum bereiken.

Vermoedelijk zal de verkoop van de cd worden opgestuwd, doordat de eerste oplage van het album een extraatje bevat: Een tweede cd met zes liedjes die zijn opgenomen tijdens de jubileumconcerten van afgelopen juni in Ahoy en in de Music Hall.

Hugh Grant komt met een muziekalbum

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 41-jarige acteur Hugh Grant gaat zingen. In zijn laatste film 'About a boy' zong de acteur 'Killing me softly' en daardoor heeft hij de smaak te pakken.

Ook al zei hij tot voor kort niets anders te kunnen dan acteren, neemt hij meteen een heel album op. Dit album komt vol te staan met allerlei romantische songs. Twee platenmaatschappijen zijn al in gesprek met Hugh.

Nederlandse vrouw leest liever dan seks

Blurbs, halvarine, Dauntless, Sjaak de Laat en Kees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van een beddenfabrikant uit Deventer naar het 'slaapgedrag' van Belgen en Nederlanders, gehouden onder vijfhonderd mensen uit beide landen, blijkt dat de Nederlandse vrouw haar tijd in bed liever lezend doorbrengt, terwijl de Belgische dames liever de liefde bedrijven.

Bijna 70% van de Nederlandse vrouwen geeft de voorkeur aan een goed boek en op de tweede plaats komt seks met 53,7%. Bij onze zuiderburen is dit precies andersom. De mannen uit beide landen zijn het over de meest favoriete bezigheid in bed overigens wel eens. Na slapen, is dat namelijk seks.

Televisiekijken in bed doen de Nederlanders meer dan hun zuiderburen, 49,1% tegenover 17,9%. Over het verschonen van het bed zijn de vrouwen uit beide landen het redelijk eens. Zij willen het liefst elke week een schoon bed. Bij de Nederlandse mannen is dit 62,9% en bij de Belgische mannen 36,6%.

Romantisch slapen onder hetzelfde dekbed is niet zo aan de Nederlanders besteed. De belangrijkste reden hiervoor is het 'getouwtrek' voorkomen. 90,4% van de Belgen slapen wel onder hetzelfde dekbed.

Jongen (12) veroordeeld voor doodslag

Een 12-jarige jongen uit het Brabantse Rijen is dinsdag in Breda veroordeeld tot plaatsing in een psychiatrische inrichting voor kinderen. De rechter stelde dat doodslag was bewezen. De uitgesproken straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De jongen, die psyschisch in de war is en daarbij stemmen in zijn hoofd hoort, stak op 11 maart van dit jaar, de vriend van zijn moeder met een mes in zijn borst. Hij deed dat omdat hij een hekel aan hem had. Twee dagen later bezweek het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De rechtbank zei dat er groot gevaar is voor herhaling van een soortgelijk iets en vond een intensieve behandeling van de jonge Brabander noodzakelijk.

Voetbal: Kamata weg bij FC Groningen

Het contract tussen FC Groningen en de Franse voetballer Pedro Kamata is met onmiddellijke ingang ontbonden. Dat heeft FC Groningen dinsdag bekend gemaakt.

De jonge aanvaller, begin die seizoen aangetrokken door de club, kampte met heimwee en heeft zich direct na zijn vertrek bij Groningen al weer bij zijn oude club Auxerre gemeld.

Bij de Franse club zal hij een verbintenis voor drie seizoenen ondertekenen. Kamata had bij FC Groningen een contract voor vier jaar.

Wielrennen: Cipollini fietst toch door

Nog geen twee maanden na zijn aangekondigde afscheid van de wielersport is sprinter Mario Cipollini alweer teruggekomen op dat besluit. Dinsdag meldde de Italiaan dat hij in Zolder mee zal doen aan het wereldkampioenschap op de weg.

,,Ik ga door met wielrennen. Het is een beslissing om privé-redenen. Zoals ook mijn eerdere besluit om te stoppen een persoonlijke reden had'', verklaarde ,,Mooie Mario'' op zijn internetpagina. Cipollini, die ook zal deelnemen aan de Ronde van Spanje, zegt te dromen van de regenboogtrui. ,,Iets in me zegt dat het in Zolder kan gebeuren.''

In Zolder, gelegen in België, wordt op 13 oktober de WK-wegwedstrijd gehouden. Cipollini meldde dat zijn motivatie nog altijd honderd procent is en dat ook de reacties van zijn fans hem hebben doen besluiten op zijn beslissing terug te komen.

Wouter Bos wil PvdA gaan leiden

Slam en kezmania hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA-Tweede-Kamerlid Wouter Bos (39) wil de nieuwe leider van de PvdA worden. Vandaag heeft hij zich officieel kandidaat gesteld. De oud-staatssecretaris van Financiën is de eerste PvdA'er die zich officieel kandidaat stelt.

Bos schrijft in een brief aan PvdA-leden dat hij zeer gemotiveerd is om er iets van te maken. Hij wijst op een ,,teleurgestelde maar strijdlustige Joop den Uyl'' die in 1982, net als de PvdA bij de verkiezingen van 15 mei, een verpletterende nederlaag leed. ,,Alles wat mij begin jaren '80 motiveerde om lid te worden, motiveert mij nu om onze partij er weer bovenop te helpen.''

Fractievoorzitter Jeltje Van Nieuwenhoven en vice-fractievoorzitter Duivesteijn reageerden vanmiddag beide verrast. Volgens hen was afgesproken met de kandidaatstelling te wachten tot na de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. Bos zegt te begrijpen dat Duivesteijn verrast is, maar hij wilde aan zijn collega's duidelijkheid geven over waar ze met hem aan toe zijn.

DNB publiceert Gulden-Geschiedenis

De Nederlandsche Bank (DNB) speelt in op de nostalgie onder het volk. Sinds de introductie van de Euro is de heimwee naar de vaderlandse florijn toegenomen. De bank heeft daarom een boekje gemaakt waarin de geschiedenis van het geld, toegespitst op ons land, uitgebreid uit de doeken wordt gedaan.

De euro is vanaf begin dit jaar door veel Nederlanders met scepsis ontvangen. Aanvankelijk mopperden de onwennige consumenten over de nieuwe munten en biljetten, later kwamen zij met klachten over hogere prijzen door het Europese betaalmiddel. Onder een breed publiek signaleert de bank nu een groeiende belangstelling voor de eeuwenlange geschiedenis van de vroegere nationale munt.
Daarom verspreidt zij sinds dinsdag de brochure 'Van kauri tot euro. Over geld, guldens en de Nederlandsche Bank'. Het boekje, met daarin onder meer aandacht voor de beslissing van keizer Karel V om in 1543 in de zeventien Nederlandse gewesten als eenheidsmunt een zilveren gulden in omloop te brengen, is te bestellen via de website van De Nederlandsche Bank.

Voor belangstellenden, die eerder dit jaar al dan niet hebben lopen klagen over de prijsstijgingen door de euro, komt de bank met een meevaller. De bank stelt de brochure gratis ter beschikking.

Mysterie rond dood 23-jarige vrouw opgelost

gentle en Diepvriez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden, die afgelopen zondagavond dood in haar woning werd aangetroffen, aan de gevolgen van een ongeval is overleden.

Zaterdag werd de vrouw van achteren aangereden door een auto toen ze op haar fiets zat. Ze kwam ten val en bezeerde haar kniëen. Nadat ambulancepersoneel haar ter plaatse had onderzocht kon ze naar huis.

Pas afgelopen zondag, een dag na het ongeluk dus, klaagde de vrouw tijdens een feestje over hoofdpijn. Na afloop van het feestje ging de vrouw naar bed, waar haar vriend haar dood aantrof.

Omdat de doodsoorzaak onbekend was en het slachtoffer bij een aanrijding betrokken is geweest, werd sectie op het stoffelijk overschot van de vrouw verricht. Hieruit bleek dinsdag dat de vrouw aan de gevolgen van hersenletsel is overleden.

De bestuurder van de auto die haar aanreed is na het ongeval doorgereden. De politie is nog op zoek naar hem. Een buurtonderzoek leverde niets op.

Eberhard: Wijnschenk is "een flapdrol"

ThunderCracker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens LPF-Kamerlid Cor Eberhard is de nieuwgekozen fractievoorzitter van zijn partij, Harry Wijnschenk, "een flapdrol". Bovendien is Wijnschenk naar zijn mening "de kwade genius achter de verdachtmakingen" aan zijn adres. Eberhard doet deze uitspraken in het dagblad Trouw.

'Hij moet me niet'
Cor Eberhard kwam zaterdag in opspraak toen het Algemeen Dagblad meldde dat hij een strafblad heeft en bovendien adressenbestanden van Leefbaar Nederland zou hebben gestolen. Het kamerlid doet de hele affaire echter af als een "een opzetje van Wijnschenk". "Hij moet me niet", aldus het geschorste Kamerlid.

De basis voor de aatijgingen van Eberhard is de zogenaamde erfenis-kwestie. Tien jaar geleden diende de zoon van zijn overleden vrouw een aanklacht in tegen Eberhard omdat hij onrechtmatig met de erfenis zou hebben gehandeld. De zaak is toen geseponeerd. De zoon deed de aangifte echter in de woonplaats van Wijnschenk, Almere. Eberhard is er van overtuigd dat de twee elkaar kennen: de zoon is sportfotograaf en Wijnschenk was uitgever van motorbladen. Bovendien is de beste vriend van Wijnschenk een agent in Almere. Dit alles bewijst volgens Eberhard dat Wijnschenk achter de beschuldigingen zit.

Advertentieverkoper
Wijnschenk wil niet op de aantijgingen ingaan. "Ik hoop voor Eberhard en voor ons dat hij kan blijven, we hebben iedereen nodig", aldus de fractievoorzitter.
Eberhard ontkent overigens door de partij tijdelijk op non-actief gezet te zijn en zegt vrijwillig "een time-out" te hebben genomen in verband met familie-omstandigheden. Voor Wijnschenk als fractievoorzitter heeft hij geen goed woord over. "Hij is een goede advertentieverkoper, meer niet."

Man bewijst na 17 jaar onschuld met DNA test

chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is een man die onterecht 17 jaar gevangen heeft gezeten op beschuldiging van de verkrachting van, en moord op, een tiener, op vrije voeten gesteld nadat zijn onschuld middels een DNA test werd aangetoond.

Psychiatrische inrichting
Eddie Joe Lloyd kreeg levenslang in 1984, nadat de politie beweerde dat hij had toegegeven de toen 16-jarige Michelle Jackson te hebben verkracht en gewurgd. Later trok Lloyd, die ten tijde van zijn bekentenis in een psychiatrische inrichting verbleef, zijn verklaring in en zei onschuldig te zijn. Het mocht echter niet baten. De rechter van het Wayne County Circuit Court waar zijn proces destijds diende, zei tijdens dat proces te betreuren dat Michigan de doodstraf niet hanteerde. Was dit wel het geval geweest, dan was Lloyd nu dood geweest.

Op basis van een nieuwe wet in Michigan kon Lloyd echter door middel van een DNA test zijn onschuld bewijzen. Sinds DNA tests werden geïntroduceerd in de Verenigde Staten hebben al meer dan 100 veroordeelde criminelen hun onschuld kunnen aantonen. Volgens tegenstanders van de doodstraf een zwaarwegende reden om deze straf af te schaffen.

Rolex valt uit anus

Chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen bij de halfopen gevangenis De Niendure, waar gedetineerden wennen aan een terugkeer in de maatschappij, melding binnenkwam van de diefstal van een gouden Rolex-horloge afgezet met diamantjes en een ring van hetzelfde topmerk, besloot het personeel van de Almelose inrichting alle bewoners te laten aantreden voor een visitatie.

D. (46) uit Roermond, die in Twente een straf uitzat voor onder meer bigamie, verzette zich echter tegen de visitatie, maar maakte na enig aandringen dan toch, geheel ontkleed, de verlangde kniebuigingen. Daarbij rolden de verdwenen Rolex (waarde: 3000 euro) en de gouden ring uit zijn anus, zo meldden drie medewerkers.

Tien briefjes van honderd
D. ontkende gisteren in zijn strafzaak het kostbare horloge in zijn anus te hebben verstopt en beweerde dat de sieraden achter zijn broeksband zaten. Politierechter S. Schreuder vond echter de inhoud van het procesverbaal van de bewakers geloofwaardiger.

De verdachte ontkende ook dat er sprake was van diefstal en zei van de eigenaar een bundeltje te hebben gekregen , waarvan hij dacht dat deze tien briefjes van honderd gulden bevatte. Politierechter Schreuder kon dat, gezien de latere 'vindplaats' bij D. niet geloven. Schreuder: "Een zware Rolex is een heel andere sensatie, en echte of een nepper is een omvangrijk iets". De politierechter is zelf behoorlijk goed thuis in de juwelierswereld.

Topcrimineel uit A'dam klapt uit de school

De Amsterdamse topcrimineel Johnny Mieremet voert sinds afgelopen week in het diepste geheim onderhandelingen met justitie. Hij zou bereid zijn een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal tegen kopstukken uit de Amsterdamse onderwereld te openbaren.

Mieremet is de voormalige vriend en zakenpartner van de eerverleden jaar vermoorde drugshandelaar Sam Klepper. Op Mieremet werd op 26 februari van dit jaar zelf een moordaanslag gepleegd. Hij zegt te weten wie de opdrachtgevers tot die huurmoord waren en wil daarover informatie aan de politie kwijt. Ook zegt hij bewijzen te kunnen leveren over witwastrajecten en afpersing van een aantal vermogende Amsterdamse vastgoedhandelaren.

Heineken ontvoerder

De Telegraaf onthulde zaterdag al dat de liquidatiepoging op Johnny Mieremet vermoedelijk komt door een hoogopgelopen geschil tussen hem en de Amsterdamse vastgoedhandelaar Willem Endstra en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Het draait om een vastgoedonderneming waarvan de vriendin van Mieremet, Ria Eelzak, en familieleden van Endstra de enige aandeelhouders zijn. De vriendin van Mieremet claimt zo'n 23 miljoen euro, wat Endstra en Holleeder weigeren te betalen.

Mieremet, Holleeder en Endstra worden door justitie gezien als de belangrijke personen waar de bovenwereld en de onderwereld elkaar raken. Tegen de drie lopen al jarenlang politieonderzoeken.

Morgen geeft Mieremet een groot interview aan de Telegraaf over zijn plannen om de geheimen van top van de Amsterdamse onderwereld aan de politie te vertellen.

Geen bezetting verkeerstoren, vliegtuig in problemen

Afgelopen zondag heeft een vliegtuig een half uur moeten wachten met landen op een vliegveld in Zuid-Zweden omdat er geen luchtverkeersleider in de verkeerstoren aanwezig was. Het vliegtuig cirkelde rondjes boven het vliegveld.

Het vliegtuig was van de maatschappij SAS en had dertig passagiers aan boord. De piloot probeerde de luchtverkeersleider in de verkeerstoren te bereiken, maar die was niet aanwezig. Het bleek dat de luchtverkeersleider met vakantie was. Uiteindelijk werd na een half uur een vervanger gevonden, die ervoor zorgde dat het vliegtuig kon landen.

BigBrother-huis wordt verkocht

HenriPaul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het studiogebouw van Big Brother met kavel grond staat bij makelaar DTZ-Zadelhoff te koop voor 2,7 miljoen Euro en kan eind januari 2003 leeg worden opgeleverd.

"Aanvaarding Levering is per direct mogelijk, doch de kavel grond is tot eind 2002 in gebruik bij Endemol t.b.v. opnames Big Brother IV, een lege oplevering is per eind januari 2003 mogelijk."

Het ziet ernaar uit dat BB4 de laatste activiteit is op het bekende terrein Almere. Dit is dus tevens het einde van Starmaker en Staracademy...

Skatepiraten hangen achter stadsbussen

brammus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Busmaatschappij Arriva luidt de noodklok, mensen op skeelers die zich door een stadsbus voort laten trekken - het gebeurt steeds vaker. Enkele durfals lieten zich deze week in het Groninger centrum op deze manier transporteren. Arriva spreekt van levensgevaarlijke acties.

De skaters houden zich rechts aan de achterkant van de bus met de ene hand vast. De andere hand gebruiken ze om afstand te bewaren tussen zichzelf en de bus als die af moet remmen.

Een woordvoerder van de busmaatschappij: ''We moeten er niet aan denken dat het een rage wordt. Een chauffeur die toevallig wel ziet, dat er iemand aan zijn bus hangt, schrikt zich rot. Wat denk je wat er dan kan gebeuren.''

Beschermengel in metrostation Coolhaven

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden: Beschermengel in metrostation

Reizigers van de RET hebben sinds maandagmorgen in metrostation Coolhaven hun eigen beschermengel.

Het gaat om een digitale vrouwenfiguur, die de reiziger schaduwt in het voetgangerstunneltje naar de Heemraadsingel. De beschermengel wordt op de muur geprojecteerd om zo de mensen 's avonds en 's nachts het gevoel te geven niet alleen te zijn.

China wil enorm park bouwen in Limburg

halvarine en adnan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Chinese Staat wil graag in Limburg een park gaan bouwen dat helemaal gaat over de Chinezen, hun kunst en cultuur. Het park gaat tussen de 50 en 100 miljoen euro kosten en zal ongeveer zo groot worden als 60 voetbalvelden.

De Provincie Limburg heeft de plannen al goedgekeurd. De bouw gaat beginnen als de gemeente via sponsors genoeg geld heeft ingezameld.

Engelsman wint WK luchtgitaar-spelen

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De huidige wereldkampioen luchtgitaar-spelen heeft zijn titel geprolongeerd. Zac Monro uit Groot-Britannië 'speelde' "Fell in Love With a Girl" van de The White Stripes. Hij won een echte elektrische gitaar.

Bij het luchtgitaar spelen doet men alsof men een gitaar bespeelt. Volgens een jurylid moet een luchtgitarist zich vooral niet schamen. ,,Het is net als masturberen. Iedereen heeft het ooit wel eens gedaan."

Het eerste luchtgitaarkampioenschap werd in 1996 in Finland gehouden. Daarna ontsproten overal ter wereld nationale kampioenschappen. Dit jaar deden er twaalf finalisten uit acht landen mee.

M. Jacksons schoonheidsgeheimen te koop

Jacqieline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sotheby's veilt op 23 september a.s. enkele van Micheal Jackson's schoonheidsgeheimpjes. De crème waarmee hij een lichtere huid kreeg, tekeningen van de beroemde neus, kostuums en meerdere persoonlijke documenten worden geveild.

The King of Pop heeft bezwaar gemaakt tegen dit "evenement" maar de veiling mag gewoon plaatsvinden.
Van zijn zus Janet Jackson wordt die dag een sportbroekje geveild.

25% Turken en Marokkanen heeft uitkering

Rembrandt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan één op de vier in Nederland wonende Turken en Marokkanen ontvangt een uitkering. Dat is twee keer zoveel als onder autochtonen; van hen heeft twaalf procent een uitkering. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Turken en Marokkanen hebben, met respectievelijk 29 en 28 procent, het vaakst een uitkering. Maar ook onder Antillianen, Arubanen (samen 23 procent) en Surinamers (21 procent) is het aandeel uitkeringsgerechtigden aanzienlijk hoger dan onder autochtonen.

De niet-westerse allochtonen doen vooral een beroep op bijstand. 14 procent van hen had eind 2000 een bijstandsuitkering, 7 keer zo veel als autochtonen. Het percentage arbeidsongeschikten ligt onder autochtonen iets hoger dan onder allochtonen (9 tegen 8 procent).

Minister wil normen en waarden verkopen

Minister Heinsbroek (EZ) heeft aan het kabinet in een notitie voorgesteld om normen en waarden via groots opgezette advertentiecampagnes te gaan verkopen. ''Alles is verkoopbaar, het is maar hoe je het verpakt,'' aldus de ex-platenbaas.

De minister wil meer respect voor onderwijzer, oudere, huisarts (''val ze niet met elk pijntje lastig''), herstel van het politiegezag, aanpak van de zwartwerkers in de WAO en de integratie.

Heinsbroek keek zijn plan een beetje af van de Amerikaanse president Bush, die via Hollywood zijn anti-terreurbeleid probeert te verkopen aan het volk.

Bulgarije bouwt Ark van Noach

In Bulgarije wordt op dit moment een Ark van Noach gebouwd. De attractie wordt gebouwd in de kustplaats Slantsjev Bryag. De Ark zal ongeveer 112 meter lang worden.

Het idee en de uitvoering van het plan wordt geleid door de historicus Nikolai Kantsjev. Hij heeft verklaard dat de Ark ook bewoond zal gaan worden door de dieren die in de oorspronkelijke Ark ook aanwezig waren.

De Ark komt in Bulgarije omdat volgens onderzoekers de overstroming plaats heeft gevonden in Bulgarije bij de Zwarte Zee, zo een 7600 jaar geleden. Echter dit wordt door andere onderzoekers weer tegengesproken, zij hebben het over een andere plaats.

Vanaf volgend jaar is de toeristische attractie geopend voor het publiek.

Gans aangetroffen in koelkast

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoek naar de trek van zes witbuikrotganzen is niet goed afgelopen. Het onderzoek is opgezet door de Britse Wildfowl and Wetlands Trust. De Britse wetenschappers hadden zes ganzen voorzien van een zendertje om na te gaan hoe de trek van de vogels verloopt.

De Britse wetenschappers troffen uiteindelijk een van de ganzen (genaamd Kerry) aan in een koelkast van een eskimodorpje. Degene die de gans gevangen had, had de gans nog niet opgegeten omdat hij het zendertje om de nek van de gans niet vertrouwde.

Van de overige vijf ganzen zijn er nog drie bezig aan de grote trek en zijn er twee vermist.

14-Jarig meisje krijgt acht jaar cel

dagizmo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nieuw-Zeeland heeft een rechtbank een 14-jarig meisje veroordeeld. De straf bedraagt acht jaar en negen maanden. Het meisje heeft een vrachtwagenchauffeur vermoord. De rechtbank vond het bewijs voldoende om haar deze straf op te leggen.

Het meisje was in de cabine van een vrachtwagenchauffeur geklommen. De 60-jarige chauffeur lag te slapen. Ze sloeg hem met een hamer dood en ging er met de vrachtwagen vandoor. Inmiddels is bekend geworden dat het meisje hulp heeft gekregen van twee vriendinnen van veertien en vijftien jaar. De veroordeelde getuigt tegen haar vriendinnen in een proces dat woensdag begint.

Delen Arnhem getroffen door stroomstoring

Freebie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gedeelte van Arnhem, Velp en Dieren is getroffen door een stroomstoring. De stroomstoring begon ongeveer om half acht dinsdagmorgen. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde tegenover de pers dat de oorzaak ligt in een brand in een verdeelstation van het energiebedrijf Nuon.

Door de stroomstoring werkten de verkeerslichten niet en ontstond er een lange file op de A12. Ook winkels en bedrijven hebben last van de stroomstoring. Het ziekenhuis Rijnstate draait op een noodaggregaat en ook de trolleybussen rijden op aggregaten.

Om negen uur was een gedeelte van de storing verholpen. De stoplichten werkten weer en de files op de A12 losten ook snel op.

[Update] Inmiddels is de stroomvoorziening volledig hersteld.

Bordeel "koopt" Australische politicus

4]-[ highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische politicus Barry Haase had zichzelf 'te koop' aangeboden tijdens een veiling op een Rotary Club. Het geld wat dit zou opbrengen is voor een goed doel. De hoogste bieder bleek de bekende hoerenmadam Mary-Anne Kenworthy te zijn.

Haase hoeft geen seksuele diensten te verrichten. Wel moet hij chauffeur spelen en dient hij schoon te maken. Kenworthy, die de politicus voor ongeveer 550 euro heeft gekocht, liet weten erg ingenomen te zijn met het vooruitzicht Haase in een schortje door het bordeel te zien trippelen. "Ik denk dat wij ook erg veel plezier zullen hebben als we hem leren een massage te geven".

Haase zelf verwacht bij te dragen aan een seksueel voorlichtingsprogamma dat Kenworthy presenteert op de Australische televisie.

Kleuter lost autodiefstal op

Esposa en superjoden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft een kleuter van twee jaar de gestolen auto van zijn opa opgespoord. De kleuter zat bij opa achter op de fiets toen het jochie opeens 'auto opa, auto opa' riep.

In eerste instantie zag de grootvader alleen maar een mooie dure auto staan. Toen hij wat beter keek zag hij zijn eigen wagen staan, die afgelopen woensdag voor zijn deur was gestolen.

Het bleek dat het portierslot en het contactslot verbroken waren. De auto wordt onderzocht door de politie. De kleinzoon kreeg een extra ijsje als beloning.

Standbeeld voor overleden zeehond

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 12-jarige zeehond Gaston, die is omgekomen bij de watersnoodramp in Tsjechië krijgt een standbeeld. Dit is maandag bekendgemaakt door een verzorgster uit de dierentuin van Praag.

Gaston was uit het overstroomde dierenpark ontsnapt. Na een lange reis door de Moldau en de Elbe werd hij in Duitsland gevangen. Onderweg naar huis overleed hij waarschijnlijk door uitputting en stress.

Een Tsjechische beeldhouwster heeft zich het lot van de zeehond aangetrokken en heeft de dierentuin beloofd een standbeeld van hem te maken. Voor de circa honderd andere overleden dieren komt een waardig monument. Volgens de beeldhouwster moet eerst het dierenpark gerenoveerd alvorens de beelden worden geplaatst.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.