FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 mei 2002

Familie van schutter Erfurt stuurt brief naar kranten

Cerberus had ons via de newssubmit

De ouders en de broer van Robert Steinhäuser hebben een brief geplaatst in twee Duitse kranten waarin in zij hun medeleven betuigen aan de slachtoffers van het bloedbad. Robert Steinhäuser schoot vorige week vrijdag dertien leraren koelbloedig dood en twee scholieren, waarna hij zichzelf van het leven beroofde.

De familie schrijft onder andere :

"Wij betreuren het buitengewoon dat onze zoon en broer de slachtoffers en hun familieleden, de mensen in Erfurt en Thüringen, heel Duitsland zo ontzettend veel leed heeft toegebracht."

"Sinds deze verschrikkelijke daad vragen wij ons telkens weer af waar de haat en de wanhoop van Robert vandaan kwamen en waarom wij daar van tevoren niets hebben gemerkt. Wij waren tot deze waanzinnige gewelddaad een heel normale familie en hebben Robert anders gekend", aldus de ouders en de broer van Robert.

Aanstaande vrijdag bewijst Duitsland de laatste eer in een dienst in Erfurt aan de slachtoffers. Bij de dienst zullen de Duitse president Johannes Rau en minister-president van de deelstaat Thüringen een toespraak houden. Naar verwachting zullen tienduizenden mensen de plechtigheid bijwonen, samen met een aantal andere prominente politici.

De slachtoffers van het bloedbad zullen in besloten kring begraven worden. De brief is hier te lezen.

Staatssecretaris staat achter Feyenoord

De selectie van Feyenoord heeft op weg naar de finale van de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund steun uit onverwachte hoek gekregen.

Staatssecretaris Vliegenthart van VWS bezocht donderdagmiddag de training bij De Kuip en stak daar de spelers en trainer een hart onder de riem. Namens de regering wenste ze de ploeg veel succes op woensdag 8 mei, wanneer de Rotterdammers in hun eigen stadion tegen Dortmund aantreden.

De staatssecretaris was donderdag voor andere zaken in Rotterdam. Op haar verzoek ook even bij de training aanwezig te kunnen zijn, kreeg ze een positief antwoord. Ze is al jaren een Feyenoord-fan en verklaarde tegen de selectie dat woensdag "de hele Nederlandse bevolking achter de Rotterdamse ploeg zal staan''.

Prins Claus toch nog niet naar huis

In tegenstelling tot eerdere berichten deze week is het nog niet precies duidelijk wanneer prins Claus het ziekenhuis kan verlaten. Dit terwijl de gezondheidstoestand van de prins nog steeds tot tevredenheid stemt. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag meegedeeld.

De prins werd 11 maart in het ziekenhuis opgenomen met longemboliën. In het Academisch Medisch Centrum werd hij getroffen door een lichte hartinfarct, waarop hij meteen gedotterd werd. Op Koninginnedag maakte de RVD bekend dat prins Claus binnen enkele dagen weer thuis zou zijn.

Dode door explosie in Belgische staalfabriek

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Belgische staalfabriek Sidmar, tussen Gent en de Nederlandse grens, heeft zich donderdagmorgen een explosie voorgedaan. Daarbij is een dode gevallen.

Het ongeluk gebeurde bij het overgieten van gloeiend staal. Na de explosie ontstonden her en der brandjes, die snel konden worden geblust. Het dodelijke slachtoffer werkte in een kraan en viel toen hij op de vlucht sloeg.

Dikkerds zorgen voor enorme ziektekosten

mister-ious had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aandoeningen die te maken hebben met overgewicht bij kinderen zorgen ervoor dat de kosten voor volksgezondheid in Amerika met miljoenen dollars stijgen. Dat blijkt uit studie die woensdag is gepubliceerd in het blad van de Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde.

Van 1979 tot 1999 is het aantal ziektegevallen die verband houden met overgewicht van kinderen bijna verdubbeld. Het aantal patiënten met het apneu-syndroom (een ademhalingsafwijking tijdens de slaap, die ook te maken heeft met vetzucht) is zelfs vijf keer zo hoog geworden.

De ziekenhuiskosten van deze aandoeningen stegen met 93 miljoen dollar in amper twintig jaar tijd. Als zwaarlijvige kinderen zwaarlijvige volwassenen worden, zullen de kosten voor gezondheidszorg nog verder stijgen, staat in het rapport.

Kluizenproef succes in Amsterdamse horeca

Morpheus_at_work had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de eerste maand sinds in vijftien Amsterdamse horecagelegenheden kluizen zijn geplaatst om al het wapentuig en drugs die hun bezoekers op zak hebben in te verzamelen, is de volgende buit eruit gehaald:

Tweeënvijftig wikkels met cocaïne en heroïne, 65 XTC-pillen, zeventien flesjes met de partydrug GHB, een partijtje softdrugs, veertig messen en zestien busjes traangas.

Het plaatsen van de kluizen is een initiatief van de politie, justitie en de cafébazen. Wekelijks nemen portiers een aanzienlijke hoeveelheid wapens en drugs in beslag, maar ze werden steeds vaker geconfronteerd met 'rechtmatige' eigenaren die na het avondje uit hun wapentuig weer kwamen opeisen. Dat leidde soms tot dermate bedreigende situaties dat discotheken de fouilleringen staakten, of inderdaad het spul teruggaven.

Sinds de kluizen bij de vijftien disco's in het centrum en bij een in Amstelveen zijn geplaatst, kan dat niet meer. De politie beschikt als enige over een sleutel en leegt de kluizen wekelijks.

Deze actie in het Amsterdamse centrum trok de aandacht van politiekorpsen uit bijna het hele land.

Uit je gevoelens voortaan via e-mail

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een mailtje tikken waarin je jouw diepste gevoelens optekent is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dat concluderen psychologen van de Texas A&M University in College Station uit een onderzoek bij 150 proefpersonen.

Mensen die vaak hun gevoelens uitten via e-mail waren minder ziek, minder vaak afwezig op het werk en ze voelden zich beter dan diegenen die geen e-mails stuurden of slechts elektronische brieven verzonden over niet-persoonlijke onderwerpen.

Misschien is het een idee als je werkgever je zou stimuleren al je liefdesverklaringen in zijn tijd rond te mailen?

D66: ''Verkiezingen gaan over Pim Fortuyn''

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66-lijsttrekker De Graaf heeft opgemerkt dat de verkiezingscampagne ,,alleen nog maar over Fortuyn'' gaat. De inhoud is totaal onbelangrijk geworden. Enkel de amusementswaarde telt nog. Die bepaalt hoe het land geregeerd gaat worden.'' aldus de Graaf, die met zijn Democraten 66 veel zetels verliest in de peilingen.

Voor zover er al inhoudelijke onderwerpen aan bod komen, betreffen die vooral de wachtlijsten in de gezondheidszorg, de WAO en de veiligheid op straat, waarbij keer op keer dezelfde boodschappen worden herhaald, constateert De Graaf.

De Graaf vindt het ,,eigenlijk onaanvaardbaar'', maar hij meent dat ,,het beeld veel bepalender blijkt dan de woorden.'' Ook verwijt hij de media dat ze ,,niet geïnteresseerd zijn in het echte verhaal.''

Duizenden kraanvogels voor Beckham

Morpheus_at_work had ons via de newssubmit het volgende te melden:

David Beckham's boek: 'David Beckham My World' vliegt in Japan over de toonbank. In de aanloop naar de wereldkampioenschappen voetbal in Japan en Zuid-Korea lijken de Japanners zich een maand voor de aftrap over maar één ding echt druk te maken: zal David Beckham erbij zijn of niet? Hij tobt nog steeds met een blessure.

Een oude Japanse traditie die zegt dat het vouwen van duizend kraanvogels geluk brengt heeft ervoor gezorgd dat ruim 100 Beckham-supporters 6000 kraanvogels vouwden en men er een Engelse vlag van heeft gemaakt. "Wij hebben dit gedaan om zijn herstel te bespoedigen". De wereldkampioenschappen beginnen op 31 mei.

VN missie Jenin afgelast

Jenga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VN-missie naar Jenin wordt afgelast. Dit besluit is het gevolg van Israëls weigering om mee te werken en gaat vandaag in.

De VN vind het jammer dat nu niet duidelijk zal worden wat er in het vluchtelingenkamp is gebeurd. De situatie verandert er met de dag waardoor het steeds moeilijker wordt om de feiten te achterhalen.

De Palestijnen zeggen dat Israël in Jenin bij een militaire operatie begin april een bloedbad heeft aangericht. Premier Sharon ontkent dit.

Israël ging eerst akkoord met een VN-onderzoek maar draaide dit terug omdat de VN niet aan alle voorwaarden van de regering Sharon had voldaan.

Te koop: Belgisch Koninklijk Paleis

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische makelaar heeft in een advertentie het Belgisch Koninklijk Paleis in Brussel te koop aangeboden. Koning Albert is 'not amused'.

Het hof, dat spreekt van een ongepaste grap, weet nog niet of het een klacht indient. Het spreekt in elk geval formeel tegen dat het paleis te koop staat.

De redactie de krant waar de advertentie in stond is zich van geen kwaad bewust. ,,Wij hebben die advertentie al weken, steeds met een grote foto erbij. De ene keer wordt het Atomium aangeboden, de andere keer het beursgebouw en nu dus het koninklijk paleis. Maar wij zijn onschuldig."

Asielzoeker krijgt duizenden euro's van fiscus

Thierry D had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een fout van de Belastingdienst is een Russische asielzoeker 4367 euro rijker geworden. Per ongeluk stortte de fiscus het vorstelijke bedrag op de rekening van de asielzoeker. De Rus maakte het geld vervolgens op.

In de rechtbank stelde de verdachte dat hij dacht dat de foutieve overboeking ,,een schenking betrof, omdat Nederland bekend staat om zijn goedheid." Het geld jaagde de man erdoorheen bij de viering van zijn zestigste verjaardag in het asielcentrum in Kollum.

Op de vraag van de rechter of de Rus niet had bedacht iemand te waarschuwen over zijn onverwachte rijkdom, antwoordde hij; ,,Steeds dacht ik, wat is Nederland toch een goed en gul land."

Na zijn verjaardagsfeest stortte de man het schamele resterende bedrag terug op de rekening van de fiscus. De belastingdienst stortte het bedrag echter direct weer terug, waardoor de Rus opnieuw dacht dat het geld een teken was van de ,,goedgeefsheid'' van Nederland.

De Rus werd bestraft met een werkstraf van 20 uur. Geld kon de fiscus niet terug krijgen, want ook het laatste geld ging op aan feestelijkheden.

Posters Ali G naast politieke partijen

Afgelopen nacht hebben nog onbekende personen in Zevenaar posters van Ali G met de tekt 'Vote Ali G' op verschillende verkiezingsborden voor 15 mei geplakt. Hierbij werd gebruik gemaakt van bruine tape.

De film 'Ali G In Da House' ging vandaag in de Nederlandse bioscopen in première. Ali G neemt het in deze film niet nauw met politici en andere autoriteiten.

De posters, van groot formaat, werden op ruim 5 plaatsen in de stad over andere landelijke verkiezingsposters geplakt. Onder andere Melkert (PvdA), Rosenmuller (GroenLinks) en Teeven (LN) werden slachtoffer van deze 'wildplakkers'.


Ook Ali G heeft nu zijn plek tussen de Nederlandse kopstukken

Church heeft de lekkerste kont van het jaar

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijs voor 'De lekkerste kont van het jaar' is dit jaar gegaan naar het schoolmeisje/zangeres Charlotte Church. Charlotte, net 16 jaar, is gevleid de jongste winnaar te zijn. Maar een organisatie die opkomt voor de belangen van het gezin, The Family Youth Concern, denkt daar heel anders over.

"De award is bedoeld als grapje, maar het is ongepast zo'n prijs aan zo'n jong meisje te geven", aldus de organisatie.

Charlotte zegt dat zelf ook dol is op haar achterwerk. "Hij is hard, niet te dun, niet te dik, kortom de moeite waard." Ze vindt de prijs grappig, maar hij had niet twee maanden eerder moeten komen: "Ik besef wel dat het ziek zou zijn als ik die prijs op mijn vijftiende had gekregen", aldus de vrouw met de mooiste bilpartij van het jaar.

Bill Clinton wil presentator talkshow worden

Bill Clinton, voormalig president van de Verenigde Staten, wil presentator van een talkshow worden. Gisteren zou hij daarover hebben gesproken met medewerkers van het televisiestation NBC. Het zou zijn ambitie zijn "de volgende Oprah Winfrey te worden".

Het staat nog lang niet vast dat NBC en Clinton met elkaar tot overeenstemming komen. De oud-president zou een flinke vergoeding eisen. Volgens geruchten zou hij voor minder dan 50 miljoen dollar niet op het scherm willen verschijnen.

Clinton zou 39 weken lang dagelijks een uitzending moeten maken. De 55-jarige oud-president heeft echter tegen mensen uit de filmindustrie gezegd dat de berichten over een televisiecarrière niet waar zijn.

Wetenschappers besturen ratten op afstand

Wetenschappers in Amerika hebben een techniek ontwikkeld waarmee ratten op afstand bestuurd kunnen worden. Zo kunnen de dieren in de toekomst ingeschakeld worden bij het zoeken naar landmijnen of naar slachtoffers van aardbevingen. Doordat de beestjes klein zijn, kunnen ze zich eenvoudiger een weg banen door puinhopen van ingestorte gebouwen. Ze kunnen plekken bereiken die moeilijk toegankelijk zijn voor mensen, honden of robots.

Vanaf een computer werden radiosignalen doorgegeven aan de ratten. De dieren kregen een rugzakje omgebonden dat de signalen ontving en doorgaf aan hun hersenen. Zo konden ze op commando een bepaalde richting uitlopen. Ook konden de onderzoekers met hetzelfde systeem de hersens zo prikkelen dat de rat het gevoel kreeg een beloning te ontvangen.

De onderzoekers hebben toegegeven dat er wellicht ethische bezwaren aan het idee kleven, zelfs als er mensenlevens mee gered kunnen worden. De ratten worden volgens de onderzoekers wel goed behandeld.

----
Met dank aan blup voor de afbeelding

Haarmiddel Vanessa mag toch

-=[Edstasy]=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cosmetische kliniek van Connie Breukhoven, beter bekend als Vanessa, mag het nieuwe haargroeimiddel New Hair blijven voorschrijven. Dat meldt een woordvoerder van de inspectie voor Volksgezondheid. De dienst blijft de kliniek goed volgen.

Vorige week riep de inspectiedienst Breukhoven op het matje na een advertentie van de kliniek. Daarin werd reclame gemaakt voor een haargroeimiddel waarin het ongeregistreerde geneesmiddel finasterine is verwerkt. Dit geneesmiddel, dat oorspronkelijk bedoeld is voor mannen met prostaatproblemen, blijkt gevaarlijk voor vrouwen. Daarbij is het verboden reclame te maken voor een geneesmiddel.

Volgens Breukhoven wordt het middel alleen toegediend aan mannen en onder behandeling van een arts voorgeschreven. De inspectiedienst neemt nu met deze verklaring genoegen.

CAO-akkoord in de bouw positief ontvangen

Fred had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CAO-akkoord dat vannacht door vakbonden en werkgevers in de bouw is bereikt is door bouwvakkers positief ontvangen. Dat bleek op stakingsmanifestaties in Heerenveen en Rotterdam.

In het akkoord is een loonsverhoging van twee procent overeengekomen. Daarnaast blijft de reisurenvergoeding in de CAO geregeld. Werkgevers wilden hier individuele afspraken over maken. De CAO heeft een looptijd van 27 maanden.

De geplande acties voor vandaag konden de bonden door het late tijstip van overeenstemming niet meer afzeggen. Morgen gaan de circa 14.000 bouwvakkers na zeven weken echter weer aan het werk. De staking was hiermee de langste bouwstaking ooit.

Eventuele huldiging Feyenoord bij daglicht

Morpheus_at_work had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht Feyenoord woensdag 8 mei de finale van de UEFA Cup van Borussia Dortmund winnen, dan wordt de club niet dezelfde avond, maar pas de volgende dag om 14.00 uur op de Coolsingel gehuldigd.

De stad Rotterdam wil hiermee een herhaling van de plunderingen en rellen op de kampioensfeesten van 1993 en 1999 voorkomen. Toen vonden de huldigingen aan het begin van de avond plaats.

Massale inzet van agenten, een alcoholverbod en afsluiting van straten zijn andere maatregelen die 8 en 9 mei de kans op ongeregeldheden moeten beperken.

MDI dient klacht in tegen Moskee database

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft bij justitie in Almelo een aanklacht ingediend tegen een 21-jarige student uit Nijverdal. De man, die een adressenlijst van alle Nederlandse moskeeën publiceert op www.moskeedatabse.com, zou aanzetten tot haat en geweld tegen moslims.

Op Moskeedatabase.com verzamelt de aangeklaagde foto's en adressen van alle moskeeën in Nederland. Het Meldpunt Discriminatie Internet heeft al langer moeite met de site die zou zijn opgezet met behulp van extreem-rechtse groeperingen. Eerder al verzocht het MDI in een brief aan internetprovider Studenten Net Twente, om de Nederlandse Moskeedatabase te verwijderen. Inmiddels staat de site op een Amerikaanse internetserver en heeft een eigen dotcom-adres gekregen.

Ronald Eissens van het MDI zegt dat de website na de brief aan de provider deels aangepast is, maar toch zijn er daarna ook weer een aantal uitingen toegevoegd die ontoelaatbaar zijn. Daarom is er nu aangifte gedaan. Dat er banden zijn tussen de maker van de site en extreem-rechtse groeperingen, daar twijfelt het MDI niet aan. De man zou op internet oa actief zijn op het zeer rechtse forum Polinco.net, wat al vaker onder vuur lag van het MDI.

De maker, die op internet door het leven gaat onder nickname Ssnake, is lid van dat Polinco, een organisatie waarvan de harde kern is opgebouwd uit een aantal extreem-rechtse personen, zoals leden van Stormfront Nederland en de Nieuwe Nationale Partij'', aldus Eissens. Eerder liet de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka weten dat achter Ssnake de 21-jarige Nijverdalse student informatica Rob Juurlink schuilgaat.

Juurlink zelf laat in de krant TC Tubantia weten met de moskeedatbase-website inzicht te willen geven in de verspreiding van de islam in ons land. "Het aantal moskeeën is al tot boven de 400 gegroeid. Dat is een gevaar voor de samenleving, want de islam voorkomt dat Marokkanen integreren. Maar geweld tegen personen of moskeeën keur ik ten strengste af. Ik krijg niet voor niets zo veel Marokkaanse bezoekers op mijn site." De Nijverdaller zegt niet zo van dat hele extreem-rechtse te houden. "Ik ben geen racist. Ik heb nog een jaar verkering gehad met een Antilliaans meisje. Vier jaar geleden heb ik nog op de SP gestemd. Dat heeft geen verandering gebracht. Daarom steun ik nu Fortuyn."

De maker wijst er verder op dat er ook een site als www.kerkenregister.com bestaat, die alle kerken van Nederland in beeld brengt.

Justitie in Almelo heeft nog geen beslissing genomen of er al dan niet vervolgd wordt.
-

Geraadpleegde bronnen: artikel uit Algemeen Dagblad, artikel uit TC Tubantia, Kafka, en Moskeedatabase.com.

Vliegtuig neergestort op vliegbasis Leeuwarden

Op de vliegbasis Leeuwarden is kort na het middaguur tijdens de landing een Starfighter F-104 doormidden gebroken. De Italiaanse piloot is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Het verongelukte toestel was in een formatie van vier vliegtuigen op weg van België naar de Waddenzee voor oefeningen. In Leeuwarden was een tussenstop gepland voor het bijtanken van brandstof.

Volgens ooggetuigen zette de piloot de landing te laat in. Het vliegtuig is ruim driehonderd meter doorgeschoven over de ladingsbaan. De overige toestellen zijn uitgeweken naar een basis in Duitsland.

Met dank aan Hollander en Smookey voor de tip.

Geverfde LCD-schermen op komst

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met één druk op een knop verander je het behang in de woonkamer van crème naar donkerblauw. Het lijkt toekomstmuziek, maar de basis is al gelegd. In de laboratoria van Philips en de technische universiteit Eindhoven hebben onderzoekers technologie ontwikkeld waarmee LCD-schermen op allerlei ondergronden ‘geverfd’ kunnen worden. Dat schrijft het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

In de huidige LCD-schermen op laptop’s, mobiele telefoons en horloges worden vloeibare kristallen tussen twee zware glazen platen vastgezet. Dit is een dure en tijdrovende klus. Bovendien kunnen er niet beeldschermen groter dan één vierkante meter mee worden gemaakt. Met de nieuwe techniek wordt een laag kristallen op een ondergrond aangebracht middels een techniek die lijkt op verven. Zo kunnen er volgens Philips, die patent op de technologie heeft aangevraagd, dunnere en goedkopere gadgets worden gemaakt. Maar ook gigantische beeldschermen behoren tot de mogelijkheden.

Hoewel er al prototypes op glas en plastic zijn, valt nog niet te zeggen wanneer producten voorzien van de nieuwe schermen op de markt kunnen worden gebracht.

Korthals: Zeker 4.000 extra cellen nodig

Volgens minister Korthals van Justitie (VVD) moeten er in de volgende kabinetsperiode zeker 4.000 cellen worden bijgebouwd. Dat blijkt volgens hem uit nieuwe prognoses.

Kothals is van mening dat er de komende jaren meer criminelen worden veroordeeld door de toename van het aantal politieagenten, rechters en officieren van justitie. Ook verwacht Korthals dat door nieuwe opsporingsmethoden, zoals DNA-technieken, meer misdrijven worden opgelost.

Britney Spears allang ontmaagd

RolsRoys had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schokkend nieuws uit de wereld die showbizz heet:

De ex van Britney Spears, Justin Timberlake, heeft pas geleden tegen een mede-passagier, op een vlucht van Atlanta naar Los Angeles, gezegd dat Britney geen maagd meer is. Sterker nog, volgens Timberlake is de jonge popdiva haar maagdelijkheid al een tijdje kwijt.

"Everyone thinks she is still a virgin but that is a joke. She lost her virginity a while ago - and I should know", aldus Timberlake die tegenwoordig met danseres Jenna Dewan gaat.

De ex-lovers in vroegere tijden

Te veel bier drinken kan RSI veroorzaken

beekzicht had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat bier drinken gevaarlijk kan zijn wisten we. Dat je er ook RSI aan over kunt houden was echter nog niet bekend. De 26-jarige Matt Royle uit Groot-Brittanië is de eerste persoon met een RSI-pols door teveel drank.

De student dronk per week ruim 24 pinten bier van 850 gram, en kreeg daarbij last van zijn pols. Een fysiotherapeut stelde vervolgens vast dat het om RSI ging. Royle moet zijn bier nu met links drinken. Hij hoopt nog voor het WK voetbal weer pijnvrij te kunnen drinken.

Maker Melissa-virus veroordeeld

-=[Edstasy]=- en Morpheus_at_work hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die het computervirus Melissa schreef is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot 20 maanden celstraf en een boete van 5000 dollar. De 34-jarige David Smith ontliep de maximale straf van 5 jaar cel door mee te werken aan het onderzoek.

Melissa zag in maart 1999 het levenslicht. Wereldwijd werden meer dan 1 miljoen computers getroffen en richtte het virus, dat zich via Microsoft Word verspreidde, voor ruim 1,3 miljard euro schade aan.

Deze zomer legale straatraces in Drachten

t0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Friese Drachten zullen deze zomer drie autoraces worden gehouden. Dat zijn de gemeente, de politie en de stichting Dutch Hot Rod Association (organisator van legale straatraces) overeengekomen. Het gaat om een proef die plaatsvind op de airstrip in Drachten.

In het weekend van 21/22 juni vindt de eerste race plaats onder toezicht van de politie. Op 5 juli en 2 augustus volgen de andere races. De gemeente verwacht een grote toeloop voor de evenementen, die plaatsvinden tussen 18.00 en middernacht. In ons land zijn twee tot vierduizend illegale racers actief.

De illegale straatracers zijn blij met het initiatief. Ze hadden hier dan ook zelf om gevraagd. Vorig jaar verzamelden ze zich geregeld, om vervolgens ergens te gaan racen. Eind oktober vorig jaar trad de Friese politie echter hard op. In december 2001 werden de races na politieblokkades stopgezet.

"Het gaat nadrukkelijk om een proef. Op basis van een zorgvuldige evaluatie zal na afloop worden bezien of de races op de airstrip een meer structureel karakter kunnen krijgen. Racen op straat is en blijft verboden", aldus de gemeente.

PvdA woedend over ''Ad your service''

Een advertentie van de werkgeversorganisatie VNO/NCW is bij PvdA in het verkeerde keelgat geschoten. "Ad your service!" staat er vandaag op de voorpagina van een aantal kranten. Daarboven staat: Koole: ''Melkert moet beter overkomen.''

Campagneleider Benschop is woedend. Hij heeft onmiddellijk contact opgenomen met VNO/NCW-voorzitter Schraven. Volgens de partij zijn met deze advertentie de Nederlandse normen overschreden.

Benschop: "Zogenaamd grappig wordt hier Fortuyn ingezet tegen de leider van de PvdA. Hier wordt op de man gespeeld. Een dergelijke vorm van negatief campagne voeren is in Nederland nog niet vertoond. Ik hoop niet dat dit een trend wordt. Dit moet eens zijn maar nooit weer."




VNO-NCW reageert laconiek op de kritiek. "We begrijpen niet waarom de PvdA zo overgevoelig en met zo weinig gevoel voor humor reageert."
De organisatie vestigt in de weken voor de verkiezingen via kleine advertenties in dagbladen en radiospotjes de aandacht op het eigen beleidsprogramma.

Fortuyn neemt niets terug van islam uitspraken

Pim Fortuyn zei vanochtend in het Radio 1-programma De Ochtenden dat hij niets terugneemt van zijn uitspraken over de islam. Alleen in zijn uitspraak dat de islam een achterlijke cultuur is, wil hij het woordje achterlijk wel vervangen door achterlopend. Kennelijk heeft het woordje achterlijk een te beladen lading in Nederland, zei Fortuyn.

Fortuyn reageerde daarmee op uitlatingen van CDA-leider Balkenende, die zei dat de opmerkingen van Fortuyn over de islam een breekpunt bij de formatie kunnen zijn. Voor Fortuyn blijft de analyse over de islam gelijk, omdat die godsdienst "niet door de verlichting is gegaan." Volgens Fortuyn heeft het CDA een probleem met het bespreekbaar maken van de problemen van de islam: "de partij durft dat niet aan".

Post vreemdelingenbeleid

Mocht de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in het kabinet komen dan zal op zeker iemand van zijn Lijst de scepter gaat zwaaien over het vreemdelingenbeleid. Diezelfde persoon moet ook Grote Steden- en Integratiebeleid krijgen omdat beide terreinen samenhangen.

De kandidaat-Tweede-Kamerleden van de LPF komen in beginsel niet in aanmerking voor een post in het kabinet. Fortuyn wil hiervoor mensen uit het bedrijfsleven aantrekken. Ook op het terrein van veiligheid moet de LPF volgens Fortuyn ,,een vinger in de pap'' krijgen.

Ongelukken met peuters: één gered, één dood

Twee berichten vandaag in het nieuws over ongelukken met peuters, waarbij de ene goed en de ander helaas slecht afliep:

In het Noord-Hollandse Heiloo kwam gisterenmiddag een meisje van 2 jaar om het leven toen ze met haar fietsje een hellinkje bij een fietsbruggetje afreed. De peuter kon niet op tijd stoppen voor een auto van een tuinbedrijf met aanhanger, die langzaam achteruit de weg op reed.

Het meisje botste met haar fietsje tegen de zijkant van de auto en liep ernstig hoofdletsel op. Personeel van een ingeroepen traumahelikopter verleende assistentie, maar helaas overleed het kindje enkele uren later in het ziekenhuis.

Extra tragisch was dat de moeder van het kindje er met een kinderwagen met baby op de fietsbrug achteraan liep, en het voor haar ogen zag gebeuren.

-

Vrolijker is het bericht uit Alphen aan de Rijn, waar twee inwoners het leven van een 3-jarig jongetje wisten te redden. De mannen zagen dat het kind van de 5e-etage van een flat viel. Ze waren net op tijd om het kind op te vangen, die aan de val alleen een bloedneus overhield.

De Both naar Radio 538

Morpheus_at_work had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Actrice Froukje de Both, onlangs nog te bewonderen in de Playboy en bekend uit Goudkust en Costa!, krijgt een wekelijks programma bij Radio 538.

Op vrijdagavonden gaat ze in het onderdeel Blind Fridate (20.00-21.00 uur) proberen vrijgezellen aan elkaar te koppelen.

Froukje gaat samen met dj Niels Hoogland Blind Fridate presenteren. Radio 538 heeft voor de soapster gekozen omdat ze al een tijdje als dj drive-in-shows verzorgt. Bovendien zegt de zender te streven naar meer vrouwelijke dj's op de radio.

Mocht de presentatie van De Both Radio 538 bevallen, dan zijn er in de toekomst meer programma's mogelijk.

Nordholt heeft genoeg van de PvdA

Eric Nordholt, oud politiecommissaris van Amsterdam heeft zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. "Ik ben altijd een trouw lid geweest, maar ik heb er genoeg van. Tien jaar geleden al heb ik gewaarschuwd dat het niet goed ging met de veiligheid van de burger en niemand in de partij wilde luisteren. Ze hebben ons tien jaar lang stront laten scheppen met een taartschepje. Nu worden ze opeens alert. Door Pim Fortuyn", aldus een teleurgestelde Nordholt.

Nordholt is blij dat Fortuyn er is, maar hij denkt dat na de verkiezingen ze gewoon weer hun oude gangetje zullen gaan. "Ja, er zullen 10.000 man politie bij komen. Laat mij niet lachen. Er zullen er ongeveer 7000 uitstromen. Dus hebben ze 17.000 nieuwe agenten nodig. Daar zijn niet eens de opleidingen voor. Ze mogen blij zijn als ze een volledige vervanging voor elkaar krijgen. Ik heb er meer dan genoeg van."

Nordholt weet nog niet op welke partij hij gaat stemmen.

Arafat verlaat onderkomen

Yassar Arafat heeft zich voor eerst sinds eind maart weer buiten zijn hoofdkwartier vertoond. Dat gebeurde nadat Israël afgelopen nacht een einde maakte aan het beleg van het gebouwencomplex in Ramallah. De aftocht van het leger van Israel volgde op een akkoord die de plaatsing van zes Palestijnen onder toezicht van Amerikanen en Britten regelde.

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft verklaard dat Israël niet garandeert dat Arafat, als hij naar het buitenland reist, terug mag keren naar de Westelijke Jordaanoever.

Toen Arafat naar buitenkwam maakte het V-teken naar juichende aanhangers. De menigte riep ,,Met ons bloed en onze ziel zullen wij jou, Abu Ammar, wreken''. Abu Ammar is de strijdnaam van Arafat. Hierna zou hij naar een bijeenkomst zijn gegaan in een kerk.

De islamitische verzetsbeweging Hamas kondigde nieuwe aanslagen tegen Israël aan. De groepering veroordeelt het akkoord dat Israël en de Palestijnen in Ramallah hebben gesloten. De komende dagen of weken moeten de Israëliërs rekening houden met nieuwe terroristische acties.

Jaar celstraf voor organisator gokspel

De rechtbank in Den Bosch heeft gisteren een 37-jarige man veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het organiseren van piramidespelen. Gistermiddag verklaarde het Openbaar Ministerie (OM) dat het voor het eerst is dat iemand uit de top van een dergelijke organisatie is veroordeeld.

De man opereerde landelijk met zijn spelen sinds 1998 met onder andere "Eurostar Business Club" en later met "Freedom Travel Club" waar vele studenten de dupe van werden. De rechtbank heeft hem veroordeeld wegens het overtreden van de Wet op kansspelen.

Wederom bandleden weg bij Abel

Toetsenist Freek en bassist Robert hebben de band Abel verlaten. Dit maakte de band deze week op hun website bekend. Begin dit jaar verliet Maarten van Damme de groep Abel al om bij Rosemary's Son te gaan spelen. Op de website laat de band weten dat dit niet het eind van Abel zal zijn;

"Beste fans,
Hierbij willen we jullie laten weten dat Freek en Robert besloten hebben om de band te verlaten. Samen hebben we veel mooie momenten met elkaar en met jullie meegemaakt waardoor hun besluit tot het uiteindelijke vertrek moeilijk was. Voor ons betekent dit niet het einde van de band, maar we zien het eerder als een nieuwe start. Om op een goede manier af te sluiten zullen Freek en Robert voor het laatst meespelen tijdens het concert op 22 juni tijdens de feestelijkheden i.v.m. het 750 jarig bestaan van Breda.
Groeten van Emiel, Joris en Erik"

CD Review: Spinvis

Dames en heren, hooggeëerd publiek. Excelsior Recordings presenteert het debuutalbum van Spinvis. De muziek van Spinvis is niet zomaar in één regeltje te vangen. Vandaar dat ik er maar een verhaaltje van gemaakt heb. Ik heb dan ook medelijden met de platenzaken, want in welke bak moet deze cd in 's hemelsnaam ondergebracht worden? Als het aan mij ligt trouwens in alle bakken verplicht tenminste één exemplaar. Zekerheid vóór alles, nietwaar?

Fout in Netscape toont harde schijf

t0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Netscape en Mozilla webbrowsers is een veiligheidslek ontdekt dat het mogelijk maakt om via een bepaalde code op een webpagina, de inhoud van de harde schijf te bekijken. Het probleem heeft betrekking op het XML onderdeel van de browsers. De browser controleert de verzoeken voor bepaalde datetypes niet goed, waardoor het dus mogelijk is om de bug uit te voeren.

Deze fout werd aangetroffen in de Mozilla-versies van 0.9.7 tot 1.0 RC1 voor divere "operating systems", en dus ook in Netscape 6.1. Een patch is nog niet beschikbaar.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #216 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1318
special
Random Pics van de Dag #1317
special
Random Pics van de Dag #1316
special
Random Pics van de Dag #1315
special
Random Pics van de Dag #1314
©FOK.nl e.a.