FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 januari 2002

Hotel bestaande uit ijs gebouwd in Quebec

Vijf weken lang is er aan gebouwd, maar nu is het dan eindelijk zover. Ten noorden van de Canadese stad Québec is een 'ijshotel' geopend.

Voor het gebouw is elfduizend ton sneeuw en 350 ton ijs aangevoerd naar Sainte-Cathérine-de-la-Jacques-Cartier. Het hotel telt 31 kamers. Maximaal 76 gasten kunnen er overnachten. Zij slapen in slaapzakken die geschikt zijn voor poolgebieden. De slaapzakken liggen op bedden die bestaan uit een groot blok massief ijs waarop een houten bodem en een matras liggen met daar bovenop een laag hertenhuiden.

Voor het beetje verwarming in de gezamenlijke ruimte en de toiletten van het ijzige hotel zorgen enkele open haarden. Die haarden zijn zodanig geïsoleerd dat de ijswanden niet kunnen ontdooien. Verder heeft het hotel de beschikking over twee kunstgalerieën, een bioscoop, een bar, een overdekte- en een openluchtijsbaan, een sauna, een golfbaantje en een trouwkapel. Meubilair is in het ijs uitgehakt.

De kamers zijn 5,5 meter hoog en in de 1,2 meter dikke wanden zijn artistieke afbeeldingen gegraveerd. Binnen is het door de isolatie gemiddeld min zes graden Celsius, ook al geeft de thermometer buiten soms 35 graden onder nul aan.

Als de dooi niet te vroeg invalt kunnen gasten tot 31 maart in 'Hotel de Glace' terecht.

Kwart van Britse kinderen aan de drank

Een kwart van alle Britse elfjarige jongens drinkt zeker eens per week een alcoholische drank. Bij meisjes van deze leeftijd gaat het om een op de zes. Dit heeft een Brits blad zondag gemeld op basis van een grootschalig onderzoek onder 13.000 Britse kinderen.

Het onderzoek wees uit dat veel elfjarigen de alcohol of thuis krijgen tijdens een feestje of in het weekeinde als vader of moeder een wijntje of een biertje neemt. Ruim 60 procent van alle onderzochte tien- tot elfjarige jongens zei ooit wijn te hebben gedronken. Voor bier ligt dat percentage op 58, bij sterke drank op 35. Ongeveer 30 procent heeft weleens een zogeheten alcopop op, de populaire fruitmix met alcohol die kant-en-klaar wordt verkocht. De kinderen blijken ook op school regelmatig alcohol te drinken.

De onderzoekers van de instantie die het onderzoek uitvoerde zeggen geschokt te zijn door de uitkomsten. ,,Toen we de gegevens toelichtten aan ouders op de onderzochte scholen, schrokken ze eveneens. Ze konden niet geloven dat het om hun eigen kinderen ging.''

Man vermist na val van olieplatform

Op de Noordzee zijn reddingsdiensten op zoek naar een man die zondagavond rond half negen van olieplatform Glomar Adriatic 11 is gevallen. Het platform ligt circa 45 kilometer ten noordwesten van Vlieland.

Een woordvoerder van de kustwacht zei dat er vier schepen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de marine, een kustwachtvliegtuig en twee boten die in de buurt waren naar de man op zoek zijn.

"GSM's onbruikbaar na diefstal"

Mobiele telefoons zouden onbruikbaar moeten zijn voor diegene die er ééntje steelt. De branchevereniging van aanbieders van mobiele telefonie én gsm-producenten ICT Telecom gaat onderzoeken of dat mogelijk is. De branchevereniging start het onderzoek op verzoek van de Tilburgse politie.

Het is een voordeel voor iedereen als het roven van mobiele telefoons ontmoedigd wordt. H, Krusel, medewerker van Ericsson en lid van de branchevereniging, weet dat er een reeks aan technische mogelijkheden is om een gestolen GSM onbruikbaar te maken. "Het zou echter eenvoudig kunnen door een register in het leven te roepen, waarin alle gestolen telefoons worden opgenomen. Als de vijf aanbieders van mobiele telefonie dan de nummers van de telefoontjes blokkeren, kunnen ze niet meer gebruikt worden," aldus Krusel. Elk GMS-toestel heeft een uniek nummer dat hiervoor van pas zou komen.

"Er is technisch veel mogelijk. Ook de daders groeien mee. Dus het is wel zaak om ze voor te blijven." De Tilburgse politie is met de roofproblemen naar Ericsson gestapt omdat er sinds vorig najaar steeds meer straatroven voorkomen. Het aantal overvallen op straat groeide met 42,5 procent tot 470. Het was vooral de laatste vijf maanden van 2001 raak.

De Tilburgse politie heeft een speciaal team in het leven geroepen om de straatroven aan te pakken. Bij zeker eenderde van de straatroven in Tilburg, landelijk 50 procent, wordt een GSM buitgemaakt.

Ilse ontkomt niet aan spam

Ilse paste eind vorig jaar zijn zoeksysteem aan, vooral om de zogenaamde spam tegen te gaan (niet zo zeer om het zoeken te verbeteren...). Dit omdat het aanmelden van webpagina's bij de site steeds vaker gebruikt werd door marketingbureaus om reclame te maken voor bepaalde bedrijven, aldus Ilse. De spammers zouden het zoeksysteem steeds vaker om de tuin leiden, wat oorzaak zou zijn voor minder waardevolle zoekresultaten bij Ilse. Als oplossing bedacht Ilse een systeem waarbij voor de resultaten gezocht werd in Startpagina-dochters en de Ilse Internetgids. Menselijke selectie, zoals dat gebeurt bij het samenstellen van de Startpagina-dochters, zou spam moeten tegengaan.

Een anonieme bron meldt echter dat een van de marketingbureaus waarvan Ilse vond dat ze voor spam zorgden, toch de zoekresultaten weet te beïnvloeden. De eigenaren van Natuurrampen.pagina.nl en 0486.pagina.nl zouden in opdracht van het marketingbureau Onetomarket zogenaamde 'onzichtbare' rubrieken op de pagina opgenomen hebben waarin de links van hun klanten werden vermeld. Dit gebeurde door te sleutelen in de broncode. Deze links kwamen vervolgens weer in de zoekresultaten naar boven.

De beide dochterpagina's zijn inmiddels niet meer op te vragen, Ilse heeft ze uit de lucht gehaald. Directeur van Startpagina Bert Wiggers erkent dat er sprake was van spam, hij betitelt de beide eigenaren als "stromannen" en zegt dat ze geroyeerd zijn.

'Arafat speelt rol internationaal terrorisme'

De Israëlische premier Sharon heeft de Palestijnse leider Arafat ervan beschuldigd "een grote rol te spelen in het internationaal terrorisme". Hij zei dit zondag op een basis in Eilat, in het zuiden van Israël, waar het met wapens geladen schip Karina A naartoe is gesleept, nadat het was onderschept. De wapens zouden uit Iran afkomstig zijn.

"Toen Arafat instructie gaf de wapens die op het schip gevonden zijn aan te kopen, maakte hij een strategische keuze. Hij koos ervoor de regio in verval te brengen, wat uiteindelijk tot oorlog kan leiden", aldus Sharon.

Medewerkers van de inlichtingendienst in Israël gaan er van uit dat Arafat toestemming heeft gegeven voor het transport. Hij is normaal gesproken de enige binnen de Palestijnse regering die voor zo'n transport goedkeuring kan geven. Volgens minister Ben-Eliezer van Defensie en chef-staf Mofaz waren hoge functionarissen van de Palestijnse Autoriteit rechtstreeks bij de smokkel betrokken. De Palestijnen hebben elke betrokkenheid bij het transport ontkend.

Lek in AOL Instant Messenger gedicht

AOL Instant Messenger, de 'eigen' messenger van America Online, had de afgelopen tijd te kampen met een lek. AOL heeft het echter alweer gedicht. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er geen gebruikers de dupe van geworden.

Beveiligingsexperts van de "W00w00-groep" maakten het lek woensdag openbaar. Ze wisten te melden dat het lek ontstond door een zogenoemde buffer overflow. Een gelijksoortig probleem deed zich onlangs voor bij Windows XP.

AOL heeft de oplossing voor het dichten van het lek toegepast op de centrale servers zodat individuele gebruikers niet elk een patch hoeven te downloaden.

Britten lopen niet warm voor euro

De euro is nog niet in onder de Britten, dat blijkt uit drie enquêtes die de Londense kranten vandaag hebben gepubliceerd. Hoewel ze niet echt op één lijn zitten, laat het toch een duidelijk beeld zien van de Britse belangstelling in de euro.

Volgens de Sunday Times ziet een krappe meerderheid van de Britten wel iets in de europese eenheidsmunt. Het boulevardblad News of The World komt uit op een klein derde. En de zakenkrant The Business telt een kwart aan euro-liefhebbers. De meeste Britten denken overigens dat ze er uiteindelijk wel aan zullen moeten geloven.

[Update] Duitsers arresteren 'Al-Qaeda-lid'

In Duitsland is gisteren een vermoedelijk lid opgepakt van terreurorganisatie al-Qaeda. Het gaat om een 40-jarige Italiaan, die verbleef in een hotel in de stad Mönchengladbach. De Duitse recherche kwam hem op het spoor door een tip uit het buitenland.

De man zou afgelopen nacht al zijn verhoord.

Update
Volgens de politie in Mönchengladbach heeft de (naar nu blijkt) 27-jarige Libanees niets te maken met al-Qaeda. De man had wel een vals Italiaans identiteitsbewijs.

Bovendien had hij bij zijn arrestatie een grote hoeveelheid geld op zak. De man blijft voorlopig nog wel in hechtenis. Hij werd internationaal gezocht voor niet nader genoemde delicten. De man heeft een strafblad en verbleef lange tijd in de gevangenis wegens mishandeling. De Libanees is met een Duitse getrouwd, vader van een kind en woonde sinds 1992 in het Ruhrgebied.

Formule 1 is een dure tak van sport

Dat Formule 1 een tak van sport is die enorm veel gebruik maakt van techniek is bekend. Ook zijn er iedere wedstrijd nieuwe, betere materialen voor de wagens nodig. Maar wat kost dat nu eigenlijk?

F1Racing.nl maakte een lijst met wat een team eigenlijk gebruikt in een seizoen.

Achtervleugel - € 24.000 per stuk, 15 stuks per jaar
Banden - € 2.400 per stuk, 900 stuks per jaar
Benzinetank - € 16.00 per stuk, 8 stuks per jaar
Bodemplaat - € 1.360 per stuk, 60 stuks per jaar
Bodywork - € 32,000 per set, 14 sets per jaar
Monocoque - € 144.000 per stuk, 7 stuks per jaar
Motor - € 288.000 per race, 170 stuks per jaar (10 stuks per race)
Ophanging - € 56.000 per set, 15 sets per jaar
Pedalen - € 1.600 per set, 12 sets per jaar
Remblokken - € 3.200 per set, 100 sets per jaar
Remschrijven - € 5.600 per set, 100 sets per jaar
Stickers - € 1.600 per set, 34 sets per jaar
Stoeltje voor coureur - € 4.000 per stuk, 10 stuks per jaar
Stuurwielen - € 48.000 per stuk, 12 stuks per jaar
Tandwielen - € 400 per stuk, 1000 stuks per jaar
Telemetrie systeem - € 128.000 per set, wordt het hele jaar opgewaardeerd
Uitlaat systeem - € 9.600 per set, 40 sets per jaar
Versnellingsbak - € 104.000 per stuk, 16 stuks per jaar
Voorvleugel - € 4.800 per stuk, 15 stuks per jaar
Wielen - € 4.800 per set, 12 sets per race

(Alle prijzen zijn een indicatie)

Tennis: Henman wint ATP Adelaide

De Britse tennisser Tim Henman heeft zijn eerste toernooizege van 2002 al binnen. Hij won de finale van het ATP-toernooi in het Australische Adelaide.
Henman was in de finale te sterk voor Mark Philippoussis.

De Australiër moet het doorgaans hebben van zijn service en die liet het in de finale juist afweten. Met een stapel dubbele fouten hielp hij Henman een eind in de goede richting. De Brit won de eerste set met 6-4, verloor de tweede via een tiebreak en trok via een 6-3 setwinst in de beslissende set de partij naar zich toe.

Schaatsen: Uytdehaage wint EK, Verheyen 2e

Europees Kampioenschap schaatsen is gewonnen door de Nederlander Jochem Uytdehaage. Carl Verheyen maakte het Nederlandse feestje met een tweede plaats helemaal compleet. Het EK werd verreden in Erfurt.

De leidende positie van Uytdehaage werd op de slotafstand, de tien kilometer, niet meer bedreigd. De afsluitende afstand werd gewonnen door Frank Dittrich, voor de Pool Pawel Zygmunt. Uytdehaage had aan een vijfde plaats genoeg voor zijn eerste grote titel. Verleden jaar werd hij vierde op het EK.

Carl Verheyen klom dankzij een goede laatste afstand naar de tweede plaats. Verheyen verloor de Europese titel eigenlijk al op de 500 meter. Op de drie daaropvolgende afstanden eindigde hij steeds weer voor Uytdehaage, maar de opgelopen achterstand kon hij niet meer goedmaken.

Titelverdediger Dmitri Sjepel eindigde in het eindklassement als derde.

Jelmer Beulenkamp werd op de slotafstand elfde en eindigde als achtste in het algemeen klassement. Andre Vreugdenhill, Schaatsbelg van beroep, werd zesde, collega Bart Veldkamp dertiende.

Berlusconi is ook minister geworden

Premier Berlusconi van Italië heeft er weer een functie bij. Hij besloot na het vertrek van de minister van Buitenlandse Zaken Ruggiero om zelf deze functie maar te gaan bekleden.

Ruggiero, die bekend staat als pro-Europa, vond dat het kabinet de invoering van de euro te licht opvatte. Berlusconi was hier woedend over en het gerucht gaat dat hij hiermee de greep op het buitenlandse beleid wil verstevigen.

Italië staat stijf onderaan als het om het aantal betalingen met euro's gaat. De invoering van de euro heeft er nooit al te veel prioriteit gehad. Berlusconi's dubbelfunctie kan mogelijk nog maanden duren.

Feestsite offline na overlijden Heineken

Bierbrouwer Heineken heeft, naar aanleiding van het overlijden van Freddy Heineken, besloten de website Feestje.nl voor een rouwperiode van 4 dagen te sluiten. Het is voor het eerst dat een bedrijfssite vanwege een overlijden tijdelijk dicht gaat.

De site vermeldt inmiddels waarom Feestje.nl tijdelijk uit de lucht is:
In verband met het overlijden van de heer A. H. Heineken op 3 januari j.l. zijn wij even niet in een feeststemming.
Daarom zal deze site enkele dagen niet bereikbaar zijn.
Wij hopen op je begrip.
Een woordvoerster van Heineken meldde tegen Planet Multimedia: 'We hebben besloten dat onze reclames wel doorgaan, want Freddy Heineken was een echte reclameman, die als boodschap uitdroeg dat de wereld behoefte heeft aan reclame. Voor Feestje.nl maken we een uitzondering, gezien de feeststemming van de site.'

'Het bedrijf neemt vanaf vrijdag een rouwperiode van vier dagen in acht. Festiviteiten die in deze periode vallen, worden afgelast als dat mogelijk is. De Raad van bestuur van Heineken reist tijdens de rouwperiode niet. De vlaggen gaan halfstok bij alle vestigingen van Heineken,' aldus de woordvoerdster.

Heineken.nl is wel normaal bereikbaar.

Kopstuk PKK vraagt asiel aan

Koen Peeters had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nuriye Kespir, één van de kopstukken van de Koerdische arbeiderspartij PKK heeft in Nederland asiel gevraagd. Een woordvoerder van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) heeft dit vandaag bevestigd.

Kespir, die lid is van de presidentiële raad van de PKK., zou al enkele maanden geleden in Nederland zijn aangekomen. Dit was echter tot nu toe stilgehouden.

Een woordvoerder van het Koerdisch Informatie Centrum zei nog niet te weten dat Kespir in Nederland is.

ING benadeelt klanten op nieuwjaarsdag

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle klanten van de ING-bank die op 1 en 2 januari samen in totaal zo'n 51.000 keer een pinautomaat aangesproken hadden werden namelijk ernstig benadeeld.

'De fout van de bank in hun nadeel' betekende dat er iedere keer dat iemand geld pinde, het honderdvoudige van zijn of haar rekening afgeschreven werd. Over het hele land zijn er tienduizenden ING-klanten gedupeerd.

"Alle klanten die op 1 en 2 januari geld hebben gepind, is hetzelfde overkomen", aldus woordvoerster R. Bolding van de ING Bank. De problemen deden zich alleen voor bij de eigen klanten. Mensen die een rekening hebben lopen bij een andere bank zijn niet gedupeerd.

Woensdag tegen het begin van de middag kregen de meesten te horen dat de fout weer ongedaan was gemaakt.

Christina Aquilera op seksvideo

Er is weer een internationale ster die 'gepakt' wordt door middel van een seksvideo: een ex-vriend van Christina Aguilera heeft ooit een heftige vrijpartij vastgelegd met een verborgen camera.

De videoband van de zangeres met haar ex circuleert momenteel in Los Angeles, als we het Amerikaanse blad US Weekly mogen geloven. 'In Los Angeles loopt een jongen rond die opschept dat hij met Christina is. Hij laat zijn vrienden de tape zien. Hij is maanden geleden opgenomen en laat hen zien terwijl ze samen heet worden. Het beeld is nogal duidelijk. De kans is groot dat Christina niet eens wist dat ze een hoofdrol speelde', aldus het blad.

Gladheid leidt tot aanrijdingen

Vanochtend zijn de snelwegen in het midden van het land geteisterd door aanrijdingen. Bijna dertig keer werden automobilisten het slachtoffer van een aanrijding in een uur tijd. Aan het eind van de ochtend vlogen op een deel van de A67 bij Eindhoven ongeveer tien auto's uit de bocht.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meent dat de gladheid om ongeveer 8.30 uur ingetreden heeft. De meeste slippartijen deden zich voor in de driehoek Utrecht-Apeldoorn-Arnhem. Slechts in een paar gevallen was er sprake van gewonden.

Het KNMI weet te melden dat de gladheid zich vooral doet voelen langs de lijn Ter Apel-Den Bosch. Dit gebied breidt zich uit in zuidoostelijke richting. Er is sprake van ijzel, maar ook van motregen die op een bevroren ondergrond tot gladheid leidt.

Mariah Carey krijgt Gouden Handdruk

Zoals FOK! eerder al schreef, wil de platenmaatschappij van Mariah Carey van de zangeres af. Voor het bedrag van 57 miljoen euro wilde Virgin Records de zangeres laten gaan. Enig nadeel van de overeenkomst is dat Mariah zonder platenmaatschappij komt te zitten.

Mariah tekende in maart vorig jaar een contract voor vijf albums bij Virgin, na het label Columbia te hebben verlaten. De totale waarde van deze overeenkomst bedroeg ruim 114 miljoen euro. Het eerste album van de nieuwe deal werd echter een flop: van 'Glitter' werden wereldwijd slechts 2 miljoen exemplaren verkocht.

Virgin is het vertrouwen in de zangeres kwijtgeraakt en heeft het contract opengebroken. Het label zal Carey nu uitbetalen voor de negen maanden dat zij bij Virgin in dienst was. Mariah krijgt een Gouden Handdruk van 57 miljoen euro.

Euro doet het OK op drukke zaterdag

Gisteren was de eerste zaterdag in het Euro-tijdperk, en de nieuwe munt heeft, op de drukste winkeldag in de week, niet bijzonder veel problemen opgeleverd. Ondanks de drukte stonden er geen enorme lange rijen voor de kassa's. Een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft dit medegedeeld.

Het wisselgeld was voor de supermarkten het grootste probleem. Het was "kantje boord", zoals het CBL de situatie omschreef. Net als vrijdag waren er noodtransporten nodig om winkels van kleine coupures van 5, 10 en 20 euro te voorzien. Het ging om enkele tientallen transporten, aldus de zegsman van het CBL.

Het kwam slechts incidenteel voor dat er guldens als wisselgeld werden teruggegeven. De meeste supermarkten hebben de service voor klanten om extra geld bij te pinnen echter tijdelijk gestopt.

Star Academy opvolger Starmaker

ME had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Danny Rook zal bij Yorin vanaf 17 februari 'Star Academy' presenteren, het vervolg op het succesvolle 'Starmaker'. Vanuit Aalsmeer doet hij verslag van de belevenissen van twaalf studenten, die in 'Star Academy' de strijd met elkaar aangaan om de top van zang, dans en entertainment te bereiken. Het einddoel voor de studenten is dit jaar het winnen van een rol in een Nederlandse televisieserie.

Danny Rook: "Ik denk dat het voor mij een hele leuke tijd gaat worden. (...) Dit is een unieke kans voor jongeren om in drie maanden tijd onder begeleiding van echte professionals een schat aan kennis in dit vakgebied op te doen. Er wordt ook geprobeerd om internationale artiesten te strikken voor masterclasses, dus het is eigenlijk een soort Fame-sprookje." (...)

'Star Academy' is vanaf 17 februari vrijwel dagelijks bij Yorin te zien. Het voormalige 'Big Brother'-huis in Almere, wordt voor deze reeks uitzendingen ingrijpend verbouwd tot campus inclusief schoolplein en les- en danslokalen.

Hummie van de Tonnekreek zet haar taak als hoofdredacteur bij 'Big Brother' voort bij 'Star Academy'.

Lekkage in haven zorgt voor stankoverlast

Bij Rotterdam, in het industriegebied Botlek, is zondagmorgen door nog onbekende oorzaak een hoeveelheid van het sterk ruikende styreen gelekt. De DCMR (Milieudienst Rijnmond) heeft tot nu toe tientallen klachten van inwoners van Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen ontvangen.

Styreen, een grondstof voor de kunststofindustrie, is volgens de DCMR in de 3e Petroleumhaven terechtgekomen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf heeft om verdere verspreiding te voorkomen, in het water een scherm aangebracht.
De veroorzaker van de lekkage is volgens de DCMR nog niet bekend.

Schiphol weer in problemen door mist

Schiphol is zondagmorgen voor de tweede keer in korte tijd geplaagd door plaatselijke mist. Wegens slecht zicht waren maar een start- en een landingsbaan in gebruik. Veel vluchten liepen hierdoor vertraging op, enkele werden geannuleerd en zeven vluchten weken uit naar andere luchthavens.

Rond het middaguur loste de mist op. Naast de Buitenveldert- en Zwanenburgbaan kon daardoor ook de Kaagbaan weer in gebruik worden genomen. In de loop van de middag waren de vertragingen nog slechts enkele minuten. De mist op Schiphol had vooral gevolgen voor korte Europese vluchten, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Schiphol had afgelopen woensdag ook al problemen door dichte mist. Toen konden slechts twintig vluchten per uur landen, zondagmorgen lag dit aantal op ongeveer dertig vluchten per uur.

Vliegtuigje boort zich in kantoorgebouw

Zaterdag heeft een klein vliegtuig zich in een kantoorgebouw in de Amerikaanse stad Tampa in de staat Florida geboord. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische aanslag.

De 15-jarige Charles Bishop uit Palm Harbow bestuurde het vliegtuigje, een éénmotorige Cessna 172. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte in het gebouw niemand gewond. Lokale media meldden dat Bishop, de enige inzittende, het incident niet heeft overleefd. Het toestel, dat geen vlam vatte, raakte het gebouw dat 40 verdiepingen telt, ergens tussen de twintigste en 25e verdieping. Het hing gedeeltelijk uit het gebouw, waarin onder meer de Bank of America gevestigd is.

Het vliegtuigje was zonder toestemming vertrokken van het nabijgelegen vliegveld van St. Petersburg-Clearwater. Volgens een woordvoerder van de politie was de jongen voor een vliegles naar de luchthaven gekomen. Zijn instructeur zei tegen hem het toestel gereed voor de vlucht te maken, maar Bishop, die in maart met zijn lessen begon, steeg vlak daarna op zonder op zijn leraar te wachten.

Direct na de start zette een helikopter van de kustwacht de achtervolging in. De jongen negeerde alle tekens om het toestel aan de grond te zetten, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Op het laatste moment probeerde het vliegtuige nog het gebouw te ontwijken aldus een getuige.

Schumi, mixologist,
VrAnKiE, HappyFun, Tim, nostra, Saskiaa, Slambam, cirrus en eborn meldden dit via onze newssubmit

ID&T dreigt Utrecht met rechtszaak

ID&T en de gemeente Utrecht lijken in een ernstig conflict te raken met elkaar. Alles wijst er volgens ID&T, organisator van dancefeesten, op dat de gemeente een gewenste uitbreiding van Trance Energy door de organisator in het Jaarbeurs-complex tegen wil houden.

Dat zou aan de orde komen tijdens een raadsvergadering komende donderdag. ID&T wil op 16 februari 40.000 mensen toelaten tot de achtste editie van Trance Energy. Dat zou betekenen dat het feest moet worden gehouden in vier zalen van de Jaarbeurs. De gemeente daarentegen wil het bezoekersaantal volgens ID&T beperken tot 'slechts' 25.000. Projectmanager J. Jansen van ID&T zegt dat wanneer dat gebeurt de kans groot dat er gerechtelijke stappen zullen volgen tegen de gemeente Utrecht.

ID&T denkt dat de gemeente een beetje bang is geworden voor grote uitgaansevenementen na de cafébrand in Volendam en de dodelijke ongevallen met twee bezoekers van dancefeesten in Zaandam. De woordvoerder zegt dat die vrees ongegrond is: ,,We hebben in het verleden bewezen dat we feesten op deze schaal goed kunnen organiseren. Daarbij hebben de brandweer, de milieudienst en de Jaarbeurs zelf al goedkeuring gegeven voor Trance Energy.''

'Bin Laden gezien in Salt Lake City'

Nu de Olympische Spelen naderen, duiken de berichten over dat Osama Bin Laden in Salt Lake City zou zijn op. De FBI kreeg de laatste dagen zo'n 25 meldingen van inwoners die 's werelds meest gezochte terrorist en vermoedelijk de man achter de aanslagen op 11 september in de olympische stad hebben gezien.

,,We krijgen berichten die onmogelijk zijn'', aldus FBI-woordvoerder Kevin Eaton. ,,Ze hebben Bin Laden zien rondrijden in een Volkswagen of hebben hem in een café iets zien drinken. Ik geloof dat mensen werkelijk menen dat ze hem hebben gezien, maar ik denk dat er voor hem betere gelegenheden zijn zich onder het volk te mengen. Deze meldingen staan bij ons zeker niet op de lijst met prioriteiten.''

Politiechef Alan Kerstein probeerde de verontruste inwoners van Salt Lake City gerust te stellen : ,,Er komen camera's bij de ingangen van alle stadions om de boel in de gaten te houden. Ik begrijp dat mensen zich zorgen maken dat Bin Laden bij de ijshockeyfinale opduikt, maar ik denk dat de kaartjes veel te duur voor hem zijn.''

HappyFun tipte ons hierover via de newssubmit

McCartney eerste Britse popmiljardair

Voormalig Beatle Paul McCartney is de eerste popmiljardair van Groot-Brittannië. Een Brits blad stelde een lijst samen van de driehonderd mensen met het grootste vermogen van het land.

Volgens het blad staat McCartney op plek 11 en heeft hij ongeveer 1,1 miljard pond. Daarmee heeft hij 300 miljoen pond meer als vorig jaar.

De man die plek 1 bezet is nog steeds Bernie Ecclestone, de man achter de Formule 1 races. Zijn vermogen wordt geschat op 3,2 miljard pond, 700 miljoen pond meer dan vorig jaar. De koningin van Engeland, Elizabeth, staat op plaats 45. Zij zou zo'n 450 miljoen pond bezitten.

De grootse 'daler' in de lijst is de eigenaar en oprichter van de Virgin-groep. Richard Branson zag zijn vermogen de afgelopen twaalf maanden met een miljard pond verminderen. Hij staat nu op plaats 57 met ongeveer 400 miljoen pond.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.