FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 december 2001

India en Pakistan bereiden aanvallen voor

Het nieuwe jaar is meestal een tijd van goede voornemens die men zo nu en dan weer net zo hard negeert. Helaas gaat het gebeuren van goede voornemens Pakistan en India geheel voorbij. Beiden zijn bezig met voorbereidingen voor de inzet van nucleaire wapens. Pakistan zou het voornemen hebben om nucleaire wapens uit de opslagplaatsen naar de grensstreek met India te brengen.

Tegelijkertijd zijn er aanwijzingen dat India zich opmaakt voor de inzet van korte afstandsraketten die als doel hebben de Pakistaanse hoofdstad Islamabad te treffen. De Amerikaanse geheime diensten beweren dat beiden stellingen al vanaf donderdag of vrijdag in gebruik kunnen worden genomen.

Nou ook maar gelukkig nieuwjaar zou ik zeggen

Gezusters Williams staan rood

Geld moet rollen is wel bekende uitdrukking, nou denken de gezusters Williams dat ook, de tennisgezusters staan namelijk behoorlijk rood door deze mentaliteit. Zij geven de miljoenen die ze verdienen met bakken tegelijk weer uit. Beiden mogen van hun creditcard-maatschappij tot het nieuwe jaar geen cent meer uitgeven.

Hoewel het oude jaar nog maar een dag duurt kan dat knap lastig worden voor de Williams-zusjes. Beiden hebben namelijk toegegeven aan koopzucht te lijden.

Rotterdam dodelijker dan Amsterdam

Het jaar is bijna ten einde en dan is het natuurlijk weer tijd voor de statistiekjes. Zo blijkt dat er in de regio Rotterdam in het afgelopen jaar meer mensen zijn vermoord dan in Amsterdam en omgeving: 46 tegenover 36. Dat blijkt uit de cijfers van de twee politiekorpsen.

Rotterdam scoorde daarmee een nieuw record; in Amsterdam was er juist sprake van een flinke daling ten opzichte van het aantal moorden vorig jaar.

Sigaretten goedkoper door euro

Koop jij nog sigaretten dit jaar? Dan is het het beste dat je dat met je eurokitje doet, want zo blijkt, de sigarettenautomaten accepteren de nieuwe munt van 2 euro al. Op zich niet zo erg, ware het niet dat de automaten die munt een waarde toekennen van vijf gulden in plaats van 4 gulden 40. De automatenleveranciers waren er ten onrechte van uitgegaan dat de consument nog geen euro's zou hebben vóór 1 januari.

De truc kan alleen vandaag nog worden toegepast. Vanaf morgen schakelen de automaten over op een nieuw systeem, waardoor ze wel de juiste waarde herkennen.

Nou snel naar de automaat toe hebben we toch weer 60 cent voordeel en daarvoor zijn we Hollander

Japans netwerk beperkt op nieuwjaardag

BeNNiS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gelukkig nieuwjaar klinkt het aan de andere kant van je mobieltje tenminste als het netwerk niet overbelast is. Japanse Telecom bedrijven proberen dit te voorkomen en wel op een zeer aparte manier:

Tegenwoordig wensen veel Japanners elkaar gelukkig nieuwjaar via de mobiele telefooon of via een e-mail. NTT DoCoMo, de Japanse partner van KPN (i-mode) en Japan Telecom (J-Phone) hebben via hun websites laten weten dat hun klanten maar een keer per meerdere pogingen verbonden zullen worden. Dat zou voor twee uren gelden in het nieuw jaar.

De beide telecom bedrijven hebben ook internet diensten (e-mail en internet) via hun netwerk. Ook deze diensten zullen beperkt worden.

Lange rijen bij het GWK

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De euro komt er aan dat merken de grenswisselkantoren, zij beleven vandaag een drukke dag. Lange rijen staan er bij de loketten van mensen die hun Europese valuta's in guldens willen omwisselen. De wachttijd bedroeg zo hier en daar meer dan een uur.

"Veel mensen zijn schijnbaar niet op de hoogte dat ze na 1 januari ook hun buitenlandse valuta kunnen wisselen", aldus een woordvoerder. Totdat de valuta's geen wettig betaalmiddel meer zijn, kan men nog bij de wisselkantoren terecht.

Voor de Duitse mark is dat bijvoorbeeld nog tot 1 maart. Tot 1 april krijgen wisselaars van eurovaluta's 5 gulden korting op hun transactie

Drukke laatste dag voor de gulden

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt wel of iedereen op de laatste dag van dit jaar zijn guldens kwijt moet, zo meldt het Centraal Bureau Levensmiddelen. Veel consumenten willen nog van hun guldens en kwartjes af en betalen hun boodschappen veelal met kleingeld.

Vandaag duiken vooral opvallend veel speciaal geslagen munten op, zoals rijksdaalders met twee koninginnen, voetbalvijfjes en zilveren tientjes.

Het Nationaal Forum voor de introductie van de Euro plaatste vandaag in alle grote dagbladen een advertentie waarin consumenten wordt gevraagd na 1 januari zo snel mogelijk met euro's te betalen.

Amerika zit er weer eens naast

Viperdesign had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door toedoen vaneen Amerikaans bombardement op een kamp bij een dorp in het oosten van Afghanistan zijn zeker veertig doden gevallen, sommige media hebben het zelfs over ruim honderd doden. De slachtoffers zouden volgens ooggetuigen allemaal burgers zijn.

Het bombardement heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag al plaatsgevonden en zou gericht moeten zijn op een wapendepot van het Al Qaida-netwerk, maar helaas heeft Amerika het doel gemist ten koste van wederom een aantal burgerslachtoffers..

PKK is (nog) niet terroristisch

ealkaragoz@hotmail.com>Karagoz en Zwaluw hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Unie heeft besloten om de PKK niet op de terreurlijst te zetten op deze lijst bevinden zich wel de ETA, Al Quaida, Islamitische Jihad en de IRA. De EU-landen hebben afgesproken om de lijst om de 6 maanden te evalueren. De PKK is wel verboden in Duitsland maar nog niet in Nederland. Bij een volgende evaluatie zou Nederland niet op voorhand tegen de plaatsing zijn.

Tweede-Kamerlid Verhagen (CDA) irriteert zich aan de terughoudendheid van Nederland als het gaat om de plaatsing van de terroristische PKK op de lijst. Het Tweede-Kamerlid Verhagen stelt dat Nederland daardoor "juist een extra aantrekkelijke vestigingsplaats voor terroristische organisaties wordt". Volgens hem zou het 'logisch' zijn dat Nederland evenals Duitsland alvast tot een verbod op de PKK overgaat.

De PKK, een voornamelijk Koerdische organisatie, streeft naar een onafhankelijk Koerdistan in Turkije. Hierbij wordt geweld absoluut niet geschuwd, volgens officiële cijfers zijn ze verantwoordelijk voor 30.000 doden.

Op de bon na het kopen van chocola

Oscar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 19 jarige jongen uit het Duitse Wurzburg op de bon geslingerd, omdat hij een valse aangifte heeft gedaan. De jongeman zou in de Venlose binnenstad zijn beroofd van 360 Duitse marken door 2 mannen op een bromfiets. Later bleek dat zijn 2 maten de beroving hadden verzonnen nadat ze voor dat geld hasj hadden gekocht. Althans dat dachten ze. Even na de deal bleek dat de Duitse toeristen chocolade hadden aangeschaft in plaats van drugs.

Met de aangifte probeerden de jongens nog hun geld via de verzekering terug te krijgen. De duitsers liepen tegen de lamp, omdat ze tegenstrijdige verklaringen aflegden. De twee chocoladeverkopers zijn niet opgepakt.

Alcoholwalm in Turks parlement

Darkest en HappyFun hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Turkste parlement was de afgelopen vergeven van een zware whisky lucht, dit kwam niet door een leuk kerstdiner in de trant van de PvdA, maar doordat de minister van Privatisering alle volksvertegenwoordigers een cadeau in de vorm van een fles whisky had gegeven. Maar het presentje kon, helaas voor hem, op iets minder sympathie rekenen dan hij had verwacht.

Turkije is vandaag de dag nog steeds een voornamelijk islamitisch land. Veel parlementariers vonden het geschenk dan ook weinig passend. Een enkeling retourneerde de fles, maar de meesten spoelden de inhoud door het toilet.

Bijna eerste Eurodode

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaans kind heeft een Euro munt doorgeslikt die zijn ouders hem gaven om aan de Euro te wennen. De 7-jarige Michael Sgroi deed het 50 Eurocent stuk meteen in zijn mond toen zijn ouders het hem gaven.

De doktoren vermoeden dat het muntstuk er vanzelf weer uitkomt. De munt heeft nog enige tijd in zijn keel vastgezeten, maar hij kreeg het voor elkaar om het helemaal door te slikken. Zijn moeder zei: "Ik denk dat hij de eerste in de familie is met serieuze problemen met de nieuwe munteenheid."

Volendam herdenkt slachtoffers cafébrand

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Volendam worden vanavond de slachtoffers herdacht van de cafebrand, een jaar geleden. Om 18.00 uur begint een herdenkingsmis, gevolgd door een 12 uur durende nachtwake in de Vincentiuskerk, waarbij ieder kwartier een gedicht wordt voorgelezen.

In Volendam en Edam zijn vannacht alle cafe's dicht.


Twee meisjes verwijderen sneeuw van zerken en bloemstukken op de begraafplaats in Volendam, waar veertien slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in 't Hemeltje zijn begraven. (Foto Ella Tilgenkamp)


Het Noord-Hollands Dagblad sloot vandaag zijn laatste pagina af met een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers. Over een foto van de haven van Volendam stonden in een cirkel alle foto's van de slachtoffers. Naast iedere foto stond een heel persoonlijk gedicht/verhaaltje die de nabestaanden deze week schreven. Uit de schrijfsels bleek maar weer eens duidelijk hoeveel verdriet en gemis de dood van een kind, broer of zus, oplevert.....

''Rukken is de oorzaak van alle kwaad''

terrorworm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo op de rand van 2001 kan er nog wel een rare uitspraak van deze of gene voorganger van een geloof bij: Handjes boven de dekens is de oplossing tegen alle kwaad. Volgens een ultra-orthodoxe rabbijn in Jeruzalem is masturberen slecht voor de mensheid. David Bazri, deskundige op het gebied van de joodse mystiek, roept via affiches mannen op zelfbevrediging af te zweren.

Niet alleen oorlogen, maar ook ziekten en armoede kunnen we voorkomen wanneer we niet meer de hand aan onszelf slaan. Want volgens Bazri leidt masturbatie tot ,,pest en corruptie en het is de oorzaak van bijna alle kwaad, leed, oorlogen, ziekten en armoede''.

Dat niet masturberen hopen testesteron oplevert, waardoor een man juist agresiever wordt (kan worden), is hij voor het gemak even vergeten.

Over zelfbevrediging door vrouwen heeft de rabbijn overigens met geen woord gerept. Een Israëlische krant meldde vandaag dat de rabbijn heeft opgeroepen tot een demonstratie tegen het masturberen van mannen.

Arrestatie na junioren zaalvoetbal

Een 46-jarige man raakte zondagmiddag licht gewond aan zijn hoofd bij een massale vechtpartij, tijdens de A-juniorenwedstrijd Hellas Sport-Zilvermeeuwen, in de sporthal van Oostzaan. Het slachtoffer, een inwoner van Amsterdam, werd vermoedelijk met een schroevendraaier gestoken.

De vechtpartij ontstond na onenigheid in het veld tijdens de zaalvoetbalwedstrijd in het kader van een toernooi van Zilvermeeuwen. Onder de junioren van Hellas Sport en Zilvermeeuwen, en onder omstanders, vielen meerdere licht gewonden.

De politie heeft inmiddels een 20-jarige Zaandammer aangehouden, die ervan wordt verdacht de 46-jarige Amsterdammer te hebben gestoken.

Haagse Kerstbomenjacht

Stevie meldde ons via de newssubmit het volgende:

De Haagse politie heeft zondag in een tuin in de hofstad een enorme stapel brandbaar materiaal gevonden, die kennelijk was bedoeld voor een vreugdevuur. Tien dienders zijn ruim twee uur aan het Moerbeiplein bezig geweest met het opruimen van de pallets en kerstbomen.

De agenten werden tijdens het opruimen van het brandbare spul uitgescholden door een groep jongeren. Zij probeerden de politie het werk onmogelijk te maken, waarop een 19-jarige jongen werd aangehouden. De anderen wisten te ontkomen. Het is onduidelijk waar de jongeren de pallets en kerstbomen vandaan hebben gehaald. De politie is ook nog op zoek naar de eigenaar van het huis dat grenst aan de tuin.

Het afval werd ontdekt door surveillerende agenten in een helikopter. In totaal werd 21.000 kilo (!) brandbaar materiaal en twee jerrycans met benzine in beslag genomen, goed voor twee volle vrachtwagens. De partij afval is overgebracht naar een vuilstort in de omgeving.

Vandaag beperkt pinnen mogelijk

Kayuk meldde ons via de newssubmit wanneer we nog waar kunnen pinnen vandaag:

Belangrijk bericht voor iedereen die nog geld moet hebben om zijn versnaperingen van vannacht te kunnen bekostigen! Veel geldautomaten zijn vandaag namelijk buiten werking door de vuloperatie met €urobankbiljetten.

De kantoorautomaten van Fortis bank en GWK worden bijvoorbeeld tussen 14.00 uur en 16.00 uur uitgezet om te worden gevuld met €uro's. De losse automaten zijn vanaf 08.00 uur tot 23.00 uur buiten gebruik. Pas 1 januari, om 00.00 uur, kan men er weer terecht.

Ook 470 van de 1247 ABN Amro-automaten doen het om 14.00 uur vanmiddag niet meer. Bij de automaten van de Rabobank kan vanaf 16.00 uur vanmiddag niet meer worden gepind. Van de 2850 automaten gaan er zeventienhonderd van 16.00 uur tot 00.00 uur dicht. Slechts 115 apparaten blijven tot 24.00 uur vannacht guldens verstrekken. Daarna gaan ze dicht om in de loop van morgenochtend klaar te zijn voor de €uro.

Alleen de 499 geldautomaten van ING zijn pas om negen uur 's avonds tijdelijk buiten bedrijf. Vanaf één uur 's nachts zijn de eerste weer klaar voor de euro. Rond 03.00 uur zullen ze allemaal weer beschikbaar zijn. Bij de Postbank kan de late pinner nog tot 22.00 uur terecht.

De wanhopige die na tienen vanavond nog per se guldenbiljetten wil tappen, moet op zoek naar een SNS-geldautomaat. Want de driehonderd automaten van deze bank schakelen om 24.00 uur automatisch over van guldens op €uro's.

Familie herstelt van XTC-chocolade

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie leden van een familie uit Nieuw Zeeland zijn aan het bijkomen na het per ongeluk eten van chocolade waarin XTC verstopt was. De chocolade was naar hun adres gestuurd, maar het pakketje was aan de vorige bewoner geadresseerd.

De nieuwe bewoner, een 50-jarige leraar, opende het pakketje en deelde de inhoud (met inhoud ) met twee van zijn familieleden. Het drietal belde de hulpdiensten nadat ze wat 'vreemde effecten' ervaarden.

Het pakketje is vermoedelijk verstuurd vanuit Groot Brittanië. Op een begeleidend briefje stond: "Deze zul je wel lekker vinden. Het is je lievelingschocolade!"

De politie ontdekte dat 10 van de 16 repen uitgehold waren en gevuld met XTC. Sommige gaten in de tabletten waren nog open, andere waren weer gevuld met chocolade.
Politieagent Greg Sutherland vertelde: "Snel nadat ze repen ophadden begonnen ze allerlei vreemde dingen te voelen. Toen ze meer van de repen openmaakte zagen ze kleine ronde tabletjes."

Geen van de drie heeft blijvende schade opgelopen. Politieagent Greg Sutherland verteld: "Ze hadden nog nooit van XTC gehoord. Dit laat maar weer eens zien dat je nooit snoep van vreemden aan moet nemen!"

Argentinië: Saá al weer weg als president

Argentinië zit alweer zonder president. Vannacht is namelijk Adolfo Rodríguez Saá afgetreden. In een toespraak zei hij dat hij geen andere keuze had, omdat hij te weinig steun kreeg van zijn eigen partij en van provinciale gouverneurs. Ook senaatsvoorzitter Ramon Puerta gaf er de brui aan.

Voorlopig wordt waarschijnlijk Eduardo Camano, voorzitter van het Lagerhuis, waarnemend president. Daarna moet het Congres een nieuwe interim-president kiezen.

Rodríguez Saá was slechts één week aan de macht. Hij volgde vorige week oud-president De la Rua op, die opstapte na gewelddadige straatprotesten waarbij tientallen mensen omkwamen. Vorige week kwam Saá nog met plannen om om de economische crisis in zijn land te beteugelen. Hij wilde extra geld laten bijdrukken en een nieuwe munt invoeren.

Pakistan arresteert moslim-extremisten

Pakistan heeft zijn goede wil jegens India getoond en zeker twintig leden van militante moslimbewegingen gearresteerd, onder wie de leider van de Lashkar-e-Taiba-beweging.

De moslimbeweging Lashkar-e-Taiba wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het parlement in New Delhi, twee weken geleden. Bij die aanslag kwamen 14 mensen om het leven. India beschuldigt Pakistan van betrokkenheid.

Bij beschietingen tussen Indiase en Pakistaanse troepen zijn vannacht twee Indiase militairen omgekomen. Elders in het Indiase deel van Kasjmir werden acht moslim-rebellen gedood bij gevechten met het Indiase leger.

Harry Potter boeken verbrand

Blaxx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar dagen terug meldden we al dat fanatieke christenen, leden van de Christ Community Church in het Amerikaanse New Mexico, van plan waren honderden exemplaren van de beroemde Harry Potter-boeken op de brandstapel te gooien. Gisteren hebben ze de daad bij het woord gevoegd en boeken van Potter in het vuur doen belandden. Alleen waren het geen honderden exemplaren, maar een stuk of 30.

Een paar honderd leden, volgens wier de verhalen van schrijfster J.K. Rowling over de tovernaarsleerling satanisch zijn, woonden gisteren de anti-Potterdienst bij. Dominee Jack Brock zei bij die gelegenheid: ,,Harry Potter is de duivel en hij vernietigt mensen. De verhalen over Potter zetten de jeugd aan tot magie en tovernarij''.

Niet alleen boeken van Harry Potter verdwenen in de vlammen, ook boeken van de bekende horrorschrijver Stephen King moesten er aan geloven, evenals cd's van onder meer Eminem en video's, waaronder zelfs 'Sneeuwwitje' van Disney.

Verwarde automobilist ramt half Rotterdam

rubbereend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aanrijding met een tram deed een 60-jarige automobilist uit Wassenaar zodanig shockeren dat hij niet meer wist wat hij deed.

Toen de man over de Coolsingel ter hoogte van het stadhuis wilde keren, zag hij een tram over het hoofd. De tram zag dit te laat en kon een botsing niet voorkomen.

Na de botsing reed de man verder tegen het verkeer in, schepte een verkeerslicht uit de grond, hopte het fietspad op, reed een verkeersbord omver, schampte een boom en botste op een taxi waarna de wagen tot stilstand kwam tegen een vis/bloemenkraam.

De onaanspreekbare chauffeur moest door de brandweer bevrijd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Enrique niet gecharmeerd van Kournikova

Robin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zij is een van de meest begeerde sportvrouwen. Hij is de latino wiens liedjes al miljoenen harten heeft doen smelten. Van dit duo hadden de vonken af moeten springen!

Maar wanneer pin-up Anna Kournikova oog in oog kwam te staan met Enrique Iglesias op de set van zijn laatste clip, verijdelde de zoon van de legendarische zanger Julio Iglesias tegenover de 20-jarige Russische verleidster's alles behalve perfecte uiterlijk.

Na voorafgaande verfilmingen in het Hollywood's Universal City Walk winkelcentrum, verdween het duo naar een gesloten filmset om de lange, intense zoen te filmen, wat het hoogtepunt moest worden voor het promotie spotje van Enrique's nieuwe single "Escape".

De crew wachtte buiten tijdens de opnamen toen alleen Enrique opeens verscheen om bij regisseur Dave Myers te klagen dat hij Kournikova niet kon zoenen.

Schmink medewerkers haastten zich naar de set om de jonge ster haar ontsieringen te bedekken.

Insiders zeiden dat Kournikova verlamd leek door zenuwen na de eerste opnamen van de week daarvoor en nu opeens in huilen uitbarstte nadat Enrique had gezegd dat haar puisten weerzinwekkend waren.

De opnamen waren zowiezo al gespannen doordat Kournikova de avond ervoor al te laat was op een set in Long Beach.

Al met al zou dit "obstakel" geen probleem zijn in haar ambities als filmster als haar tennis carrière eenmaal voorbij is.

Man bekent schietpartij Dordrechtse disco

De 18-jarige inwoner van Dordrecht die zaterdag aangehouden werd, heeft bekend de schutter te zijn die op eerste kerstdag in een Dordrechtse discotheek een 21-jarige Tilburger doodschoot.

Hij blijkt te hebben geschoten met een zogenaamde schietpen, een illegaal wapen dat de laatste tijd regelmatig in het criminele circuit wordt aangetroffen.
Het motief voor moord is vooralsnog onbekend.

Vrouw verzon dubbele zwangerschap

De dubbele zwangerschap van de twintigjarige Italiaanse Flavia d'Angelo, is waarschijnlijk verzonnen.

Volgens een Italiaanse krant is de vrouw twee weken geleden in een kliniek bevallen van een dochtertje en is zij daarna huiswaarts gekeerd zonder verdere uiterlijke tekenen van zwangerschap.

Vorige maand baarde de vrouw opzien door op de televisie te vertellen dat zij na een eerste bevruchting nogmaals een eisprong had gehad en opnieuw zwanger was geworden. Een paar maanden na de eerste bevalling zou zij een drieling krijgen.
Medici stonden voor een raadsel en geloofden de vrouw niet, zij hadden nog nooit van zoiets gehoord. Ook de moeder van de vrouw toonde zich indertijd sceptisch.

Jogger vindt lijk op strand

Zondagmorgen heeft een jogger op het strand van Den Helder het stoffelijk overschot van een man gevonden. De politie heeft verklaard dat het één van de opvarenden van de Victoria, een schip dat enige weken geleden voor de kust van Texel verging, betreft.

De gevonden had alleen een zwembroek aan. Het lichaam is overgebracht naar het mortuarium van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. De politie heeft de identiteitsgegevens van het slachtoffer nog niet vrijgegeven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
©FOK.nl e.a.