FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 november 2001

Kroonprins blij met extra tijd

Kroonprins Willem-Alexander heeft gezegd erg blij te zijn dat zijn moeder voorlopig niet aftreedt. Zo krijgen hij en Máxima de tijd om met het huwelijk bezig te zijn en een gezin op te bouwen, aldus de kroonprins donderdag tijdens een persbijeenkomst in Meppel.

De mededeling van Koningin Beatrix woensdag over haar aanblijven, kwam voor de kroonprins niet als een verrassing. "Alles gaat in goed overleg", aldus Willem-Alexander.

Persoonsdomeinnamen geflopt

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jaar na de introductie van de persoonsdomeinnamen op 15 november 2000, komt de SIDN tot de conclusie dat het geflopt is. Na twaalf maanden zijn er slechts 645 Nederlanders die een dergelijke domeinnaam hebben laten vastleggen. En dat terwijl er gerekend was op vele duizenden. "We dachten dat particulieren stonden te trappelen", zegt SIDN-woordvoerder Ben Geerlings.

De woordvoerder van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) weet wel waarom het is geflopt: "Een domeinnaam als "www.jansen.692.nl" onthoud je niet echt makkelijk." Bovendien zouden er nog genoeg alternatieve domeinnamen beschikbaar zijn.

De persoonsdomeinnaam is in het leven geroepen om particulieren een eerlijke kans te geven op een .nl-domein. "Anders heeft Jan Jansen het domein janjansen.nl laten vastleggen en moet fietsenhandel Jan Jansen op zoek naar een ander domein", legt Geerlings uit. Bij een domeinnaam met cijfers zijn er negenhonderd varianten te maken met een en dezelfde naam. "Het is een goed en eerlijk systeem, maar het slaat niet aan", aldus Geerlings.

Dat persoonsdomeinnamen niet erg populair zijn blijkt onder meer uit het aantal 'gewone' (second-level) .nl-domeinen, waarvan er nu 676154 in Nederland actief zijn.

Volgende week presenteert het projectteam Domeinnaamdebat een serie aanbevelingen aan staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer en Waterstaat). Het projectteam heeft bij particulieren en de belangrijkste organisaties (zoals bijv. Consumentenbond, Registratiekamer) geïnventariseerd wat hun wensen zijn en de resultaten gebundeld in een reeks aanbevelingen.

In de aanbevelingen die het projectteam Domeinnaamdebat volgende week presenteert, is waarschijnlijk ook opgenomen dat het .nl-domein voor particulieren opengesteld moet worden. Bovendien zal er gepleit worden om de registratie van .nl-domeinen ook voor Nederlandse bedrijven in het buitenland open te stellen.

Het bestuur van de SIDN moet daarna nog stemmen over de aanbevelingen voordat er werkelijk veranderingen doorgevoerd worden. "Het is goed mogelijk dat een gewoon .nl-domein voor particulieren beschikbaar komt, maar wanneer dat ingaat kan ik nog niet zeggen", aldus Geerlings.

Microsoft lanceert Xbox in de VS

blade181 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

XboxMicrosoft heeft zich donderdag in de strijd van de spelcomputers gestort. Met de lancering van de Xbox in de Verenigde Staten, neemt Microsoft het op tegen de al bestaande PlayStation 2 van Sony en de Gamecube van Nintendo die over drie dagen uitkomt.

Momenteel zijn er zo'n twintig spellen voor de XBox verkrijgbaar. De komende drie maanden moeten er nog zeker dertig games uitkomen. De spellen gaan elk 69 euro (152 gulden) kosten.

In Europa wordt de Xbox pas op 14 maart 2002 gelanceerd. "We hebben gekozen voor een latere lancering in Europa om er zeker van te zijn dat er genoeg units zijn", legt Perry Kruin, channel marketing manager van de Xbox, uit. "Dat was namelijk de fout die Sony maakte bij de introductie van de PlayStation 2." De console zal voor 479 euro (1055 gulden) verkocht worden met één controller (besturingsset) en een scart-aansluiting.

Gelijk met de Europese lancering van de Xbox komt er een nieuw spel uit, RSC Rallysport, dat als eerste in Europa verkrijgbaar zal zijn. In de eerste drie maanden na de Europese lancering worden in totaal 1,5 miljoen Xbox-consoles geleverd.

De Xbox is uitgerust een Pentium III chip van 733 MHz en 64 MB ram geheugen. In tegenstelling tot de PS2 en de Gamecube heeft de Xbox wel een harddisk (8 GB). In de toekomst wordt online gamen ook mogelijk door de breedband aansluiting. Daarmee kunnen gebruikers online spelen tegen een tegenstander elders in de wereld of karakters van spellen downloaden. Verder kan de Xbox, net als de Playstation 2, tevens dienst doen als DVD-speler.

Portugees is even erg rijk

Horlepiep had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je Monopoly speelt hoop je erop: een vergissing van de bank in uw voordeel, u krijgt 2000 gulden.

In het echte leven een utopie. Of toch niet? Het overkwam de Portugees Antonio Lauro deze week. De beste man ging pinnen en tot zijn verbazing zag hij het volgende saldo verschijnen: 498.797.897 euro. Dit komt overeen met 1,1 miljard gulden.

Helaas voor Antonio, die het bij meerdere automaten checkte en steeds hetzelfde saldo zag, was de vreugde voor korte duur. De bank ontdekte het foutje snel en maakte het weer snel in orde.

Arabieren maken satire over Bin Laden

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen kent onderhand wel de grappen over Bin Laden en Bush, maar zulke grappen zou je niet uit een Arabische hoek verwachten. Een satirisch toneelstuk over de terroristenleider al helemaal niet.

Hisham Yanis, een beroemde Arabische komiek, speelt de rol van Osama Bin Laden en Issa Swedan speelt de Amerikaanse president Bush. Het stuk zal in premiere gaan in een luxe hotel na de Ramadan.

Bent u Miss Holland?

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Over een half jaartje grootmoeder worden, 63 zijn en dan als vraag krijgen of je Miss Holland bent. Dat overkwam koningin Beatrix donderdagmiddag in Timisoara, waar ze een dagcentrum voor geestelijk gehandicapten bezocht. Een mooi complimentje van een van de gebruikers van het door Nederland gesteunde centrum, op de valreep van Beatrix' staatsbezoek aan Roemenië.

Correcties op de FrontPage (FP)

Let op: Onderstaande informatie is niet meer de meest recente! Voor de meest recente informatie lees je de FAQ.

De afgelopen tijd is er misschien onduidelijkheid ontstaan over het modereren met betrekking tot correcties. Graag willen wij hierin duidelijkheid scheppen. Niet alleen om verwarring en irritatie te voorkomen, maar ook om onnodige discussies op de FP te vermijden over dit onderwerp. Dit komt namelijk niet de relevante discussies ten goede.

Dus wanneer krijg ik een +2 Correctie?

Men krijgt een +2 Correctie wanneer een inhoudelijke of grammaticale verbetering wordt gemaakt.

En spelfouten dan?

Spelfouten en typfouten zullen gemodereerd worden met een +1 Normaal. Waarom? Wij willen voorkomen dat gebruikers die slecht posten, verbeteringen willen gebruiken om punten te scoren.

Kun je ook 0 Overbodig/Offtopic krijgen?

Jazeker. Als iemand na aanzienbare tijd eenzelfde verbetering maakt. Ook waarderen wij het niet als men iemand anders aanspreekt over een gemaakte verbetering. We willen de discussies graag ontopic houden. Ook zogenaamde "[offtopic]flame/klaag[/offtopic]Ontopic gedeelte" reacties zullen een offtopic krijgen. We houden het hier graag gezellig

Wat als ik het niet eens ben met een moderatie?

Dan surf je naar Feedback. Daar hebben wij:
[FP] Verzameltopic voor moderatiepunten frontpage
Hier kun je al je klachten en vragen kwijt wat betreft moderaties. Ben je het ergens anders niet mee eens, dan kun je ons in 1 van de andere topics in Feedback aanspreken. Natuurlijk staat het ook vrij om te mailen of ICQ-en. Zoek je een ICQ nummer of emailadres? Die vind je hier.

Fok!Zine is een gezellige, leuke plek. En dat willen wij graag zo houden De FP is geen afvalbak, contact ons daarom op de bovenstaande manier.

Verder wensen wij jullie nog veel Fok!Plezier!


De FP-Crew

Vibrator legt verkeer stil

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds de terreuraanslagen in de Verenigde Staten zijn steeds meer mensen er op hun hoede voor bomaanslagen. In downtown Toronto (Canada) lag het verkeer deze week een half uur plat door... een vibrator.

Een dame van de huishoudelijke dienst vond op het toilet van een kantoorgebouw een voorwerp in zwart plastic gewikkeld, waar een afstandsbediening aan hing. De vrouw haalde het plastic van het pakje en zag een lang voorwerp.

Denkende aan een bom sloeg de dame meteen alarm. Ze had echter niet de lettertjes "Swedish Erotica" op de 'bom' zien staan. De politie moest het verkeer in hartje Toronto voor een half uur stilleggen. Bij nadere inspectie konden de agenten de bom al snel als een vibrator ontmaskeren.

Ouders mishandelen 12-jarige dochter

Ouders geven hun kinderen wel eens een corrigerende tik. Sommigen vinden dat dat moet kunnen, anderen weer niet. Sommige ouders gaan hierin echter te ver en begaan complete mishandelingen. Dat is iets wat in principe niemand zal goedkeuren, en al helemaal niet als het vergelijkbaar is met wat er onlangs in Chicago gebeurde...

De ouders van een 12-jarig meisje uit die stad staan momenteel terecht voor het mishandelen van hun dochter met dodelijke gevolgen.

Larry en Constance Slack, twee ouders van een gezin met in totaal zes kinderen, zouden op een zaterdagavond uit eten gaan, maar konden de creditcards niet vinden. De ouders droegen vervolgens hun kinderen op de credicards te gaan zoeken, maar vader Larry vond dat ze niet hard genoeg zochten. Daarom pakte hij een dik stuk elektriciteitskabel en sloeg zijn 8-jarig zoontje.

Daar hield het echter niet bij op. Tijdens het zoeken maakten de zes zo'n enorme rommel in het huis, dat vader Larry nog meer boos werd en zijn 12-jarige dochter Laree Slack opdroeg klaar te gaan staan voor 'een flinke partij billenkoek'. Helaas gebruikte hij hierbij ook de elektriciteitskabel. Toen het meisje na enkele slagen angstig begon weg te kruipen werd Larry Slack nog kwader, en beval zijn twee zoons om haar vast te binden. Daarna sloegen hij en zijn vrouw het meisje nog 160 keer op rug en buik met de kabel. Tussendoor hebben de ouders een handdoek gebruikt om het geschreeuw van Laree te stillen. De handdoek werd met behulp van een stok in haar mond gestopt.

Laree overleed aan de gevolgen van deze mishandeling. Haar ouders, die geen van beiden een ook maar enigszins crimineel verleden hebben, krijgen mogelijk de doodstraf. Larry Slack heeft zelfs al geprobeerd zelfmoord te plegen in de cel.



We kunnen eenieders reactie op de nogal onmenselijke gebeurtenissen in dit bericht heel goed voorstellen. Hou je reacties echter een beetje netjes. Waarschijnlijk denkt iedereen er wel hetzelfde over als jij....

Olympiakos wil Westerveld

De Griekse club Olympiakos heeft bij Liverpool geinformeerd of Sander Westerveld te huur is voor de rest van het seizoen. De ploeg wil ook graag een optie tot koop afdwingen.
Voor Westerveld zou dit in ieder geval weer speelminuten betekenen, sinds hij bij Liverpool op het derde plan is gezet na de komst van onder andere Dudek. Dit kostte hem ook al zijn plaats in het Nederlands elftal.
Eerder al werd Westerveld in verband gebracht met een overgang naar Ajax, Glasgow Rangers, en West Ham United.

Bestraalde kerstbrieven

GoLLeM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika gaat straling inzetten tegen Antrax dit om zo het de tradities met Kerst door te kunnen laten gaan. 'We gaan Kerstmis niet afschaffen', zegt David Solomon, regionaal vice-president van de Amerikaanse posterijen. Maar december wordt een zware maand. Duizenden brieven aan de kerstman moeten door de U.S. Postal Service worden bestraald, om eventueel aanwezige antrax-sporen onschadelijk te maken.

Veel Amerikaanse kinderen sturen voor Kerstmis een brief aan de kerstman om te slijmen voor hun kadootjes of om de laatste wensen bekend te maken. Elk jaar worden deze brieven afgestaan aan vrijwilligers. Deze lezen de post, kiezen wensen om te vervullen en schrijven terug.
'We willen dat mensen hun hart blijven openen voor de kinderen', zegt Solomon. Dus worden alle brieven na röntgen- of gammabestraling geopend. Ook brieven met een raar handschrift, die anders volgens de instructies zouden worden vernietigd.

Turk is vuil, slecht of dom....

blade181 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De makers van de Grote Van Dale hebben in dat naslagwerk het woord 'Turk' niet op een discriminerende manier uitgelegd. Er is althans geen sprake van een strafbaar feit. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam woensdag geconcludeerd na bestudering van de tekst. Volgens Van Dale staat het woord Turk onder meer synoniem voor 'vuil', 'slecht' of 'dom'.

Een 25-jarige Turk uit Rotterdam deed daarvan aangifte, maar die nam het OM in eerste instantie niet in behandeling. Na tussenkomst van de Nationale Ombudsman gebeurde dat alsnog. "In de Grote Van Dale wordt een beschrijving gegeven van de Nederlandse taal. Dit is naar het oordeel van het OM zakelijke berichtgeving. Er is hier dan ook geen sprake van een strafbaar feit", liet de persofficier woensdag weten.

VS maken 1,5 miljard over naar Pakistan

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika beloont schijnbaar haar "medestrijders" in de oorlog tegen het terrorisme. Zij hebben namelijk vandaag een cheque van bijna $600 miljoen (ongeveer 1,5 miljard gulden) uitgeschreven voor de regering van Pakistan. De cheque is bedoelt als een beloning voor de steun van president Musharraf in de strijd tegen het terrorisme.

De Amerikaanse ambassade meldde onder meer dat het geld bestemd is voor de grensbewaking, de opvang van vluchtelingen en het stimuleren van buitenlandse investeringen. Verder hebben de VS een verdrag over de herschikking van de Pakistaanse schulden aan Amerika ondertekend. Het gaat om een schuld van ongeveer 97,5 miljoen gulden.

Meisje brengt 2 dagen door met dode opa

In het Noord-Duitse dorp Hemme heeft een tweejarig meisje twee dagen alleen met haar dode opa doorgebracht. De opa van het meisje kreeg plotseling een hartaanval en overleed. Het meisje was er net een weekje komen logeren.

De politie werd er pas bijgehaald toen het de buren opviel dat de brievenbus niet meer werd geleegd. De agenten praatten door de gesloten voordeur met het meisje dat steeds zei: "Opa heeft pijn, opa slaapt."

Uiteindelijk werd de deur geopend. Het meisje heeft twee dagen lang geleefd van stukjes brood die zij in de woning vond en lijkt geen psychische schade te hebben opgelopen, aldus de krant Rheinische Post.

Met dank aan: Slarioux, Michael Wensing, Ryser, blade181 en HappyFun voor de tip.

Politie schorst agenten tijdens XTC-onderzoek

Twee medewerksters van de politie in Zeist zijn woensdag door de korpsleiding op non-actief gezet.

Het gaat hier om twee vrouwelijk agentes van 28 en 33 jaar oud die zijn geschorst in verband met het onderzoek dat de Rijksrecherche heeft ingesteld naar een aantal medewerkers van de politie.
Zij zouden afgelopen weekeinde in het bezit zijn geweest van XTC in dancing Fundustry in Zaandam.

Een 28-jarige politie agente uit Zeist kwam zondag na een bezoek aan Fundustry om het leven, waarschijnlijk als gevolg van het gebruik van drugs.
Een collega van de vrouw raakte in coma maar maakt het inmiddels weer goed. Of zij de 28-jarige vrouw is, die woensdag werd geschorst wilde de politie donderdag niet zeggen. Het onderzoek door de Rijksrecherche zal volgens een woordvoerster nog enkele weken duren.

Ook monniken kunnen een GSM dragen

In de nieuwe habijten van de Franciscaner monniken uit Assisië is nu ook ruimte voor een mobiele telefoon.

In de nieuwe habijten zit een speciale zak voor de mobiele telefoon. Daardoor is het voor de monniken mogelijk om de mobiele telefoon onopvallend te dragen.

De nieuwe donkergrijze kleding is ontworpen door de Italiaanse ontwerpster Elisabetta Biancheri. Zij is gespecialiseerd in het ontwerpen van kleding voor geestelijken. Eerder ontwierp zij habijten voor bisschoppen en kardinalen.

Critici in Italië hebben de nieuwe pakken al veroordeeld, omdat ze 'niet serieus genoeg' zouden zijn. Biancheri wijst de kritiek van de hand. "De kleding is functioneel. Zelfs monniken moeten af en toe bellen."

3.000 habijten zijn bij Biancheri besteld.

Acteur Luc Lutz overleden

Acteur Luc Lutz is gisteravond in zijn huis in Rotterdam op 76-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan kanker. Luc Lutz debuteerde in 1948 bij het cabaret van Wim Sonneveld. Daarna speelde hij bij de Haagse Comedie, het Rotterdams Toneel enToneelgroep Centrum. Sinds 1969 maakte hij eigen producties. Hij was de middelste van de drie Lutzen die naam maakten op het Nederlandse Toneel. Voor de tv speelde hij onder andere in de serie 'Ha, die pa'.

VS zeggen dat Taliban is verslagen

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS zegt dat de Taliban zijn verslagen. Het is onwaarschijnlijk dat de Taliban een guerrilla kunnen winnen omdat alle aanvoerlijnen zijn afgesneden. Volgens de defensiestaf zijn de dagen van de leiders geteld nu ze al enige tijd in holen zitten opgesloten.

Het Pentagon gaat een nieuwe strategie opstellen om Osama Bin Laden in handen te krijgen. Vermoedelijk wordt besloten om de bombardementen te verminderen.

De VS zeggen dat bij de aanvallen van gisteren een gebouw is geraakt waar het al-Qaeda netwerk vergaderde. Door de aanval is een aantal mensen omgekomen. Onbekend is of ook Bin Laden er was.

Verkrachting baby in Zuid-Afrika

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De Zuid-Afrikaanse samenleving is ziek en heeft een moreel dieptepunt bereikt", aldus vice-president Jacob Zuma naar aanleiding van de verkrachting in Louisvale in de Kaap van een negen maanden jonge baby door zes mannen van 24 tot 66 jaar oud.

Het aantal toenemende verkrachtingen in Zuid-Afrika, van met name zeer jonge kinderen, is het gevolg van het aids-beleid van de regering, of beter gezegd. de regering heeft geen beleid op dit gebied. Zij draagt zelfs bij tot het behoud van de hardnekkige mythe die onder de met aids besmette inwoners heerst. De mythe houdt in dat je kan genezen als je met een maagd naar bed gaat. Met name president Thabo Mbeki's overtuiging dat aids niet door een virus maar door armoede wordt veroorzaakt, heeft een funeste uitwerking op de strijd tegen de verspreiding van aids

In 1994 werden in Zuid-Afrika 'slechts' 9000 gevallen van kindermishandeling, waaronder verkrachting, bij de politie aangemeld. Ter illustratie van de morele degeneratie sindsdien: tussen januari 2000 en juli 2001 werden 31.780 gevallen gerapporteerd, waaronder 16.000 verkrachtingen van kinderen van zeven jaar en jonger. Daarmee staat Zuid-Afrika aan de top in de wereld en dat is niet iets om trots op te zijn.
----
Mensen probeer wel nog netjes te blijven in de reacties hierop, ik begrijp dat het moeilijk is, maar beheers je zo veel mogelijk.

Man betaalt boete met 105.000 munten

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inwoner van de Amerikaanse staat Florida heeft zijn boete van 1050 dollar (bijna 2500 gulden) betaald in muntstukken. De man betaalde met 105.000 muntstukken van een dollarcent. Hij wil zo zijn onvrede over de schuld kenbaar maken. De 26-jarige James Lundi kreeg een boete voor te snel rijden. Lundi vond het bedrag belachelijk hoog.

Brazilië ook naar WK

Brazilië heeft zich als 30e van de 32 landen geplaatst voor het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea. De Brazilianen stelden hun plaatsing zeker door een 3-0 overwinning op Venezuela op de 18e en laatste speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties.

Voor Brazilië scoorden Luizao in de 12e en 19e minuut. Rivaldo bracht in de 35e minuut de 3-0 op het bord. Door de plaatsing hield Brazilië een unieke score overeind. De viervoudig wereldkampioen ontbrak nooit in de eindronde van het WK.

Uruguay dat als vijfde eindigde door 1-1 tegen Argentinië te spelen, speelt twee duels tegen Australië om een plaats in de eindronde. De eerste wedstrijd is op 20 november in Sydney, de return vijf dagen later in Montevideo.

Bom op vergaderende Al-Qaeda

De Verenigde Staten hebben in Afghanistan een gebouw gebombardeerd, waarin leden van het al-Qaeda netwerk van Osama bin Laden bijeen waren.
Een aantal mensen is door deze aanval omgekomen. Dit heeft een Amerikaanse overheidsfunctionaris woensdag bekendgemaakt.

"Het gebouw is gisteren geraakt en vernield. De mensen die zich in het gebouw bevonden zijn gedood. Onbekend is wie zich in het gebouw bevonden en of Osama bin Laden daarbij hoorde", aldus de functionaris.

Oorzaak vliegramp mogelijk turbulentie

De ramp, afgelopen maandag met de Airbus 300 in New York, is mogelijk veroorzaakt door turbulentie. Onderzoekers menen dat een voorgaande Boeing 747 een spoor heeft getrokken dat de Airbus, die op de wijk Queens neerstortte, in problemen heeft gebracht.

Volgens directeur Blakey van de Amerikaanse Transportveiligheidsraad NTSB zat er tussen het voorbijgaan van een Boeing 747 van de Japanse luchtvaartmaatschappij JAL en de Airbus van American Airlines precies twee minuten en twintig seconden. ,,Het scenario van de ramp voldoet aan een botsing met turbulentie afkomstig uit het kielzog van een ander vliegtuig. Deze mogelijkheid wordt nu verder onderzocht'', zo zei de directeur van de NTSB.

Koning schendt eigen wet

Koning Mswati III van Swaziland heeft bekend dat hij een door hem uitgevaardigde wet heeft geschonden. Als boetedoening schonk hij een groep protesterende jonge vrouwen een os. De 33-jarige koning bepaalde in september dat in de strijd tegen aids de 'umchwasho', de traditionele kuisheidsrite, weer werd ingevoerd. Tieners mogen vijf jaar lang geen seks bedrijven. Kort daarop maakte de vorst bekend dat hij een 17-jarig meisje tot zijn achtste bruid zou nemen.

Stand.nl krijgt televisieversie

Het Radio 1-discussieprogramma Stand.nl krijgt naar alle waarschijnlijkheid een televisieversie. Vanaf 3 december zal het NCRV-programma, dat momenteel tussen half 2 en 2 te horen is op de radio, drie weken bij wijze van proef worden uitgeprobeerd.

Het beeld zal worden opgedeeld in verschillende blokken, waarin de presentator, de gast, beelden van de onderwerpen die worden behandeld te zien zijn. Ook vallen de percentages voor en tegen de stelling die aan de orde is, duidelijk te zien. Zo'n opdeling van het beeld wordt door de NCRV een technisch hoogstandje genoemd.

Mensen die geen behoefte hebben aan beelden kunnen het programma ook gewoon via de radio blijven volgen. In Stand.nl kunnen luisteraars en een gast hun mening geven over het nieuws van de dag. Ze kunnen dat doen door te bellen of mailen.

Opvolger Sabena werkt samen met Virgin

DAT, de opvolger van het failliete Sabena, gaat samenwerken met Virgin Express. Een samenwerkingscontract met de prijsstunter kan de kans op overleven aanzienlijk vergroten, aldus de Vlaamse Radio.

De samenwerking was een absolute voorwaarde van de investeerders in DAT. Virgin en DAT gaan samenwerken in het organiseren van vluchten en verkopen van tickets. Over verdergaande samenwerking wordt nog gesproken.

De investeerders waren bang voor een prijzenslag als er geen akkoord zou liggen. Het vroegere Sabena werkte trouwens ook al samen met Virgin voor de Europese vluchten.

Feyenoord gaat racen

JFK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik en Heinz Schurtenberger, CEO van Premier 1 Grand Prix, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een drie-jarige overeenkomst, zo meldt Feyenoord.nl. Hiermee is Feyenoord de komende jaren verzekerd van deelname aan een reeks autorace wedstrijden die vanaf 14 juli 2002 zullen worden gehouden in Europa en Zuid-Amerika.

De voetbalclubs die in de nieuwe autorace zullen stappenzullen minimaal 1 miljoen dollar per jaar gaan verdienen, zo liet de organisator van 'Premier 1 Racing' weten. Het autocircuit zou moeten gaan concurreren met de Formule 1. Volgens woordvoerder Webb van Premier 1 Racing zouden de clubs niets meer hoeven te doen dan hun logo af te staan voor 'hun' raceauto. De race organisatie gaat op zoek naar rijders en een begeleidingsteam. Feyenoord heeft bij de aanstelling wel het laatste woord over de keuze van de rijders.

Alle racewagens zullen een voetbalclub vertegenwoordigen. Bedoeling is dat via dit initiatief de fans van de voetbalclubs ook aan de autorace wordt gekoppeld.

De racewagen van Feyenoord zal herkenbaar zijn aan de traditionele rood-witte kleuren en het logo van de Rotterdamse club. Er wordt nog gezocht naar een coureur die voor Feyenoord kan uitkomen. Eerder werd de naam van autocoureur en Feyenoordfan Van de Ende al genoemd, volgens Feyenoord moet er nog met geinteresseerde kandidaten worden gesproken.

Naast Feyenoord hebben ook Leeds United en Benfica een overeenkomst getekend en zijn principe overeenkomsten bereikt met Valencia, Lyon, Bordeaux en Anderlecht voor de autorace die op hetzelfde circuit worden gereden als ook waar de Formule 1 actief is. Daartoe behoort ook Zandvoort.

Gedurdende het seizoen 2002/2003 staan twaalf races op het programma in Europa. Het jaar erop wordt dat aantal uitgebreid tot 18, onder andere ook in Zuid Amerika en Azia. De opzet van de Grand Prix is een andere dan in Formule 1 gebruikelijk is. Elk team beschikt over identieke wagens en is zodoende uitgerust met dezelfde krachtige motor.

Hulpverleners Afghanistan vrij

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 8 westerse hulpverleners, die door het Afghaanse Taliban-regime werden vastgehouden, zijn vrij. Het Pentagon heeft een bericht van CNN bevestigd. De hulpverleners zijn tijdens een militaire actie opgepikt en per helikopter naar Pakistan gebracht.

De hulpverleners van de organisatie Shelter Now, twee Amerikanen, vier Duitsers en twee Australiers, werden door de Taliban beschuldigd van het zendingswerk. Kort voor de val van Kabul werden ze door de Taliban meegenomen.

De afgelopen maanden heeft Lybië geprobeerd de acht hulpverleners vrij te krijgen.

Wapenontwerpen gevonden in Kabul

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gedetailleerde ontwerpen van raketten, bommen en nucleaire wapens zijn naar verluid gevonden in Kabul, in schuilplekken gebruikt door Bin Laden's al-Qaeda netwerk.

De deels verbrande documenten werden aangetroffen door reporters van The Times in het Karta Parwan deel van de stad, aldus de krant. De grote hoeveelheid resterende documenten bevatten o.a. eerste onderzoeksresultaten voor het maken van atoomwapens en een ontwerp voor het maken van de zogeheten 'Supergun'. In hoeverre de kennis uit de ontwerpen in praktijk is gebracht is niet bekend.

De gebouwen werden op maandag verlaten toen de Taliban vluchtte voor de Noordelijke Alliantie.

Taliban: '20 soldaten van VS & GB gedood'

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Talibanstrijders hebben tijdens gevechten in Noord-Afghanistan minstens vijftig mensen gedood, onder wie twintig Britten en Amerikanen. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban gezegd tegen het Afghaanse persbureau AIP in Pakistan. De buitenlanders zouden deel hebben uitgemaakt van een konvooi van de Noordelijke Alliantie.

Washington weet van niets, 'Wij hebben geen informatie over gevechten of over Amerikaanse doden', aldus een woordvoerder van het Pentagon. De zegsman benadrukte dat informatie afkomstig van de Taliban in het verleden vaker 'vals of overdreven' zijn gebleken. Toch zal Washington de informatie onderzoeken, aldus de woordvoerder.

Harry Potter film al bij voorbaat succes

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Australië hebben gala-premieres voor recordopbrengsten gezorgd. Afgelopen zaterdag werd 5 miljoen dollar besteed om de film te gaan zien en dat is meer dan de engelse Potter fans eraan hebben gespendeerd.

In totaal zullen er 8.000 kopieën van de film over de wereld gaan, ook weer het grootste aantal ooit. Alleen al in Italie worden er 250 kopieën verspreid, tijdens de kerstdagen zullen dat er 400 zijn.

Al weken lang wordt er reclame gemaakt voor de film die naar verwachting alle records zal verbreken, zeker op het gebied van kinderfilms. In nederland gaat de film op 22 november in premiere. Ook hiervoor zijn al duizende kaarten in de voorverkoop verkocht.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.