poll
Gaan jongeren door 'alcoholvrije drankjes' eerder aan de alcohol?
Alcoholvrije biertjes en ‘borrels’ zijn in opmars. Voor mensen die rustig aan willen doen met drank, zijn het goede alternatieven. Er zit echter geen leeftijdsbeperking op de verkoop van alcoholvrije dranken. Verlaagt dit de grens voor jongeren naar alcoholhoudende varianten?
Drank! (Foto:Pixabay)
974 stemmen , laatste: 04-02-2023, 18:54
Lijkt mij toch dat de drempel daardoor lager gaat worden.
Niet dat de huidige jeugd niet al vrij kansloos is.
Alle alcoholisten zijn begonnen met Shandy
Voorgeperste fruitsappen ondergaan ook fermentatie en ook daar zullen kleine percentages aan alcohol inzitten.
Borstvoeding verbieden dan maar.
Het Franse consumentenbeschermingsinstituut INC heeft sporen van alcohol teruggevonden in enkele cola-frisdranken. Het gaat wel om minder dan tien milligram per liter, of 0,001 procent. Dat meldt het Franse tijdschrift '60 Millions de consommateurs', dat de opdracht tot de studie gaf.
En de kans op alcohol in vruchtensap is minimaal :-een geopende fles sinaasappelsap in de koelkast zal niet meteen aanleidinggeven tot de vorming van alcohol:
Je drinkt gepasteuriseerd sap, wat erop wijst dat de aanwezige micro-organismen werden gedood om de houdbaarheid te verlengen. Er is dus geen gist aanwezig.
Een fles vruchtensap wordt meestal regelmatig geopend om een glas te vullen, waardoor er telkens nieuwe zuurstof wordt aangevoerd.
Maar nog het belangrijkste: de temperatuur in de koelkast is te laag om de eventueel binnengedrongen gisten hun werk te laten doen
Door dat we brood eten maken we namelijk alcohol aan.
zeldzame auto-brouwerij-syndroom
Maakt grote alcohol aan .
Maar van nature maken we ook alcohol aan
Soms produceert het eigen lichaam namelijk kleine hoeveelheden alcohol tijdens de afbraak van koolhydraten. Bacteriën in de darmen produceren eveneens een kleine hoeveelheid alcohol."
In het pak sap zit lucht, in de lucht zitten altijd gisten en bacteriën, tijdens het logistieke proces, zeker bij het vakkenvullen wordt niet aan haccp voldaan, en dan zit er alcohol in.
Is het genoeg om dronken van te worden? Nee.
Is het een molecuul "lichaamsvreemde" stof, die een bepaalde reactie uitlokt? Ja.
Tenzij je in een totalitaire staat wil leven waar alles tot de laatste nanogram wordt gecontroleerd. Dan heb je namelijk een Stalinistische samenleving.
En in de tijd tussen mijn 20e en 25e ook best veel gedronken in de weekenden.
Maar op een gegeven moment was ik dat wel ontgroeid. En sindsdien is de hoeveelheid alcoholische dranken die ik per jaar nuttig op één hand te tellen. Een enkele keer een witbiertje in de zomer op een terras of een likeurtje na een etentje maar daarmee houdt het wel op.
Ik heb liever sapjes, smoothies of frisdrank.
Maar jij laat lieven mensen slaaf zijn van hun verslaving en geeft industrieen vrije hand in mensen afhankelijk maken van hun product. Sommige mensen zijn niet intelligent genoeg om met dit soort vrijheden om te gaan. En kunnen vaak ook niet verantwoordelijkheid dragen over de consequenties.
Correct: "Oeps, dit is best wel slecht voor mij. Laat ik ermee ophouden."
Realiteit: "Oeps, andere mensen denken dat ik een loser ben als ik dit drink. Laat ik ermee ophouden en het volgende doen wat andere mensen doen want dan kan ik net doen alsof ik ergens bij hoor."
Beter gewoon jointjes roken
"A computer is like airconditioning, as soon as you open Windows, it becomes useless!"
"A computer is like airconditioning, as soon as you open Windows, it becomes useless!"
Bij opgroeien hoort ook de grenzen verkennen, bij vallen hoort opstaan en doorgaan.
"A computer is like airconditioning, as soon as you open Windows, it becomes useless!"
Maar even serieus, ik kan me voorstellen dat iemand die een glaasje "nep-drank" krijgt, of het nou Jip en Janneke champagne of een virgin pisang ambon jus is, alvast gewend raakt aan drinken.
Dus ik kan me de volgende Sire c(h)ampagne al voorstellen! c_/ c_/
https://www.google.com/se(...).16.1484.NB-vUIwLyTo
Er staan wel grappige gevallen tussen.
alcohol gaat drinken
??????
Wat een mega onzin is dit weer zeg.
Je maakt alcohol aan in je maag darmkana, dat wordt alleen niet geregistreerd door receptoren in je mond en neus.
Wanneer je alcohol drinkt, wordt dat geregistreerd in je mond en neus, en je lichaam reageert op de informatie van de receptoren.
Het lichaam is wonderlijk ingewikkeld, en daarom is biomoleculaire wetenschap machtig interessant.
Maar de daadwerkelijke gateway drankjes ontspringen beide dansen.
De knetterzoete volle bak alcohol drankjes die verboden zouden moeten zijn voor jongeren, maar waar ze toch aan kunnen en gaan komen. Pisang Ambon/Apfelkorn/Sourz enz.
Zelf opvoeden mensen en niet achterover leunen of naar anderen wijzen en je achter verschuilen.
Het enige wat werkt.
Oh nee, want dat gaat van pa zijn TikTok tijd af en dat is belangrijker.
Verder is het een onzin wet.
Ik zie alcoholvrij bier net als kipstucjes en nepburgers als onzin. Maak dan een ratatouille.
In Mekka
Dat is pas leuk
Hier staat het .
"Er zijn twee manieren waarop alcoholvrije drank gemaakt kan worden. De eerste is zonder gisting, dan komt er dus nooit alcohol bij kijken. Ook in het eindproduct niet. Bij de tweede manier wordt de drank echt gebrouwen, en daarna van alcohol ontdaan. Hierbij blijft er een restje alcohol over in het eindproduct. Dat doen ze om dichterbij de originele smaak te blijven.
Dus in alcoholvrij bier kán nog alcohol zitten. Als er minder dan 0.1% in zit, mag je het van de Nederlandse drank- en horecawet alcoholvrij of malt noemen. Dat percentage is vergelijkbaar met een overrijpe banaan: je wordt er niet dronken van. Maar als er 0.0% op het etiket staat, mag er helemaal niks meer in zitten. Tenzij je ergens op het flesje vermeld dat er "minder dan 0.03%" alcohol in zit, zoals Grolsch en Heineken doen. Zij vergisten hun 0.0% bier dus wél.
De alcoholvrij-regel geldt niet voor buitenlandse brouwers. Binnen Europa zijn er grote verschillen wanneer iets 'alcoholvrij' mag heten. In Duitsland mag dat tot 0.5%, in Spanje tot 1% en in Italië en Frankrijk is het 1.2% (dit noemen we in Nederland "alcoholarm"). Dus als je hier een malt biertje uit één van die landen koopt, mag er nog wat alcohol in zitten."
Er is een trend om alles kapot te reguleren, alles dat een beetje leuk is of mensen ontspannen geeft te onderzoeken op een nadelig effect. Mocht het hen lukken dan worden mogelijk 120 op havermout en groene thee. Ik denk dat diegene die je quotte daarop doelde en wat mij betreft heeft ie een punt.
Tuurlijk kun je voorlichting geven en adviezen, maar het houdt wel ergens op op een gegeven moment hoop ik.
Kom op zeg, we zijn geen kleuters met z'n allen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken