Sneller en goedkoper internet op jouw adres regel je zo

Sneller en goedkoper internet op jouw adres regel je zo 

Energieprijzen stijgen, brandstof en boodschappen worden duurder en dat zorgt ervoor dat veel mensen gaan zoeken naar manieren om toch te bezuinigen op andere zaken. Minder leuke dingen doen? Misschien niet nodig, want er is een manier waarmee je maandelijks flink wat geld kunt overhouden. Namelijk door over te stappen van internetprovider. 

Overstappen korting pakken

Ben je al jaren trouw aan je huidige provider en wordt het maandelijkse abonnementsgeld van je rekening afgeschreven zonder dat je er nog naar om kijkt? Hoog tijd om internet thuis te vergelijken. Dat kan aan de hand van de PostcodeCheck van ProviderCheck.nl, waar je binnen een minuutje alle deals vindt op jouw adres. De korting loopt op tot wel 50% in het eerste (half) jaar van je abonnement, waarmee je al snel honderden euro’s kunt besparen.

Extra welkomstpresentjes 

Daar houdt de pret nog niet op, want bij overstappen ontvang je ook nog eens leuke welkomstpresentjes. Hierbij kun je denken aan een gratis abonnement op een streamingsdienst, zoals Canal+ Films & Series, Viaplay, Netflix en Videoland. Daardoor bespaar je ook weer op de kosten van een dergelijke dienst, waardoor je onder de streep nóg voordeliger uitkomt. Ook gratis wifi-boosters of zelfs een smartwatch of smartphone komen in het aanbod voorbij. Check dus zeker even de deals om te kijken wat voor jou relevant is.

Behoefte aan sneller internet 

Tegenwoordig gaan we met steeds meer apparaten online en dat zorgt ervoor dat de snelheid per apparaat kan afnemen. Denk aan gelijktijdig streamen, e-mailen en videobellen en het gebruik van smart apparaten. Daardoor hebben steeds meer mensen behoefte aan sneller internet. Je kunt middels de PostcodeCheck direct zien of er een glasvezel abonnement beschikbaar is op jouw adres. Via dit razendsnelle internet zijn upload- en downloadsnelheid altijd gelijk en is internet super stabiel. Glasvezel internet wordt op steeds meer plekken in Nederland aangelegd, waardoor er zeker een kans is dat jij het al kunt gebruiken. Ook hier ontvang je bij overstappen korting op.

Overstappen snel geregeld

Dat overstappen is gelukkig helemaal niet veel werk, want je maakt gebruik van de overstapservice van providers. Dat wil zeggen dat je alleen je gegevens hoeft door te geven en dan wordt zelfs het opzeggen van je huidige abonnement door je nieuwe provider geregeld. Ook geniet je vaak van installatiegarantie en hoef je geen aansluitkosten te betalen. Tot slot ontvang je ook nog regelmatig korting op het smartphone abonnement bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Soms ook nog op energie, zoals bij Budget Alles-in-1. Pak je voordeel en zet die datum van de afloop van je nieuwe vaste contract maar alvast in je agenda, want de kans is groot dat het na die tijd opnieuw loont om over te stappen!

Vast aan abonnement, toch besparen 

Zit je momenteel wel aan een vast contract vast en kun je dus niet zomaar van provider wisselen, dan hebben we nog een leuke tip voor je. Om lekker veel tv te kijken zonder veel geld kwijt te zijn aan streamingsabonnementen, kun je gebruik maken van gratis proefperiodes. Bijvoorbeeld NLZIET, waarmee je alles van de Nederlandse tv één maand gratis kunt bekijken. Ook Amazon Prime, met tal van films, series en documentaires kijk je 30 dagen gratis. Zo kun je toch nog mooi wat besparen.