Cacaoprijs op recordhoogte, duurder dan koper
De prijs van chocolade heeft een recordhoogte bereikt van $10.080 USD per ton cacao. Alleen deze maand zijn de prijzen van cacao al 60 procent gestegen. De grondstof voor chocolade is nu zelfs duurder dan koper, dat momenteel rond de $9000 per ton waard is.
Slecht weer en ziektes bij cacaobomen in West-Afrika hebben de oogsten van cacao aangetast, waardoor het aanbod fors lager is. De hogere cacaoprijzen komen voor chocolatiers en fabrikanten bovenop de al fors gestegen suikerprijzen.
Eerder deze maand rapporteerde persbureau Reuters dat grote cacaofabrieken in Ivoorkust en Ghana hun productie hebben stopgezet of verminderd omdat de cacaobonen momenteel niet te betalen zijn. Deze landen zijn samen verantwoordelijk voor bijna 60 procent van de wereldwijde cacaoproductie. De cacaobonen worden in deze fabrieken verwerkt tot onder andere cacaoboter. Chocoladefabrikanten zijn afhankelijk van cacaoboter om chocoladerepen te produceren en kunnen niet werken met ruwe cacao.
Misschien dat de paashaas korting krijgt door in het groot in te kopen, consumenten zullen zich blauw betalen aan paaseieren en chocoladehazen dit jaar.
omdat de prijs zo duur is maken ze toch meer verlies omdat de vraag minder wordt??
Ga de E-NR maar op zoeken dan ga je schikken.
Pure chocolade moet voor minstens 35 procent uit cacao bestaan. Pure chocolade met een cacaopercentage van 35% valt nog in de categorie 'zoet', er bestaat namelijk ook pure chocolade met zelfs 85% of 99% cacao.
De mars en Snickers zitten daar dus echt niet aan.
foto
Pas bij minimaal 70% cacao heb je goede pure chocolade.
Een van de bijwerkingen van namelijk.
Als een vrouw dus elke dag nodig heeft .
Wel hummme een tip.
Ga eens een gesprek aan.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel.
Zo heeft ze tig van dat soort dingen... ikzelf vind het allemaal onzin maar als zij daar in geloofd moet ze dat lekker doen. Voor gelukkig voelen/worden heeft ze hele andere dingen...
Maar eens per maand is de pure chocolade populair. En maar goed ook, die bepaalde periode van de maand is speciaal. Dat zij maar veel endorfine mag aanmaken dan.
om maar niet te spreken over 100g Toblerone
Iets om even na te denken.
Komt omdat er ijzer in zit
Onder het motto save the best for last: ook donkere chocolade is een goede bron van ijzer. Met één portie heb je ongeveer 20 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. Neem een stukje chocolade na je avondeten, maar geen heel pak.
Ijzer is goed voor bloed aan maak
Als je te weinig rode bloedcellen hebt, heb je ook te weinig hemoglobine in je bloed. Om hemoglobine aan te maken, heb je 3 bouwstoffen nodig: ijzer; foliumzuur (vitamine B11);
We worden oud
Wat hier "chocolade" wordt genoemd bestaat meestal voor een groter deel uit suiker dan uit cacao. Ik wil alleen 70%+ cacao. Gisteren snel nog even ingeslagen.
En dat daar al jaren niets mee gedaan is in de zin van nieuwe aanplant?
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken