Niemand schuldig bevonden aan dood Carlo Heuvelman, hof spreekt ook Sanil B. vrij

Na het vrijspreken van Sanil B voor de dood van Carlo Heuvelman, door het Gerechtshof, is niemand hiervoor veroordeeld. Het gerechtshof in Leeuwarden sprak Hein B. en Mees T. eerder al vrij van betrokkenheid bij de dood van Carlo uit Waddinxveen. Zij zijn wel schuldig aan ander geweld.

Het hof volgt met die beslissing niet de rechtbank, die Sanil B. tot zeven jaar cel had veroordeeld. Twee andere hoofdverdachten, Mees T. en Hein B., zijn toen ook vrijgesproken van betrokkenheid bij Carlo's dood van Carlo.

Het hof liet weten dat het DNA van Carlo op de schoen van Sanil B. geen daderspoor is. Ook de getuigenverklaringen zijn onvoldoende om de 21-jarige man uit Hilversum te veroordelen voor wat er met Carlo is gebeurd.

Andere geweldsdelicten
Het hoger beroep in de zaak draait niet alleen om de dood van Carlo, maar ook om ander uitgaansgeweld in de nacht van 13 op 14 juli 2021 op Mallorca. De groep uit Hilversum is hier wel schuldig aan bevonden. Het leverde straffen op tot ruim vijftien maanden waarvan een deel voorwaardelijk.

Het eerste gevecht vond plaats voor café De Zaak. Verschillende mannen uit Heerhugowaard kregen klappen en een slachtoffer werd op zijn hoofd getrapt. Een poging tot doodslag, oordeelt het hof. Sanil B. is daar wel schuldig aan bevonden.

Bij het tweede gevecht voor bar Bier Express werden Carlo en zijn vrienden aangevallen. De 27-jarige man uit Waddinxveen kreeg klappen en een trap op zijn hoofd. Hij overleed vier dagen later aan hersenletsel in een Spaans ziekenhuis. Een vriend van Carlo was eveneens op zijn hoofd getrapt, maar overleefde het wel. Ook dit is volgens het hof een poging tot doodslag. En ook hier is Sanil B. schuldig aan bevonden.