Uitslag Ajax - NEC

Ajax is er in de eredivisie voor de derde week op rij niet in geslaagd te winnen. Door een doelpunt in de blessuretijd moest het tegen NEC genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg kwam nog wel snel op voorsprong toen na een inzet van Banel de bal via het lichaam van Brobbey in het doel belandde. Een minuut later kreeg NEC al een kans op de gelijkmaker maar Van Rooij schoot recht op keeper Ramaj. Ook in de rest van de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. O.a. Propper en Hansen slaagden er echter niet in deze te benutten.

Ook na rust was NEC de gevaarlijkste ploeg. Zo ging een kopbal van Ogawa net naast en een voorzet van Baas net voorlangs. Uiteindelijk was het na een voorzet van Chey Hato die de bal in eigen doel gleed. Daarna werd Ajax pas een beetje wakker en waren er aan beide zijden mogelijkheden. Na een doelpunt van Forbs leek het alsnog de zege te gaan binnenhalen maar een goal van Gonzales diep in de blessuretijd zorgde alsnog voor een gelijkspel.