Uitslag Ajax - Heracles

Ajax heeft met de nodige moeite gewonnen van Hercales Almelo. In de eerste wedstrijd onder leiding van Maurice Steijn namen de Amsterdammers pas laat in de tweede helft afstand van de promovendus. Uiteindelijk won Ajax met 4-1.

Ajax had het lang lastig met Heracles. In de eerste helft kwam de ploeg uit Almelo ook op voorsprong na een ongelukkig moment in de verdediging van de Amsterdammers, tussen Anass Salah-Eddine en Jorrel Hato, waarna de bal voor de voeten viel voor Mario Engels en raak schoot. Snel na de 0-1 achterstand schoot Jakov Medic op prachtige wijze gelijk.

In de tweede helft drong Ajax aan, maar pas een kwartier voor tijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Mohammed Kudus maakte beheerst af en later maakte Steven Bergwijn nog twee doelpunten, waardoor de eindstand op 4-1 kwam.