Weergaloze Vingegaard deelt mokerslag uit in tijdrit

Jonas Vingegaard heeft in de Tour de France een gigantische slag geslagen. De Deen van Jumbo-Visma won niet alleen de tijdrit van 22,4 kilometer, maar deed dat maar liefst met 1.38 voorsprong op de nummer twee Tadej Pogacar, die dan weer op zijn beurt één minuut sneller was dan nummer drie Wout van Aert.

Vandaag in de Tour de France stond de enige tijdrit op het programma. De renners moesten 22,4 kilometer afleggen, met in het begin en op het einde een helling. Lange tijd noteerde Remi Cavagna de snelste tijd, maar het was Wout van Aert die de tijd verbeterde. De Belgisch kampioen was vijftien seconden sneller dan de Fransman.

Maar nadat Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard van start waren gegaan werd vanaf de eerste kilometers duidelijk dat de ritzege zou gaan tussen de Sloveen en de Deen. Pogacar was bij het eerste tussenpunt een kleine halve minuut sneller dan de snelste tussenpunt, en daar ging Vingegaard nog eens zestien seconden onder door.

Vingegaard bleef gedurende de tijdrit alsmaar verder uitlopen en bij de finish was het verschil meer dan anderhalve minuut met Pogacar en lijkt de strijd om de eindzege beslist. Wout van Aert werd derde in de tijdrit, maar wel op bijna drie minuten van zijn ploeggenoot.

Results powered by FirstCycling.com