Paniek nadat passagier vliegtuigdeur opent tijdens landing in Zuid-Korea

Een man opende tijdens een landing in Zuid-Korea in de lucht een vliegtuigdeur. Hierdoor ontstond paniek aan boord toen de wind door de cabine joeg.

De persoon werd door de luchthavenpolitie aangehouden op verdenking van het overtreden van luchtvaartbeveiligingswetten, aldus een verklaring van het ministerie. De identiteit en het motief van de persoon werden niet onmiddellijk vrijgegeven, maar volgens lokale media ging het om een forse man van in de dertig.

De wet verbiedt passagiers om de uitgangsdeuren en andere apparatuur aan boord te hanteren en voorziet in straffen tot 10 jaar gevangenisstraf, aldus het ministerie.

Ondanks alle consternatie ie er niemand van de 194 passagiers gewond geraakt, maar zo'n twaalf mensen werden vanwege ademhalingsmoeilijkheden of flauwvallen naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Het vliegtuig met 194 passagiers en zes bemanningsleden aan boord was op weg naar Daegu vanaf het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. De vlucht duurt normaal gesproken ongeveer een uur en het incident deed zich voor toen het vliegtuig de luchthaven van Daegu bereikte en het toestel zich ongeveer 250 meter boven de grond bevond. De man opende een deur aan de linkerkant. Op sociale media circuleren video's van mensen die zich vastklampen aan de armleuningen van hun stoelen, terwijl hun haren en kleding wapperden in de wind.