PEC Zwolle evenaart Ajax met hoogste score in betaald voetbal

PEC Zwolle heeft vrijdag het Nederlandse doelpuntenrecord geëvenaard. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won met maar liefst 13-0 van FC Den Bosch. Het is de grootste overwinning ooit op het tweede niveau in Nederland en een evenaring van de grootste zege ooit in het betaalde voetbal. In 2020 won Ajax in de Eredivisie met 0-13 bij VVV-Venlo.

Na 31 minuten spelen in Zwolle stond de thuisploeg al met 7-0 voor. Daarna haperde even de score en ging PEC Zwolle de rust in met 7-0. Na rust gingen de Zwollenaren vrolijk door met doelpunten maken en zou het uiteindelijk met 13-0 winnen. Daarmee benarde ze de hoogste score ooit in het Nederlands voetbal. Ajax won in 2020 ook met dezelfde cijfers van VVV.

In de eerste divisie van het betaald voetbal in Nederland was het wel de hoogste score. Dat stond sinds 2010 op naam van Sparta Rotterdam, dat toen met 12-1 wist te winnen van Almere City.