Marokko verslaat tegenvallend België

Marokko heeft zijn derde overwinning ooit op het wereldkampioenschap voetbal geboekt. Na een 3-1 zege op Portugal in 1985 en 3-0 tegen Schotland in 1998 werd het nu 2-0 tegen een tegenvallend België.

In de eerste helft speelden beide ploegen slordig en waren er nauwelijks kansen te noteren. Er waren mogelijkheden voor Batshuayi,De Bruyne en Meunier maar die deden hier niks mee. Op slag voor rust leek Marokko ineens op voorsprong te komen. Ziyech scoorde maar Saïss hinderlijk buitenspel stond werd de goal afgekeurd.

In de tweede helft bleven de Belgen slordig en Marokko ging steeds meer lef tonen. Ziyech schoot recht op Courtois af en een schot van Boufal ging voorlangs. Een kwartier voor tijd viel de Marokkaanse goal alsnog. een vrije trap van Sabiri vloog erin. België probeerde met de ingevallen Lukaku nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar het werd geen moment dreigend. Uiteindelijk was het Aboukhlal die in de blessuretijd de wedstrijd beslistte.