Klimaattuig vernielt kunstwerk Gustav Klimt

Klimaattuig heeft opnieuw een kunstwerk besmeurd met verf. Dit keer was het schilderij 'Dood en Leven' van Gustav Klimt het doelwit van deze ecoterroristen. Die hebben vandaag een zwarte, olieachtige vloeistof over het meesterwerk gegoten in het Leopold Museum in Wenen.

Twee leden van de groep 'Last Generation' gooiden de kleurstof over het schilderij uit 1915, waarna een van hen zich vastplakte aan het glas dat het meesterwerk beschermde. Een bewaker van het museum wist een van de activisten in bedwang te houden tot de politie ter plaatse kwam.

"Restaurateurs zijn bezig om vast te stellen of het door glas beschermde schilderij is beschadigd", zei de woordvoerder van het museum, Klaus Pokorny. Het personeel van het museum vreest dat het schilderij tijdens deze actie inderdaad is beschadigd.

De groep "Last Generation" stelt in een tweet dat ze het deden omdat "olie- en gasboringen een doodvonnis voor de samenleving" zouden zijn.

Talloze meesterwerken in heel Europa zijn de afgelopen weken aangevallen uit protest tegen het gebrek aan actie tegen klimaatverandering.

Klimaatvandalen slaan weer toe
Klimaatvandalen slaan weer toe