Uitslag FC Twente - Vitesse

FC Twente blijft uitstekend presteren in de eredivisie. In het thuisduel tegen concurrent Vitesse won Twente in eigen huis met 3-0 gewonnen, mede door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel.

Vitesse kreeg in de beginfase twee kansen om de score te openen via Matúš Bero, alleen aan de andere kant was het raak. Na een lage voorzet werkte Sondre Tronstad de bal richting eigen doel, waarna Jesse Bosch vlak voor de lijn het laatste zetje gaf. In blessuretijd van de eerste helft kwam Twente op 2-0. Na een mislukte uitgooi van de Vitesse doelman, leek Dimitrios Limnios de 2-0 binnen te schieten, alleen bokste Jacob Rasmussen de bal van de lijn. Dat leverde Rasmussen een rode kaart op en maakte Van Wolfswinkel vanaf elf meter de 2-0.

Acht minuten in de tweede helft zorgde Van Wolfswinkel voor de 3-0. De oudspits van Vitesse strafte defensief geklungel af van zijn voormalige club, waarna hij zijn tweede van de avond kon binnentikken. Vitesse wist met nog ruim een half uur te schade te beperken en bleef het 3-0 in Enschede.

FC Twente

3 - 0

Vitesse

18' Bosch
 45+1' Van Wolfswinkel(pen)