FOK! Wat een weer: de H van hogedruk en de F van fris

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo beste mensen!

Het weer zit behoorlijk op slot. Het is duidelijk te koud voor de tijd van het jaar en het is alweer een aardig tijdje droog. Oorzaak is een zeer krachtig en standvastig hogedrukgebied dat ten westen van ons land ligt. Daarmee is een vastgeroeste noordstroming ontstaan. Op sommige momenten is het strakblauw, maar soms glippen er toch wat wolkenvelden doorheen. Dat zagen we gisteren ook. Met name in het noorden en westen bleef het lang bewolkt. 

Aan de andere kant, als de wind uit het drogere noordoosten komt, zie je dat vooral in het binnenland uitsmerende stapelwolken ontstaan. Maar de zon speelt toch wel de hoofdrol op de meeste plaatsen. Overigens is het vermelden waard dat er gisterenochtend op de Wadden zelfs wat motregen viel uit de bewolking. Uiteindelijk klaarde het overal op. 

Het is uitermate fris, want ook gisteren was het hooguit 11 graden in Limburg. Afgelopen nacht zakte het kwik weer fors. Landinwaarts kon het zelfs weer 2 graden gaan vriezen. Aan zee en op plekken waar er wolkenvelden zijn bleef het iets minder koud.

Vandaag is er weer meer zon dan gisteren . Alleen in het noorden komen er nog wat wolkenvelden overdrijven. De wind is noordelijk en blijft matig. De maxima liggen tussen de 10 en 14 graden.

Koningsdag is het iets zachter met 12 tot 16 graden. Ook dan is het vrij zonnig en een wind die bijdraait naar het oosten. Ook woensdag zijn er nog normale temperaturen en is het droog. 

Op donderdag is er zowaar een kans dat er even wat regen van betekenis gaat vallen. Zo'n 5 tot 10 mm. En daarna koelt het gewoon weer af naar 10 tot 12 graden. 

Nee mensen, zacht lenteweer is absoluut niet in zicht. Het blijft gewoon te koud. Deze maand lijkt zo'n 3 tot 3,5 graad te koud te gaan eindigen.

Tot ziens!  

Fraaie tulpen en een boot (Foto: Pukeko)
Een heel mooie foto van Pukeko. Hollandser kan bijna niet! (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.