Biden's hond bijt weer

De hond van de Amerikaanse president Biden heeft wederom een medewerker van het Witte Huis gebeten, deze keer terwijl hij uitgelaten werd. De medewerker moest zich onder behandeling van de medische dienst stellen, maar kon later die dag zijn werk hervatten.

De in 2018 geadopteerde Duitse herdershond Major is één van de twee honden van de president. Eerder deze maand moesten beide honden het Witte Huis verlaten om in Delaware een hondentraining te ondergaan nadat een andere medewerker gebeten werd.

Volgens Biden zelf valt het allemaal wel mee. "Het is een lieve hond", aldus de president. "Vijfentachtig procent van de mensen (in het Witte Huis) houden van hem. Hij likt en kwispelt alleen maar. Maar ik begrijp ook wel dat sommige mensen nou eenmaal bang voor honden zijn."

Michael LaRosa, Biden's woordvoerder, denkt dat de nieuwe omgeving nog even wennen voor de honden. Annonieme bronnen hebben hun bedenkingen bij het gedrag van Major en melden dat de hond tegen personeel en beveiligingsbeambten blaft, tegen mensen opspringt en wild op mensen afrent. Wat het nieuwe incident voor consequenties gaat hebben voor de honden is nog onbekend.