FOK! Wat een weer: grijs, later zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo! 

Het was wat mij betreft een prima dag gisteren. Sprookjesachtig in de mist begonnen wat werd doorbroken door de zon. In de zon was het dan ook heerlijk. In de schaduw voelde het toch wat fris ondanks dubbele cijfers. Maar de komende dagen wordt het warmer tot aan 17 graden woensdag. 

Vanochtend is het overal grijs met in het noorden en tevens in Zeeland en Limburg plaatselijk (dichte) mist. In de loop van de ochtend breekt de zon van het oosten uit op steeds meer plaatsen door. In de middag is het dan op de meeste plaatsen zonnig, het uiterste noorden blijft echter waarschijnlijk bewolkt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C op de Wadden tot 10°C in het midden en zuiden. De oostelijke wind wordt overal matig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en plaatselijk kan een mistbank ontstaan. Alleen in het noorden is er kans op dichte mist en laaghangende bewolking. De wind is oostelijk, zwak tot matig, en de minimumtemperatuur ligt rond 0°C.

Dinsdag is het zonnig, enkel het noorden zou in de ochtend nog last kunnen hebben van mist en laaghangende bewolking. Het wordt zacht met maxima tussen 12 en 15°C. Als de bewolking in het noorden hardnekkig blijft, komt de temperatuur daar niet hoger dan ca. 6°C. De wind komt uit oost tot zuidoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

  

Wormerveer in de nevelige ochtend (Foto: ROB)
Wormerveer in de nevelige ochtend (Foto: Rob)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.