Ontmoeting met boze alien kost man zijn baan

Paul Froggatt uit het Engelse Warwick heeft onlangs een zeer bijzondere ontmoeting gehad. Tijdens een fietstochtje kwam de 26-jarige Engelsman oog-in-oog te staan met een boosaardige alien. De hele nasleep van de ontmoeting met de telepatisch communicerende alien heeft de beste man zijn baan gekost.

Froggatt zal de datum 16 juli 2020 niet snel vergeten. Hij had net twaalf uur gewerkt als palletsorteerder bij een hondenvoerfabriek toen hij rond 5 uur 's morgens op de fiets stapte naar huis. "Ik fietste net naar huis toen ik ineens iets vreemds in de lucht zag", vertelt hij. "Het was een gloeiende, oranje bol, zwevend aan de horizon."

"Eerst dacht ik dat het Venus was of een satelliet, maar het leek veel dichterbij. Ik besloot te stoppen om een paar foto's te maken. Vervolgens begon het object te bewegen en rond te draaien. Ik kon duidelijk zien dat het voorwerp rond was met een uitstekend deel in het midden."

"Ineens liepen de rillingen mij over de rug. Ik voelde dat er iets niet in de haak was en haastte mij naar huis. Terwijl ik bleef fietsen, ontdekte ik dat het object mij volgde. Ik hield mijzelf voor dat het gezichtsbedrog moest zijn. Ik fietste het bos in en zag de vliegende schotel niet meer door de bomen. Normaal hoor je de vogels en insecten wel op dit tijdstip, maar het was doodstil."

"Ik fietste weer verder, en zag ineens iets dat ik me van mijn leven nooit meer zal vergeten. Een paar meter voor mij stond iets dat ik niet anders kan omschrijven dan een mensachtige bidsprinkhaan. Het ding was minstens twee meter lang, lichtgroen, met een driehoekige kop en grote, ovale en zwarte ogen. Het zag er echt uit als een sprinkhaan, maar dan op twee poten en met een menselijke vorm."

"Ik stond als aan de grond genageld. Wat een eeuwigheid leek te duren, duurde misschien een paar seconden. Ik staarde het ding in de ogen en het staarde terug. Ik voelde dat het mijn gedachten kon lezen, en ik zijn gedachten kon lezen. Ik voelde dat het beest mij haatte." Ineens kon hij zich uit de telepatische verbinding losmaken en kon hij verder fietsen.

Froggatt leeft sindsdien in constante angst voor het buitenaardse wezen, dat hij omschrijft als een spin die in een documentaire van David Attenborough een vlieg oppeuzelt. Slapen gaat niet meer, en sinds hij op zijn werk constant de 'Sprinkhanenman van Warwick' werd genoemd, is ook werken geen optie meer. Om alles een plekje te geven, heeft de werkloze magazijnmedewerker een duidelijke tekening van het wezen gemaakt.